Gastronomie

Hotel Epoque este primul hotel din Romania care devine membru Relais & Châteaux. Din asociaţie mai fac parte localul bucureştean Le Bistrot Francais, dar şi cel mai bun restaurant din lume anul trecut

12 apr 2018 5015 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Hotelul boutique de cinci stele Epoque din Capitală, din apropiere de parcul Cişmigiu, a fost afiliat la Relais & Châteaux, una dintre cele mai cunoscute asociaţii de ospitalitate din lume, care reuneşte unele dintre cele mai cunoscute hoteluri şi restaurante de lux din toate colţurile lumii.
Epoque este primul hotel din Romania care devine membru Relais & Châteaux, din asociaţie mai face parte doar restaurantul Le Bistrot Francais al familiei Preotu.
Această mutare conturează România pe harta turismului de lux, într-o perioadă în care acest sector se dezvoltă odată cu economia şi cu creşterea vizitelor în scop de business.

Fondată în 1954, Relais & Châteaux este o asociaţie formată din 550 de hoteluri şi restaurante, operate independent, din peste 60 de ţări din toată lumea. Printre membri se numără şi Eleven Madison Park, restaurantul numit cel mai bun din lume în 2017. Viziunea Relais & Châteaux este aceea de a proteja şi promova bogăţia şi diversitatea culturii gastronomice şi a tradiţiei ospitalităţii, consâcrand “l’Art de vivre” ca fiind cea de a 10-a artă.

Epoque Hotel, care are o capacitate de 45 de camere, a fost deschis în 2010 după o investiţie de 8 milioane de euro.  Investiţia a fost realizată de compania D&M Perfect Real Estate, înfiinţată în 2004 şi controlată de Dan Claudiu Pârău. Epoque găzduieşte şi un restaurant de gastronomie franceză, un SPA cu facilităţi de recreere şi un centru de evenimente premium.

Epoque, realizat în stil clasic francez, aduce un tribut epocii Micului Paris, în timp ce interioarele dezvăluie o interpretare contemporană a stilului Neo-Românesc tipic primei jumătăţi a secolului XX.

Aproape 85% din clienţii hotelului sunt străini ce provin din Europa, Asia şi America, în special din ţări precum SUA, Marea Britanie, Israel, Franţa sau Germania, potrivit ultimelor date. 

Procedura de aderare la Relais & Châteaux este complexă şi etapizată, reunind peste 300 de criterii de analiză, structurate conform valorilor fundamentale ale asociaţiei: Local focus, ceea ce evidentiază caracterul unic al fiecărei proprietăţi ca expresie a contextului sau istoric şi cultural, Sharing, implicarea directă a proprietarului în relaţie cu oaspeţii şi cu personalul, Commitment, contribuţia constantă şi durabilă a fiecărei entităţi la promovarea tradiţiei ospitălităţii; Humanity, respectul pentru oamenii care participă la cultura şi viata de zi cu zi a proprietăţii.

Etapele procesului includ multiple evaluări ale comisiilor de inspectori Relais & Châteaux, audituri de calitate realizate cu caracter anonim, recenziile oaspetiţor clubului 5C, analiza rapoartelor de către departamentul de calitate de la Paris şi votul comitetului director. Din cele aproximativ 120 proprietăţi inspectate anual, doar o pătrime dintre acestea devin membri ai Relais & Châteaux la finalizarea procesului de selecţie.