Auto

Bentley a luat prin surprindere piaţa auto când a lansat Bentayga, pentru prima dată un constructor din segmentul de lux intra în piaţa automobilelor de teren. Acum, britanicii au făcut un facelift automobilului. Cu ce vin nou?

15 aug 2020 1809 afişări de Bogdan Alecu
Din aceeaşi categorie

Fiecare călătorie poate reprezenta o vacanţă, iar fiecare drum o experienţă, motiv pentru care cei de la Bentley vor ca şi SUV-ul Bentayga să se comporte precum o limuzină.

Bentayga a luat prin surprindere piaţa auto mondială în urmă cu patru ani. Pentru prima dată, un constructor din segmentul de lux intra în piaţa automobilelor de teren. Acum, britanicii au făcut un facelift automobilului care le-a adus cea mai importantă creştere a volumelor. Cu ce vin nou?

Constructorul britanic a anunţat detalii despre noul Bentayga - automobilul de teren care dă definiţia luxului. Cu peste 20.000 de exemplare de Bentayga asamblate şi lucrate manual de la lansarea modelului, acesta a luat prin surprindere întreg segmentul de lux.

Combinând abilităţi de grand tourer performant, limuzină de lux, automobil de familie şi off-roader, noul Bentayga urmează exemplul predecesorului său.

Proiectat şi realizat manual în Crewe, Anglia, bolidul Bentayga se bazează pe reuşita predecesorului său.

„Din momentul lansării sale, cu aproape cinci ani în urmă, Bentayga a fost însăşi definiţia SUV-ului de lux. Ca şi Continental GT, Bentayga a creat o categorie complet nouă pe piaţă şi, de când am stabilit etalonul, multe alte modele s-au alăturat categoriei, însă nicio altă maşină nu a putut oferi o gamă suficient de largă de performanţe şi abilităţi încât să rivalizeze cu adevărat cu Bentayga“, explică Adrian Hallmark, preşedinte şi director executiv al Bentley Motors.

Noul Bentayga este caracterizat de linii dinamice, inspirate de designul original al mărcii, introdus de a treia generaţie Continental GT şi de noul Flying Spur. Împreună, cele trei maşini formează o nouă familie care este mai conectată vizual ca niciodată. Stilul masculin oferă o prezenţă impunătoare pe şosea, fiecare element al părţii din faţă a maşinii fiind reproiectat pentru un aspect mai curat şi mai modern. Astfel, grila în formă de matrice e mai mare, în timp ce noua tehnologie inteligentă de faruri cu matrice LED include semnătura Bentley, inspirată din cristalul tăiat. O bară de protecţie mai agresivă accentuează stilul sportiv al maşinii.

Şi interiorul SUV-ului Bentayga a fost revizuit în mod semnificativ la cel mai recent model. Printre schimbările majore se numără partea centrală a bordului şi volanul, bordurile uşilor şi scaunele complet noi.

Interiorul poate fi personalizat prin aplicarea unor ornamente din aluminiu finisat în nuanţă închisă disponibile pentru prima dată pe un Bentley, precum şi prin aplicarea a două furnire drepte, noi pentru Bentayga. Mulliner Driving Specification adaugă un nou design de matlasare şi noi detalii pentru scaune. 

Tot la interior, un sistem de infotainment de generaţie nouă se integrează perfect în tabloul de bord Bentley în formă de „aripă“, lucrat manual, şi are un ecran de 10,9 inci cu o grafică edge-to-edge. Display-ul digital complet nou include o grafică dinamică şi o înaltă rezoluţie, care se pot configura după preferinţele celui de la volan.

Cele mai noi elemente hardware şi software oferă o navigaţie completă cu hărţi prin satelit, căutare online şi alte funcţii. Wireless CarPlay Apple este oferit pentru prima dată în configuraţia standard, alături de sistemul pe cablu existent, împreună cu Android Auto (în funcţie de piaţă). Pasagerii din spate beneficiază de introducerea unei noi tablete cu ecran tactil, mai mare, similară cu cea introdusă pe noul Flying Spur.

Întreaga conectivitate a maşinii este îmbunătăţită semnificativ. Noul Bentayga este dotat acum cu un SIM încorporat ca şi cel mai nou model Conti­nental GT, ceea ce înseamnă că funcţiile conectate My Bentley nu mai necesită ca ocupanţii maşinii să-şi pună la dispoziţie propria lor conexiune de date.

Serviciile My Bentley, disponibile în maşină şi la distanţă, reprezintă o gamă de servicii în continuă dezvoltare, disponibile clienţilor printr-o aplicaţie dedicată, atât pe platformele mobile Apple iOS, cât şi pe Android. 

Noul model se va lansa iniţial în varianta Bentayga V8, oferind performanţele unui supercar adaptate la utilizarea de zi cu zi, versiunile plug-in Hybrid şi W12 urmând să fie lansate ulterior, tot anul acesta.