Arts & Design

Harley-Davidson, colectia 2010

15 apr 2010 111 afişări
Din aceeaşi categorie

24 de modele noi Harley-Davidson din gama 2010 au sosit in Romania cu camionul oficial al filialei europene Harley-Davidson. Noile modele vor putea fi gasite la Harley-Davidson Bucuresti.

Conceptul noii game de motociclete este "calatoria ta, motocicletele noastre", spune Bill Davidson, vicepresedintele diviziei core customer marketing din cadrul Harley-Davidson Motor Company. "Cele patru noi modele si diversele imbunatatiri ale gamei anterioare reflecta faptul ca ne concentram mai mult pe nevoile individuale ale clientilor, de la selectarea motocicletei care ii reprezinta si pana la reuniunile comunitatii HOG (Harley Owners Group)", spune Bogdan Bucurescu, director general Harley-Davidson Bucuresti.

In gama 2010 se remarca patru noi modele - XR1200X din linia Sportster, Electra Glide Ultra Limited din segmentul Touring, Dyna Wide Glide al liniei de modele Dyna si Fat Boy Special din segmentul Softail. Noutatea absoluta a sezonului este modelul Sportster XR1200X.

Inspirata de una dintre cele mai de succes motociclete de curse (celebra XR750), a aparut din dorinta proiectarii unui Harley-Davidson perfect adaptat traficului urban si la fel de performant pe drumurile de viteza. Styling-ul acestei motociclete iese in evidenta prin aspectul agresiv - carcasa motorului, furca "upside-down", precum si aripa spate si rezervorul, toate vopsite in negru mat.

In plus, suspensia spate sport de tip Showa ii creste performanta si manevrabilitatea.

In cadrul platformei Touring a aparut Electra Glide Ultra Limited, o motocicleta care livreaza performanta imbunatatita a motorului Twin Cam 103 si include, ca dotari standard, echipamente care au fost anterior disponibile doar ca accesorii in cazul modelelor Touring de linie.

Dyna Wide Glide este cel mai recent model aparut in gama Dyna. Cu un design clasic inspirat de chopper-ul american, aceasta motocicleta se remarca prin ghidonul din otel de tip Drag Style, aripa spate taiata si sistemul de evacuare cromat "2-1-2 Tommy Gun".

Fat Boy Special este probabil cea mai "rea" dintre modelele lansate in 2010. Vopsita in negru-denim cu accente de crom satinat, este o reinterpretare a uneia dintre cele mai cunoscute motociclete iesite vreodata din studioul de design Harley-Davidson. Diferenta este ca are o tinuta mai joasa si o cromatica mai intunecata comparativ cu Fat Boy - modelul iconic al stilului "fat-custom".