Oprah Winfrey, Michael Jordan sau Steve Jobs sunt de cele mai multe ori asociaţi cu noţiunea de succes însă puţini sunt cei care ştiu că aceste celebrităţi s-au lovit întâi de eşecuri, refuzuri sau au fost concediaţi, scrie Business Insider. Dar ei nu au renunţat niciodată la visele lor. Şi nu sunt singurii, de-a lungul timpului istoria dovedind că deseori oamenii de succes au trecut prin multe eşecuri înainte de a atinge performanţele dorite. Iată câteva astfel de cazuri:
Walt Disney
Înainte ca Walt Disney să construiască imperiul Disney, din industria media, acesta a fost concediat de un editor, pe motiv că "era lipsit de imaginaţie". În 1921,Walt a pus bazele primei sale companii de animaţie în Kansas, pe care a fost însă nevoit la scurt timp să o desfiinţeze.
În 1927, Walt Disney a încercat să-şi promoveze desenul animat "Mickey Mouse" în studiourile MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) însă producătorii au considerat că nu va prinde în rândul publicului deoarece un şoarece imens va înspăimânta întotdeauna femeile.
J.K. Rowling
Înainte să fie cunoscută în întreaga lume datorită romanelor din seria Harry Potter, J.K Rowling era doar o singură mamă, divorţată, care primea ajutor social, luptându-se pentru o viaţă mai bună, în timp ce studia şi scria un roman.
Din fericire acest roman s-a transformat într-o serie de success, datorită căreia J.K Rowling este astăzi miliardară.
Oprah Winfrey
La 22 de ani, Oprah Winfrey, celebră astăzi în întreaga lume datorită emisiunii sale," The Oprah Show" a fost concediată din slujba de reporter de televiziune, pe motiv că postul nu i se potriveşte.
Winfrey a fost înlocuită din funcţia de co-prezentatoare a emisiunii Six O'clock News de la postul WJZ-Tv.
Ea deţine astăzi propriul său post, OWN Channel şi revista, O,The Oprah Magazine.
Jerry Seinfeld
Prima performanţă a comediantul Jerry Seinfeld, celebru datorită serialului cu acelaşi nume, a fost un eşec, artistul fiind izgonit de pe scenă de către public.
Oliver Stone
Căştigător a trei premii Oscar, regizorul Oliver Stone, a renunţat la studiile din cadrul Universităţii Yale, pentru a scrie primul său roman, care a fost ulterior refuzat de către mai mulţi editori.
În 1998, romanul a fost publicat însă nu a avut success, Stone mutându-se în Vietnam pentru a preda engleză.
Steven Spielberg
Steven Spielbierg, regizor, producător şi scenarist american, a fost respins de trei ori de către Şcoala de Teatru, Film şi Televiziune din cadrul Universităţii din California de Sud.
În cele din urmă a fost acceptat de către o altă universitate însă a renunţat la studii pentru a deveni regizor. După 35 de ani, Spielberg şi-a reluat studiile, finalizându-se în 2002.
Michael Jordan
Michael Jordan, unul dintre cei mai apreciaţi sportivi din toată lumea, a fost dat afară de la echipa de baschet a liceului. "Am pierdut în jur de 300 de meciuri şi am ratat peste 9000 de lovituri în cariera mea. Am dat greş de nenumărate ori însă doar aşa am atins performanţa dorită", afirma Jordon.
Steve Jobs
După numai un semestru de facultate, Steve Jobs a renunţat la studii, pentru a fonda ulterior Apple Computers. La 30 de ani, Steve Jobs, a fost dat afară de la compania pe care o înfiinţase.
Jobs a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, revoluţionalizând industria IT&C prin creearea produselor iPhone, iPad şi iPod.
Hugh Jackman
Înainte de a deveni cunoscut în întreaga lume datorită rolului "Volwerine" din filmele de acţiune din trilogia X-men, Hugh Jackman a fost concediat dintr-un magazin 7-eleven, unde avea o slujbă de casier.
Elvis Presley
Pe vremea în care Elvis Presley era un simplu cântăreţ necunoscut, acesta a fost concediat de către directorul unei săli de spectacole, care a considerat că artistul nu este suficient de talentat.