
Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, în parteneriat cu CITI Cluster, catalizator de inovare iniţiat de Politehnica Bucureşti, a dat startul înscrierilor la Tech Catalyst: Sparking Urban Innovation.
Competiţia Tech Catalyst îşi propune să stimuleze dezvoltarea de soluţii digitale pentru oraşe mai inteligente, prin aplicaţii mobile. Până pe 2 iunie, dezvoltatorii pot înscrie atât propuneri de aplicaţii, cât şi soluţii deja funcţionale, având şansa de a câştiga premii în valoare totală de 8.000 euro.
Lansată pentru prima dată în România, Tech Catalyst este o competiţie care are deja ediţii la activ în ţări precum Ucraina şi Maroc. Iniţiativa subliniază angajamentul companiei de a sprijini noua generaţie de antreprenori, de a stimula transformarea digitală şi de a creşte competitivitatea startup-urilor din România.
Cine se poate înscrie la competiţia Tech Catalyst?
Elevii, studenţii, startup-urile din zona tech şi organizaţiile non-guvernamentale sunt invitate să se înscrie la una dintre cele mai dinamice competiţii dedicate soluţiilor pentru oraşe inteligente. Proiectele pot viza domenii precum mobilitatea urbană, logistica, integrarea digitală, e-commerce, fintech sau lifestyle, cu accent pe tehnologii aplicate concret la nevoile oraşelor moderne. Înscrierea este gratuită, se face online şi este deschisă la nivel naţional până pe 2 iunie 2025, prin formularul disponibil pe site-ul competiţiei, care poate fi accesat aici.
„Glovo s-a născut pornind de la viziunea de a face oraşele mai accesibile şi eficiente, oferind acces rapid consumatorilor la orice au nevoie în oraşul lor, prin intermediul platformei noastre. Fiind o companie de tehnologie, am inovat, am muncit mult, dar am primit şi sprijin pe parcurs. Tinerii antreprenori au nevoie de un mediu favorabil pentru a reuşi, iar ecosistemul tech din România trebuie să le ofere exact acest lucru, prin acces la capital, iniţiative guvernamentale şi mentorat. Competiţia Tech Catalyst îşi propune să contribuie la accelerarea dezvoltării startup-urilor din România.”, a declarat Sacha Michaud, Co-Fondator Glovo, prezent în România pentru lansarea competiţiei.
Premiile competiţiei Tech Catalyst
După etapa de înscrieri online, juraţii vor evalua aplicaţiile înscrise în funcţie de relevanţa pentru nevoile urbane locale, inovaţie – originalitate şi inovaţie tehnologică, capacitatea aplicaţiei de a fi integrată cu sisteme şi servicii deja existente, fezabilitatea modelului de business şi impactul proiectului în comunitate. Câştigătorii vor fi anunţaţi în luna iunie, în cadrul competiţiei din acest an fiind acordate 3 premii:
- Cea mai bună aplicaţie deja funcţională, premiată cu 3.000 EUR
- Cea mai bună idee de aplicaţie, premiată cu 3.000 EUR
- Premiul juriului - un proiect pe care comisia de juraţi îl consideră promiţător în ceea ce priveşte impactul asupra comunităţii, premiat cu 2.000 EUR.
Experienţa Glovo Tech Week pentru câştigătorii Tech Catalyst
Toate echipele câştigătoare vor putea participa, în octombrie, la Glovo Tech Week în Barcelona, un eveniment anual unde vor avea oportunitatea de a participa la sesiuni de mentorat alături de liderii Glovo şi de a-şi prezenta proiectele în cadrul unor evenimente dedicate dezvoltării propriilor startup-uri.
Prima ediţie Tech Catalyst din România va fi jurizată de către experţi în tehnologie, mai multe detalii despre aceştia urmând a fi disponibile în curând pe citicluster.upb.ro/ro/tech-catalyst-2025.
Despre Glovo
Glovo este o aplicaţie multi-categorie inovatoare care conectează utilizatorii cu companii şi curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, băcănii şi supermarketuri, precum şi de la diverse magazine specializate. Viziunea Glovo este de a construi cea mai mare piaţă online pentru a oferi tuturor acces la orice în oraşul lor în câteva minute. Înfiinţată în 2015 în Barcelona, compania este prezentă în 23 de ţări din Europa, Asia Centrală şi Africa.
Despre CITI Cluster
În România, Tech Catalyst este derulată în parteneriat cu CITI Cluster, catalizator de inovare în domeniul smart city, iniţiat de către Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, care funcţionează pe modelul triple helix şi creează un cadru de colaborare între mediul academic, autorităţi şi sectorul privat pentru dezvoltarea de soluţii sustenabile dedicate oraşelor inteligente.
