Eveniment

Grupul SOL îşi continuă investiţiile strategice în sectorul medical al îngrijirii la domiciliu, sector în care activează prin companiile VIVISOL

29 mar 2024 986 afişări
Din aceeaşi categorie

Airsol S.r.l., controlată integral de SOL S.p.A., stabileşte un nou parteneriat în România prin achiziţionarea a 70% din capitalul MEDAIR OXIGEN SOLUTION S.R.L. (Medair S.r.l.), operator în domeniul îngrijirii respiratorii la domiciliu, companie înfiinţată şi condusă de tânărul antreprenor Cătălin Bătrînu.

Grupul SOL, o multinaţională care activează în sectorul gazelor tehnice, industriale şi medicinale, precum şi în sectorul îngrijirii la domiciliu prin intermediul companiilor identificate prin marca "VIVISOL", anunţă că şi-a consolidat printr-un nou parteneriat poziţia în Europa de Est intrând astfel şi în România în domeniul îngrijirii la domiciliu.

Compania Airsol S.r.l. - controlată în întregime indirect de SOL S.p.A. - a achiziţionat 70% din capitalul social al MEDAIR, o companie cu sediul în Bucureşti şi care activează în sectorul îngrijirii respiratorii la domiciliu pe întreg teritoriul României.

MEDAIR a fost înfiinţată în 2016 de către domnul Cătălin Bătrînu împreună cu alţi asociaţi. Cătălin Bătrînu a gestionat compania în calitate de CEO şi a dezvoltat-o rapid pe întreg teritoriul ţării, compania devenind astfel unul dintre operatorii de top din România pe piaţa locală a îngrijirii respiratorii la domiciliu.

În 2023 MEDAIR (www.medair.ro) a realizat o cifră de afaceri totală de aproximativ 2,4 milioane de euro, cu un număr de 36 de angajaţi.

După încheierea tranzacţiei, Cătălin Bătrînu deţine în continuare 30% din acţiuni, iar Airsol S.r.l. deţine restul de 70%. Cătălin Bătrînu va continua să administreze compania în calitate de director general.

Această tranzacţie confirmă angajamentul VIVISOL de a-şi dezvolta oferta de servicii în noi ţări şi teritorii, de îndată ce condiţiile locale sunt destul de mature pentru a permite demararea şi creşterea activităţii de îngrijire la domiciliu.

Claudio Garbellini, director general adjunct al Grupului SOL şi responsabil de activităţile de îngrijire la domiciliu, a declarat: "suntem încântaţi de acest nou parteneriat cu MEDAIR, parteneriat care ne permite să intrăm pe scena pieţei româneşti. Suntem deosebit de bucuroşi că avem posibilitatea de a lucra cu Cătălin Bătrînu, care conduce o echipă tânără şi dinamică dedicată în totalitate bunăstării pacienţilor. Operaţiunea se încadrează armonios în strategia de creştere în sectorul nostru istoric, cel al îngrijirii respiratorii la domiciliu, un domeniu în care VIVISOL este unul dintre liderii europeni.

Cătălin Bătrînu, director general şi acţionar al Medair , a comentat "Sunt onorat să mă alătur acestui parteneriat puternic cu Vivisol! Bucuria este cu atât mai mare cu cât am ocazia de a lucra cu oameni implicaţi şi deschişi la ideile mele, precum Aldo Fumagalli şi Claudio Garbellini! Valorile şi viziunea Vivisol sunt cu siguranţă în acelaşi univers cu cele ale Medair şi un parteneriat cu mai multe sinergii nu ar fi putut exista.

Cred că Medair traversează o perioadă de creştere spectaculoasă şi împreună cu Vivisol vom redefini domeniul îngrijirii respiratorii la domiciliu şi îl vom aduce la un alt nivel de excelenţă!".

Aldo Fumagalli Romario, preşedinte şi director general al Grupului SOL, a declarat: "acest parteneriat ne va consolida prezenţa în România, o ţară dinamică în care activăm deja de câţiva ani în sectorul gazelor tehnice, adăugând operaţiunile de îngrijire la domiciliu. Sunt deosebit de bucuros să lucrez cu noul partener Cătălin Bătrînu, un tânăr antreprenor, plin de energie, viziune şi idei. Sub conducerea sa, sunt sigur că Medair va continua să se dezvolte, bucurându-se de sprijinul know-how-ului şi expertizei Vivisol pe piaţa de îngrijire respiratorie".

SOL Group şi acţionarii MEDAIR doresc să îşi exprime aprecierea faţă de consilierii lor în materie de fuziuni şi achiziţii, precum şi faţă de consilierii lor juridici. Wolf Theiss România şi GTA Financial România care au oferit consultanţă juridică şi, respectiv, fiscală şi financiară pentru SOL Group, în timp ce AUCTUS CAPITAL S.R.L. şi Andronic x Partners SCA au asistat acţionarii MEDAIR cu servicii de M&A şi, respectiv, juridice. Mulţumiri deosebite în special Andreei Cărare, Senior Associate, din partea Wolf Theiss, şi lui Robert Stan, Managing Director din partea AUCTUS, precum şi lui Vlad Druţă, Partener Corporate/M&A, şi Codrinei Simionescu, Senior Associate, din partea Andronic x Partners.

SOL este un grup multinaţional care activează în Europa, India, Turcia, Maroc, Brazilia, China, Ecuador şi Peru, în două sectoare principale diferite: producţia, cercetarea aplicată şi vânzarea de gaze tehnice, pure şi medicinale (Divizia Gaze Tehnice) şi Asistenţă Medicală la Domiciliu (Divizia de Îngrijire la Domiciliu - VIVISOL), cu o cifră de afaceri de peste 1,378 milioane de euro în 2022 şi peste 5.750 de angajaţi.