Style

Cine este Stephane Dumas, cofondatorul Meli Melo? A venit în România acum mai bine de două decenii şi după ce s-a îndrăgostit de ţară a ales să rămână. Ah, şi îi place Delta Dunării, sportul şi ceaiul de iasomie

03 sep 2018 1595 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Stephane Dumas a venit în România acum mai bine de două decenii şi după ce s-a îndrăgostit de ţară a ales să rămână şi să pună bazele lanţului de magazine de accesorii Meli Melo. Este unul dintre fondatorii businessului şi este astăzi membru în boardul companiei care a ajuns la aproape 60 de magazine dintre care unu Exclusive, două de tip department store şi şase unităţi de decoraţiuni interioare. Businessul nu mai este prezent doar pe plan local, ci este deja unul regional cu două magazine în Chişinău (Republica Moldova), două la Belgrad (Serbia) şi două la Sofia, în Bulgaria. Antreprenorul, o prezenţă discretă în mediul de business local, locuieşte în România din 1994, a învăţat limba şi s-a adaptat peisajului. Când nu munceşte, lui Stephane Dumas îi place să descopere lumea, India, Taiwanul şi Egiptul fiind câteva dintre destinaţiile sale de suflet. Lor li se adaugă şi Delta Dunării.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... telefonul mobil.

Cartea pe care o citesc acum este... Sunt de fapt două - „Homo Sapiens“ şi „Homo Deus“ de Yuval Hariri.

Pasiunea mea este... Aş aminti aici trei pasiuni - sportul, munca şi călătoriile.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Delta Dunării.

O descoperire recentă din Bucureşti este... Restaurantul 5ENSI din strada Paris, de la parterul complexului de birouri Aviatorilor 8.

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele este... Templele Abu Simbel din Egipt.

Parfumul meu preferat este... „Tuberose Gardenia“ de la Estée Lauder. Este vorba de un parfum pentru femei pentru că eu nu port parfum.

Beau întotdeauna cu plăcere... ceai de iasomie.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să învăţ cursul valutar, să aflu cât costă un taxi şi cum zici „Bună ziua“ şi „Mulţumesc“ în limba locală.

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este... trei pui mici de iepuraş.

Cea mai recentă realizare... cred că vizita în India, din care scriu acum răspunsurile la aceste întrebări (la începutul lunii iunie - n.red.).

Bijuteriile mele preferate sunt... Este de fapt una singură, verigheta.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Gustav Klimt. Dar şi Rembrandt.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... fotbalul, joggingul, cycling-ul şi gimnastica.

Restaurantul meu preferat este... Dacă vorbim de specific libanez, aleg mereu cu plăcere Chez Toni de la Club Pescariu. Pentru mâncare japoneză, alegerea mea este Kan Pai de pe strada George Călinescu din Bucureşti.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Taiwanul.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... brânză.

Ultima masă care m-a impresionat cu adevărat a fost... la restaurantul Poesia din Bucureşti.

Plăcerea mea vinovată este... şampania:)

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... jeans-ii.