„Îmi placea ceea ce fac. Nu privesc ceea ce mi se întâmplă acum ca o povară, ci ca o oportunitate. Este un lucru care se mulează bine pe structura mea. Sunt genul de om care se implică în multe proiecte“, spune Kinga Daradics, care a preluat funcţia de CEO al MOL România în mai 2011.
În mandatul său, MOL România şi-a atins cu un an mai devreme ţintele setate pentru piaţa locală şi a eliminat un rival prin achiziţia celor 42 de benzinării Agip prin care italienii de la ENI mai erau prezenţi în România. Împreună cu benzinăriile Agip, MOL are toate şansele să termine anul acesta cu aproape 200 de benzinării.
„Ziua mea de muncă are 10-16 ore. Eu sunt om care are o activitate creativă. Am un stil de viaţă activ pentru că-mi place să descopăr alte discipline, dar trebuie să ai echilibru în tot ceea ce faci. Trebuie să fii şi alergător de viteză, dar să ai şi rezistenţă pentru un maraton. A fi echilibrat este să ai timp şi în afara businessului, iar pentru asta ai nevoie de disciplină, logistică, organizare“, spune ea.
Aparent, mixate în proporţiile corecte, cocktailul rezultat din ingredientele de mai sus lasă suficient timp pentru exersarea pasiunilor, chiar dacă ziua de muncă este de 10-16 ore.
„Squashul este unul dintre sporturile pe care le practic. Îmi place pentru că este compus din mişcări foarte rapide, este dinamic, imprevizibil. Îl practic cam de cinci ani de zile, dar problema este că-ţi trebuie un partener. Alerg în parc, patinez de 3-4 ani. Cu patinele cu rotile nu m-am dat, dar cochetez cu ideea. Schiez“, spune aproape dintr-o suflare Kinga Daradics.
Lucrurile nu se termină aici. În orele rămase după muncă şi practicarea sporturilor, CEO-ul MOL România a avut timpul să străbată ţara, să fie uimită de condimentele din Zanzibar, să vadă Asia rurală şi să se lase ghidată de oamenii din Coreea de Sud.
„Nu am o destinaţie de călătorie preferată. Dacă eşti deschis poţi găsi lucruri deosebite oriunde.“
Din călătoriile sale spune că a rămas impresionată de oamenii din Coreea de Sud, de deschiderea lor.
„Dacă vedeau că încercam să găsim ceva, veneau cu noi şi ne arătau drumul.“
Japonia rurală, acolo încă mai poţi vedea oameni în chimonouri clasice, un mic dejun într-un bistro parizian, o plimbare pe străzile ascunse din Roma şi în general zonele care au ştiut să-şi păstreze autenticitatea, toate sunt destinaţii preferate de ea.
„Îmi place să descopăr arome care nu sunt comune pentru tradiţia noastră culinară şi aici îmi vin în minte condimentele din Zanzibar. Aş trece la capitolul descoperiri Delta Dunării, satul Letea, locuri care-mi arată că veşnicia s-a născut cu adevărat la sat. Zona Cazanelor Dunării de exemplu este absolut extraordinară. Sunt locuri pe care poţi să le descoperi şi să le redescoperi de nenumărate ori. Acestea sunt locurile cu adevărat valoroase.“
Aceste călătorii sunt de cele mai multe ori însoţite de o coloană sonoră pe măsură.
„Ascult muzică chinezească, pop african, muzică japoneză, pop coreean, muzică clasică coreeană.“
Călătoriile nu sunt însă mereu atât de agitate, pentru că Kinga Daradics spune că-i plac şi spa-urile şi aura de zen care le înconjoară.
„În fiecare weekend sunt undeva. Sunt ca un melc cu casa-n spate.“
Ea afirmă că nu este un colecţionar în sensul clasic al cuvântului. Dacă ar fi să aleagă un obiect care să o reprezinte, acesta ar fi următorul. „Îmi place mult pictura lui Dali (Salvador Dali, pictor spaniol, reprezentant al curentului suprarealist - n.red.), Persistenţa memoriei (una dintre cele mai faimoase picturi semnate de Dali în care sunt înfăţişate mai multe cadrene topite de ceauri pe un ţărm întunecat - n.red.). Defineşte ce înseamnă timpul. Este foarte important cum îl gestionezi. Îmi place cum această pictură simbolizează relativitatea timpului şi a spaţiului.“
Fără a pune sub semnul întrebării geniul artistic al lui Dali, Kinga Daradics ar face o completare mică tabloului imaginat de spaniol.
„Pictura este totuşi statică, aşa că aş combina-o cu o rachetă de squash. O combinaţie suprarealistă până la urmă“, conchide ea.