După Afaceri

Nu ştiţi ce să faceţi în weekendul care se apropie? După Afaceri Premium vă prezintă o selecţie a evenimentelor care îşi merită locul în agendă

10 mai 2019 1100 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Cu o băutură bună, de consumat acasă sau în oraş, ne pregătim de vremea tot mai caldă, când vom putea lua Bucureştiul la pas pentru a-i descoperi savoarea. După Afaceri Premium trece în revistă – la propriu – noutăţile lunile mai şi vă invită să alegeţi la care dintre ele vreţi să fiţi părtaşi. Găsiţi mai jos o selecţie a evenimentelor care îşi merită locul în agenda acestui sezon.

 

În ce direcţie e viitorul?

Conferinţa de afaceri Brand Minds, care va avea loc pe 10 mai la Sala Palatului, aduce în prim-plan o temă de ansamblu care va fi dezbătută de speakerii invitaţi, şi anume care este direcţia de urmat către viitor.

Tema generală se distinge astfel de subiectele din anii anteriori, când topicurile priveau mai degrabă marketingul, designul sau antreprenoriatul. Cum însă lumea se schimbă, şi abordările urmează aceeaşi cale.

Anul acesta, pe scena Brand Minds va urca, printre alţii, Yuval Noah Harari, scriitorul israelian care a făcut valuri în 2018 cu ale sale „Sapiens” şi „Homo Deus”.

Alături de el, pe lista de speakeri se mai regăsesc Brené Brown – profesor şi cercetător la Universitatea din Houston, şi Robert Cialdini – cunoscut ca „părintele influenţei”, ca urmare a numeroşilor ani pe care i-a petrecut studiind psihologia persuasiunii, dar şi alţii.f

 

Aburi de alcool în ediţie limitată

În fiecare an, oficialii brandului Metaxa lansează, într-un singur lot, într-un număr limitat de decantoare, băutura spirtoasă Metaxa Private Reserve, prima creaţie a lui Constantinos Raptis, pusă pe piaţă iniţial în 1992, când acesta a fost numit maestru al casei elene de licori. Anul acesta aduce a 25-a ediţie de acest tip. Fiecare decantor poartă o etichetă cu semnătura lui Constantinos Raptis, o serie unică şi un dop din lemn de stejar gravat cu emblema casei.

„Creez Metaxa Private Reserve o dată pe an, într-un singur loc, cu amestecuri care au atins apogeul expresiei lor, câteva dintre ele provenind de la prima distilerie din Pireu”, spune Constantinos Raptis, al cincilea maestru Metaxa.

De 25 de ani, el şi-a perfecţionat arta de a surprinde natura specific grecească prin meşteşugul amestecului de distilate de vin, vinuri Muscat din insula Samos şi plante mediteraneene. Ca rezultat, Metaxa Private Reserve este un deliciu „new in the city”.

„Închid ochii şi am senzaţia unei plimbări printr-o pădure deasă de după ploaie, la început de seară. E acel moment în care Pământul, copacii şi frunzele trezite la viaţă îşi dezvăluie miresmele cu intensitate (...). Bogăţia miresmelor unei păduri după ploaie. O invitaţie la a explora cu toate simţurile. Aceasta a fost sursa mea de inspiraţie când am creat Metaxa Private Reserve şi tot la acest tablou mă duce gândul de fiecare dată când o degust“, povesteşte Constantinos Raptis.

Cu o culoare de chihlimbar cu reflexii aurii de culoarea mierii, băutura dezvăluie un prim buchet de flori uscate cu note de lemn de stejar, căruia îi urmează un al doilea – cu note de miere, coajă de citrice amare, ciocolată şi cafea, amestec de condimente dulci şi compot de pere. Gustul are arome de lemn de stejar, smochine uscate, stafide, tutun şi coajă de portocală, la final aroma fiind una persistentă de fructe uscate, cum sunt prunele sau smochinele.

 

Cum schimbă creativitatea mediul de viaţă

Între 17 şi 26 mai, târgul Romanian Design Week aduce laolaltă oamenii creativi din arhitectură, modă, design grafic, design de produs şi multidisciplinar, în clădirea BCR din Piaţa Universităţii.

Pilonii principali ai ediţiei din acest an se sprijină pe importanţa comunităţilor în definirea industriilor creative locale şi impactul acestora în procesul de dezvoltare urbană.

Accentul va fi pus pe huburile creative care aduc valoare adăugată comunităţilor din care fac parte.

Anul acesta, ţara invitată este Franţa, evenimentul Romanian Design Week (RDW) găzduind o expoziţie specială ca parte a Sezonului România-Franţa 2019.

Peste 200 de designeri şi arhitecţi sunt aşteptaţi să participe la Romanian Design Week anul acesta. Spre comparaţie, prima ediţie a RDW a reunit circa 60 de participanţi.

 

Omagiu lui Bacchus

Salonul de vinuri şi turism viticol „ReVino Bucharest Wine Fair” a ajuns la cea de-a patra ediţie, care urmează să se desfăşoare în intervalul 11-13 mai, la hotelul Novotel. Organizat de CrameRomania.ro şi Revino.ro, evenimentul îşi continuă misiunea de a promova vinurile româneşti de calitate, cramele mici şi mijlocii, consumul responsabil şi turismul viticol pe plaiuri autohtone.

La această ediţie, participanţii vor putea degusta peste 230 de vinuri româneşti şi internaţionale de la 35 de expozanţi, dar vor avea şi ocazia să le asculte acestora poveştile.

Zilele de sâmbătă şi duminică sunt dedicate celor care vor să afle mai multe informaţii despre vinurile româneşti şi internaţionale sau care vor să-şi programeze excursii la crame. Ziua de luni va fi adresată exclusiv oamenilor din sectorul HoReCa şi turism.

Pe lângă degustări şi neworking, salonul „ReVino Bucharest Wine Fair” va cuprinde şi câteva masterclass-uri interactive.