Gastronomie

Restaurantul L’Atelier Relais & Châteaux, din cadrul hotelului Epoque, are un nou head chef, Bogdan Alexandrescu, finalist al emisunii MasterChef

29 mai 2020 920 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Restaurantul de fine dining L’Atelier, din cadrul Epoque Hotel Relais & Châteaux, se reconfigurează cu un nou concept gastronomic – bucătăria neonostalgică - şi cu un nou head chef. Începand cu luna mai 2020, chef Bogdan Alexandrescu semnează meniul restaurantului.

El mizează pe întoarcerea la natură şi vorbeşte despre respectul faţă de moştenirea culinară şi faţă de specificul local, în contextul unei preocupări permanente către sustenabilitate.

“Bucătăria mea este neonostalgică. În viziunea mea, gusturile care ne-au definit copilăria redevin actuale, trăind o nouă poveste prin tehnicile şi expresivitatea gastronomiei moderne. Noul meniu de la L’Atelier reprezintă o odă adusă tradiţiilor culinare balcanice, sezonalităţii şi autenticităţii, el explorând, găsind şi regăsind semnificaţia tuturor influenţelor din cultura noastră gastronomică”, declară chef Bogdan Alexandrescu.

El a făcut primul pas în cariera sa gastronomică în anul 2012, când a devenit finalist al primului sezon MasterChef România, tot acolo primind şi porecla “Chef Dexter”. Şi-a luat diploma de bucătar la Horeca School Bucharest şi a lucrat că sous-chef în restaurantul Morgan la Dud sub îndrumarea lui Florin Dumitrescu. Chef Dexter şi-a continuat studiile urmând MasterClasses şi seminarii cu chefi renumiţi precum Jacques Louis Henrio (MOF France 1986 Maître Charcutier) şi Frederic Jaunault (MOF Primeur France 2011), Jakob Hausmann (workshop sous-vide), Frédéric Lesourd (open class la Le Cordon Bleu Paris) şi mulţi alţii. 

În Octombrie 2018, Bogdan a fost selecţionat pentru a urma programul Hautes Études du Goût (Advanced Studies în Gastronomy and Taste), organizat de Universitatea Reims Champagne-Ardenne în parteneriat cu Le Cordon Bleu Paris. După încheierea cursurilor în Reims şi Paris, el a lucrat la teza academică susţinută pentru obţinerea Diplôme Universitaire du Goût, de la Gastronomie et des Arts de la Table. 

În 2018, chef Bogdan Alexandrescu a creat conceptul şi meniul IBRIK, restaurantul deschis în cel de-al doilea arondisment al Parisului, care celebrează bucătăria arhetipală balcanică. Încă de la lansare, restaurantul a fost remarcat de publicaţii precum Vogue sau LeFigaro.

“Venirea lui chef Bogdan Alexandrescu în bucătăria L’Atelier este un prilej de bucurie pentru mine şi pentru echipă, iar în contextul actual, după această perioadă fără precedent în care restaurantele din lumea întreagă au fost nevoite să îşi închidă porţile, ea devine un simbol al reînnoirii şi marchează un nou început”, spune spune Diana Popescu, Owner & CEO Epoque Hotel Relais & Châteaux.

Ea adaugă că chef Dexter va aduce în bucătăria L’Atelier un fine dining bazat pe simplitate şi desăvârşit prin contemporaneitate, ceea ce subliniază perfect viziunea new luxury a Epoque.

Fondată în 1954, Relais & Châteaux este asociaţia formată din 550 de hoteluri şi restaurante operate independent, ale caror proprietari au in comun pasiunea pentru afacerea lor şi dorinţa de autenticitate în relaţia cu oaspeţii. Colectia Relais & Châteaux include proprietati în întreaga lume, de la podgoriile din Napa Valley pana in Provence sau pana la plajele Oceanului Indian, oferind o incursiune într-un stil de viaţă inspirat de cultura locală şi o perspectiva unică asupra istoriei. Membrii Relais & Châteaux au vocatia de a proteja şi de a promova bogăţia şi diversitatea gastronomiei mondiale şi tradiţiei ospitalităţii. Membrii Relais & Châteaux se definesc printr-un angajament real si actiuni constante de protejare a patrimoniului cultural şi a mediului, conform  memorandumului prezentat la UNESCO, în noiembrie 2014.