Gastronomie

O cafea la Noma

27 mar 2013 493 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Celebrul restaurant Noma a lansat un nou meniu de cafea realizat de un barista, campion internaţional, care foloseşte un sistem japonez special pentru a produce cafeaua care capătă astfel, aspectul vinului roşu, scrie luxuo.com.

Reţetele conţin un mix special de boabe prăjite, inventat de Tim Wendelboe, celebrul barista din Norvegia, care îşI procură cafeaua de la mici fermieri din Kenya şI America Centrală. În momentul de faţă, în meniu se găseşte printre altele şI o specialitate de cafea adusă de la o cooperativă din Muntele Elgon, Kenya. Cafeaua e măcinată printr-un sistem V60 realizat de compania japoneză Hario, o “strecurătoare” din ceramică care optimizează extracţia cafelei păstrând aroma intactă.

Cafeaua este servită în pahare personalizate, realizate de un artist sticlar olandez, pentru ca experienţa savurării să fie completă.