Ceasuri & Bijuterii

Ceasurile de clestar

17 dec 2009 49 afişări
Din aceeaşi categorie

Colectia Christal de la Dior a reusit sa se impuna intr-un timp foarte scurt drept unul dintre varfurile de lance ale casei care si-a propus sa imbine haute couture cu haute horlogerie. De altfel, de la lansarea, la Salonul de la Basel din 2008, a calibrului Tourbillon si a modelului Dior Christal Améthiste, brandul si-a urmat hotarat strategia de ascensiune catre haute horlogerie, anuntata inca din 2003. Anul acesta, Dior a lansat noi versiuni ale cronografului Dior Christal de 33 si 38 mm, intr-o carcasa din aur roz cu luneta pavata cu diamante si cu o curea din cauciuc alb. Modelul de 38 mm are 76 de diamante, iar cel de 33 mm e impodobit cu 97 de diamante. Ambele modele sunt echipate cu mecanisme quartz ETA.

Tot in 2009 Dior a lansat si un Tourbillon pavat cu diamante (33 carate) si rubine (8 carate), in valoare de un milion de euro. "Acest model e mai putin unisex si mai mult o piesa de haute joaillerie - de altfel e o piesa unica, la pretul de un milion de euro. Dificultatea pe care am intampinat-o aici a fost sa gasim rubine perfecte, care sa se potriveasca exact la nuanta cristalului. Ne trebuia un rosu profund, sange de porumbel, si pana la urma l-am gasit pe fiul unui fost proprietar al unei mine care se inchisese in urma cu 30 de ani si care avea o colectie fabuloasa de rubine siameze pe care a fost de acord sa ni le vanda. Asa s-a nascut acest ceas, pentru calibrul caruia am lucrat cu manufactura Concepto", spune Laurence Nicolas, presedinta Dior Montres. Un alt model de tourbillon, tot din gama Christal, are o curea din piele de aligator si a fost lansat in 15 exemplare.

In cadrul colectiei Masterpieces, Dior a lansat un model denumit Christal Mystérieuse, definit de Laurence Nicola drept "foarte couture si in acelasi timp un triumf al inaltei orologerii asupra limitarilor tehnologice". Piesa mizeaza pe cristal safir atat pentru cadran, cat si pentru capac, adica din nou pe transparenta, de data aceasta aproape totala, sparta din loc in loc de mici insertii geometrice metalizate sau din sidef, care confera ceasului un aer Art Deco sau chiar desprins din creatiile lui Picasso. In pofida transparentei extraordinare, mecanismul nu apare nicaieri - "este primul mecanism misterios ascuns in cristal safir, realizat de manufactura Quinting, in urma unor cercetari care au durat sapte ani si a unei investitii de 10 milioane de franci elvetieni", spune Laurence Nicolas. Mecanismul este creat din trei discuri fixe si trei discuri mobile, care se rotesc in ritmul zilelor, orelor si minutelor, astfel incat insertiile create in Laboratoarele Dior danseaza pe cadran si revin la pozitia initiala doar o data pe luna. Ceasul e lansat in editie limitata (100 de piese), iar pretul porneste de la 20.000 de euro.

Dior Christal Diamants este pavat cu 11 carate de diamante bagheta si briliante, iar cadranul si masa oscilanta sunt decorate cu sidef. Mecanismul automatic Elite a fost furnizat de Zenith, iar modelul e disponibil in doar 10 exemplare.

O lansare importanta in cadrul colectiei Dior Christal este si "culoarea anului", adica modelul care onoreaza o culoare considerata de creatorii Dior drept importanta pentru anul respectiv - in 2009 a fost randul unei nuante foarte vii de violet. Cronograful Dior Christal are cadran violet si curea de cauciuc in aceeasi nuanta. Luneta carcasei de 38 mm este impodobita cu 76 de diamante.