După Afaceri

Din vorbă-n vorbă cu Irina Moroşanu, fondatoarea Les Vacances d’Irina, despre vacanţe în insule mici şi mai puţin cunoscute, dar şi cele mai recente achiziţii şi descoperiri. "Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este Panarea"

18 apr 2023 799 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Brandul Les Vacances d’Irina a apărut pe piaţă acum circa şase ani, în 2017, după ce fondatoarea sa, Irina Moroşanu, şi-a dorit să transpună ceva din aerul vacanţelor la Marea Mediterană într-o serie de piese de modă simple şi atemporale. Mizând pe tonuri cuminţi, cu mult alb şi albastru, dar pe volume generoase şi pe materiale naturale precum mătase, lână, in ori bumbac, Irina a creionat de-a lungul timpului creaţii care pot fi la fel de bine purtate într-o vacanţă în Panarea – destinaţia ei de suflet – şi la o ieşire cu prietenii în oraş. Când nu lucrează la o nouă colecţie, antreprenoarea descoperă noi locuri în Bucureşti, se bucură de vacanţe la mare şi face achiziţii smart.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... De fapt, sunt două, pomponul roşu din mohair şi rujul roşu mat.

Cartea pe care o citesc acum este... În paralel, citesc „Cum iubim” (realizată de 32 de autori, printre care Pascal Bruckner, Emanuela Ignăţoiu-Sora, Cristian Teodorescu şi Nora Iuga) de la Editura VELLANT şi Nick Cave – „The Complete Lyrics”.

Pasiunile mele sunt... E vorba de o pasiune, să cânt. Îmi place mult să cânt.

O descoperire recentă din Bucureşti este... Galeria, magazinul vintage al Aidei Economu.

Cel mai mult îmi place în România… faptul că am businessul meu, care a pornit aici şi ale cărui motoare sunt tot aici. E un mare avantaj să pot face asta în România, unde sunt multe ateliere şi fabrici care lucrează extraordinar de bine. Chiar şi dacă ar fi să mă mut din ţară, aş continua să produc aici şi să am aici biroul, showroomul şi atelierul.

Ceasul pe care îl port la mână este... un Omega vintage mic şi foarte fin, cumpărat de la Galeria - magazinul vintage de care spuneam mai sus.

Parfumul meu preferat este... Eau Triple Scottish Lichen, de la Buly 1803 perfumes and colognes.

Beau întotdeauna cu plăcere… un Matcha de calitate, bine făcut.

Muzeul pe care îl vizitez mereu cu plăcere este... MARe - muzeul de artă recentă.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este… Gary Bunt (artist britanic autodidact, cunoscut pentru picturile sale ce întruchipează zona rurală din Anglia).

Restaurantul meu preferat este... Tasting Room by Ethic Wine – Gastro Wine Bar (de pe strada Puţul lui Zamfir din Bucureşti).

Gadgetul meu preferat este… O să aleg căştile Apple AirPods Max.

Aplicaţia din telefon pe care o folosesc cel mai des este… Instagram, dar vine tare din urmă şi Headspace (aplicaţie de meditaţie).

Podcast sau e-book? Podcast, pentru că pot să ascult în timp ce merg pe bicicletă sau atunci când mă plimb.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... o plajă foarte-foarte mică şi incredibil de liniştită, undeva prin Folegandros (o insulă din Ciclade).

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... rădăcină de ghim­bir proas­păt - beau multă infuzie de ghimbir.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... sacoul oversized şi inelele din murano.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... O să aleg unul singur, themarginalian.org.

Primăvara aceasta mă va găsi în... atelier, lucrând la noua colecţie.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Panarea (cea mai mică dintre cele şapte insule locuite din arhipelagul Aeolian din nordul Siciliei).

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... o plimbare luuungă.

Cel mai tare în pandemie mi-a fost dor de... vacanţe, familie, prieteni. Şi petreceri.

Un lucru pe care l-am învăţat recent este... să nu mai judec niciodată pe nimeni când nu sunt sigură. Să o fac, dar doar atunci când e nevoie şi când sunt sigură că am o părere clară, nu una influenţată de o stare de moment. 

Ultimul lucru pe care l-am cumpărat şi intră în categoria răsfăţ este... o pereche de ochelari vintage de la Vulpea Boemă (de pe Instagram).