După Afaceri

Din vorbă-n vorbă cu Ionuţ Merluşcă, general manager al Dimmer, despre maşini de curse, punctualitate şi obiceiul de a scrie în jurnal. "Pasiunile mele sunt maşinile şi experienţa de a le pilota. Merg periodic pe circuite pentru câteva ture"

19 nov 2022 257 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Ionuţ Merluşcă este general manager al companiei Dimmer, o afacere de familie care produce şi comercializează pe pieţele din vestul Europei case pe structură din lemn - sistem timberframe. Acest mod de a construi devine însă din ce în ce mai apreciat şi în România, astfel că businessul fondat acum mai bine de trei decenii este în plină expansiune şi pe plan local. În 2017, Ionuţ a făcut parte din echipa care a construit prima casă pasivă certificată Premium din România.

În opinia lui, oamenii merită să locuiască mai bine, mai confortabil şi mai sustenabil. Viziunea lui este să redirecţioneze cursul industriei construcţiilor către o abordare mai sustenabilă, prietenoasă cu omul şi cu mediul, crescând nivelul de confort, stil şi eleganţă. Dar, dincolo de job şi antreprenoriat, care sunt pasiunile lui Ionuţ Merluşcă? Asta a încercat După Afaceri Premium să afle.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... ceasul. Mă străduiesc să fiu punctual de fiecare dată.

Cartea pe care o citesc acum este... „BE 2.0”, de Jim Collins şi Bill Lazier.

Pasiunile mele sunt... maşinile şi experienţa de a le pilota. Merg periodic pe circuite pentru câteva ture.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... zona Portofino-Cinque Terre din Italia. 

O descoperire recentă din Bucureşti este... Arcul de Triumf, despre care nu ştiam că se poate vizita. L-am vizitat recent.

Ceasul pe care îl port la mână este... un Superocean (un model al Breitling – n.red.), pe care l-am primit cadou.

Parfumul meu preferat este... Dior Homme Parfum.

Beau întotdeauna cu plăcere... un pahar de vin, după ce mă documentez despre el.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... o plimbare prin centru.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Michelangelo.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... schi şi mountainbike.

Restaurantul meu preferat este... Aş menţiona, mai degrabă, un fel de mâncare: burgerul de la Vivo.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Lacul Como din Italia. Este un loc unde găseşti construcţii cu grădini extraordinar amenajate pe care le poţi admira în timpul unei plimbări cu barca.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... ceva dulce.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... un sacou bleumarin cu nasturi din metal, câteva curele şi pantofii negri.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... Harvard Business Review – îmi plac articolele şi studiile lor de caz şi Scotwork România – aici găsesc mereu situaţii interesante de negocieri în afaceri.

Camera din casă care mi-a devenit refugiu în această perioadă este... livingul.

Obiceiul pe care l-am dezvoltat în ultimii ani, marcaţi de pandemie, este... acela de a scrie în jurnal.