Travel

Litoralul privat de la Marea Neagră

09 aug 2022 1605 afişări
Din aceeaşi categorie

Indiferent de controverse sau de mozaicul de păreri, litoralul românesc a fost şi este mereu o opţiune pentru cei care vor să se bucure de Marea Neagră fără a trece graniţa. Pentru cei deja îndrăgostiţi de marea noastră, dar şi pentru cei care încă mai încearcă s-o dezbrace de secrete, CERTION a creat în Olimp Moussay Beach Club, un loc care îşi aşteaptă oaspeţii zi de zi cu cafea bună, de specialitate, cu cocktail-uri proaspete, cu umbră şi, nu în ultimul rând, cu o plajă perfectă pentru a te bucura din plin de vară. Iar în weekend, acelaşi spaţiu unic pe litoralul românesc aduce şi altceva în plus, cele mai tari petreceri pe plajă. Totul în acelaşi loc.

„Moussay Beach Club a apărut din dorinţa şi nevoia reală de a oferi facilităţi şi servicii de calitate şi în sudul litoralului românesc. Facilităţi pe care turiştii le regăsesc şi cu care s-au obişnuit deja în mare parte dintre vacanţele pe care le petrec în afara ţării, însă la un nivel mult mai redus în cele petrecute la noi“, spun reprezentanţii CERTION.

Conceptul Moussay combină astfel relaxarea, muzica bună, cocktailurile şi şampania cu privilegiul unei plaje private, de care oricine se poate bucura nu doar în vacanţă, ci şi, de ce nu, în regim „workation“, îmbinând relaxarea cu munca.

Lansat în iunie 2022, Moussay este un concept în continuă evoluţie şi adaptare, un continuu „work in progress“, ţinând cont că serviciile de cinci stele, la cele mai înalte standarde, se formează şi în timp şi au nevoie de perfecţionare.

„Suntem mulţumiţi de rezultatul actual şi de modul în care am reuşit să ne organizăm într-un timp atât de scurt, dar, bineînţeles, suntem mereu dornici să îmbunătăţim. Este foarte important de menţionat că Moussay a fost deschis în faza de pre-opening a proiectului VOGH Olimp. Ceea ce ne dorim este ca în momentul în care VOGH va fi live, împreună cu serviciile pe care le vom oferi la Moussay, să facă din Olimp o destinaţie de

neratat de pe litoralul românesc.“

CERTION este unul dintre dezvoltatorii care au identificat în Olimp un potenţial prea puţin valorificat şi a ales să se ancoreze acolo cu mai multe proiecte de tip reşedinţe de marcă operate în regim hotelier. Este vorba despre VOGH Olimp, Galileo Olimp Resort & Residences şi Pharos Olimp. Primele două se află deja în construcţie, iar cel de-al treilea este în faza de concept.

Compania Certion Property Developers este un business fondat în 2015 de Cătălin Scripcaru, Cezar Ionescu si Bogdan Căruntu şi a dezvoltat un portofoliu care cuprinde în total cinci proiecte – toate situate în sudul litoralului românesc: VOGH Olimp, GALILEO Olimp Resort & Residences, LAGO Neptun, PHAROS Olimp şi SOLANTIS Neptun, ultimele două fiind doar în fază de concept. Moussay Beach Club este cea mai recentă inaugurare din portofoliu.

„Investiţia în Moussay se ridică la peste 500.000 de euro şi se datorează convingerii că în viitorul apropiat RIVIERA SUD va deveni principala destinaţie turistică a României, şi nu doar în sezonul estival. A fost un efort incredibil al echipei noastre care a reuşit să aducă la viaţă proiectul în doar câteva luni: de la finalizarea conceptului, a consolidării echipei care este acum la Moussay, până la achiziţii de plante şi mobilier.“

Tot conceptul designului, unic pe litoralul românesc, a fost realizat in-house de echipa coordonată de Bogdan Căruntu, director de creaţie şi partener la CERTION. Practic, totul este creat după propria viziune, de la plantele pe care le-au selectat chiar dezvoltatorii, plante importate din Italia, la designul terasei realizat pe comandă şi implementat direct în locaţie. La fel şi recepţia, toate vasele de lut şi decoraţiunile de pe plajă. Toate au fost realizate de la zero, pe comandă, din materiale prietenoase cu mediul.

În final, Moussay a devenit un club de zi, amplasat pe plaja Olimp, pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, şi care cuprinde zona de plajă privată, care acum se numeşte Champagne Lounge, zona de şezlonguri, terasă cu canapele, bar, restaurant, magazinul de haine Rogue 8 şi, bineînţeles, toate anexele necesare precum toalete, duşuri şi vestiar.

„În fiecare după-amiază, ambianţa este asigurată de DJ-ul rezident, iar în fiecare weekend, avem invitaţi numeroşi artişti cunoscuţi care completează conceptul de voie bună şi relaxare la cote maxime. Moussay se adresează unui public care caută servicii de calitate şi este dovada clară că o zonă de plajă înseamnă mai mult decât şezlonguri, umbrele şi vânzători ambulanţi. Pe scurt, este o oază de verdeaţă şi de relaxare în care poţi asculta o muzică bună, poţi servi o cafea şi o băutură de calitate, poţi lua prânzul, iar dacă nu se poate altfel, chiar poţi lucra în linişte.“

Zona de Champagne Lounge cuprinde şase zone de plajă privată, fiecare putând fi închiriată separat de către grupuri de până la şase-opt persoane. Champagne Lounge include o zonă cu vedere şi acces exclusiv la mare, o sofa, un pat, două şezlonguri, două pufuri, patru măsuţe de servit, un taburet şi covoare de plajă. Ce este bine de ştiut este că oaspeţii Champagne Lounge au şi parcare gratuită all day în parcarea proiectului.

„Moussay se va adresa întotdeauna publicului larg, clienţilor şi turiştilor care ştiu să aprecieze serviciile de calitate. Statutul de membru în club va fi implementat de vara viitoare, când vom avea deja livrat primul proiect de reşedinţe de marcă - VOGH Olimp. Din sezonul următor, prioritate la rezervări vor avea proprietarii şi turiştii din proiectele dezvoltate de CERTION.“

Aşadar, reiterând, loc de dezvoltare mai există, la fel şi planuri, inclusiv pentru anul viitor, însă dezvoltatorii preferă să păstreze secrete câteva dintre surprizele pe care le pregătesc.

„Litoralul românesc are un potenţial enorm de dezvoltare, atât în zona de servicii, cât şi în zona de proiecte de calitate. Din fericire, zona de sud, având un PUG coerent şi foarte bine reglementat, va fi ferită de haosul pe care îl regăsim în prezent în alte zone de pe litoral. Acesta este unul dintre motivele pentru care am ales sudul litoralului pentru cinci dintre proiectele de reşedinţe de marcă din portofoliul nostru: VOGH, GALILEO şi PHAROS în Olimp şi LAGO şi

SOLANTIS în Neptun. Pentru că facilităţile de calitate reprezintă o componentă esenţială, Moussay a venit ca un răspuns firesc şi este prima dintr-o listă lungă de facilităţi pe care le vom concepe şi dezvolta în zonă.“

Ce are însă zona Olimp-Neptun şi nu au alte staţiuni de la malul Mării Negre? Dezvoltatorii de la CERTION spun că argumentul stă în caracterul premium regăsit aici.

„Turiştii trebuie să înţeleagă că litoralul românesc nu este doar Mamaia. Mai mult decât atât, Olimp-Neptun a fost dintotdeauna zona premium a litoralului românesc. Este un cumul de factori care au contribuit la statutul de «perlă a litoralului românesc». Pe de o parte, este vorba despre cele 20 de lacuri din Neptun, de pădurea Comorova, de aerul de pădure combinat cu aerosolii Mării Negre. Să nu uităm că vorbim, totuşi, de staţiunea selectată în perioada comunistă pentru construirea vilelor de protocol şi care are şi în prezent statut de staţiune prezidenţială.“

Pe de altă parte, aici nu se regăseşte haosul urbanistic prezent în multe oraşe şi staţiuni, iar interesul tot mai crescut al investitorilor premium confirmă potenţialul de dezvoltare pentru turiştii români şi nu numai. Mai mult, implicarea constantă şi susţinută a autorităţilor locale arată că investiţia în această zonă a fost o decizie de business mai mult decât inspirată.