Travel

La un weekend perfect i-am provocat pe oamenii din business, conştienţi fiind că puţine lucruri mai sunt perfecte astăzi. Cum arată sfârşitul de săptămână ideal pentru ei?

08 nov 2020 533 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

„Să-ţi vând un pont!“ este, probabil, una dintre expresiile - folosite în business şi nu numai - specifice culturilor din toată lumea. Cele mai bune surse de inspiraţie sunt, de cele mai multe ori, oamenii de lângă noi, aşa că După Afaceri Premium dă sfoară-n ţară şi pune reprezentanţii din lumea businessului în faţa unor provocări mai puţin stresante decât cele din viaţa de zi cu zi a afacerilor.

La un weekend perfect i-am provocat în ediţia aceasta pe oamenii din business, conştienţi fiind că puţine lucruri mai sunt perfecte astăzi. Şi totuşi, de un respiro tot avem nevoie din când în când. Fie că asta înseamnă o sesiune de gătit, o plimbare în aer liber şi puţin populat, câteva ore dedicate unui hobby sau, pur şi simplu, linişte.

 

Rita Maalouf,

directoarea instituţiei private de învăţământ Cambridge School of Bucharest:

Locuiesc de mult timp în Bucureşti, aşadar am descoperit multe activităţi prin care, împreună cu familia, ne bucurăm de timpul liber şi ne relaxăm. În ceea ce mă priveşte, îmi place să-mi încep weekendul cu o plimbare matinală prin Herăstrău, urmată de o sesiune de gătit acasă, alături de familia mea, sau de o lectură plăcută. Sunt mamă a doi adolescenţi destul de activi, aşa că îmi place să profit de timpul petrecut în aer liber, explorând frumoasele peisaje ale României. Printre cele mai de preţ amintiri pe care le am se numără vizitele pe timp de toamnă şi iarnă în Valea Prahovei şi în împrejurimi. Escapadele departe de oraş îmi oferă liniştea sufletească de care am nevoie şi timp alături de cei dragi, departe de provocările cu care mă întâlnesc zi de zi la Cambridge School of Bucharest. Acest lucru îmi permite să revin cu bateriile încărcate şi cu multă energie pentru încă o săptămână de şcoală, în mijlocul frumoasei noastre comunităţi.

 

Oana Ciornei,

managing partner la Amrop România şi membru al Amrop Global Board, una dintre cele mai mari companii de recrutări de poziţii de management la nivel internaţional:

Weekendul perfect? Hunedoara, vara, înconjurată de întreaga familie, gătind, vizionând filme în grădina casei şi delectându-mă cu arta handmade a fiicei mele sau cu o activitate de-a ei de robotică. Un mix ideal la care se adaugă şi nelipsitul spectacol online al Metropolitan Opera, care mă impresionează de fiecare dată.

 

Dana Azoiţei,

director general al Couture Properties, agenţie imobiliară specializată în proprietăţi de lux:

Ne relaxăm totdeauna cu copiii pe lângă noi: unul care chiuie - la nouă luni, şi-a descoperit puterea corzilor vocale şi le exersează regulat şi la cote maxime; altul care face ca dinozaurii sau ca la Formula 1 - nouă ani este o vârstă la care băieţii încă nu se prea iau în serios; iar Eva, la 11 ani, este practic lipită de patul din camera ei, pe WhatsApp cu prietenii.

Pentru noi, weekendurile sunt pentru stat pe terasa noastră, unde ne bucurăm de plantele care au înflorit şi înverzit peste vară, ascultăm muzică, gătim în aer liber, la bucătăria de vară.

De fapt, eu gătesc, sunt responsabila familiei cu grătarul, burgerii şi alte bunătăţi de pe foc. Lucian (soţul Danei Azoiţei - n. red.) este pe partea de entertainment, responsabil cu playlistul şi trebuie să fie sigur că am paharul de prosecco plin.

Evident, aşteptăm cu bagajele la uşă, ca toată lumea, momentul în care va fi din nou posibil să călătorim şi să folosim weekendurile şi pentru city break-uri. În fond, un prosecco parcă are un gust diferit când îl savurăm în doi, undeva pierduţi la o terasă prin Verona.

 

Cătălin Drăguleanu,

country manager România al grupului Ariston Thermo, producător italian de centrale termice:

Un weekend perfect pentru mine reprezintă îmbinarea dintre timp cu cei dragi şi pasiunile pentru care nu am niciodată suficient timp. Acasă, totul se învârte în jurul lui Luca, băieţelul nostru de aproape patru ani. Într-un weekend ideal, ne petrecem timp cu el, dar reuşim să şi evadăm cumva din stresul cotidian.

Îmi place foarte mult să călătoresc, zonele însorite îmi dau o stare de bine şi această vară a fost o ocazie bună să ne reorientăm către locurile minunate pe care le are România şi către turismul rural care ar putea deveni atuul nostru principal.

Mă bucur mult de timpul petrecut în natură, fie la munte, fie la pădure, natură pe care în perioada pandemiei am înlocuit-o cu redescoperirea micii noastre grădini, unde mi-am petrecut mai mult timp ca niciodată în aceste ultime luni. Fără să fiu o fire foarte sportivă, mi-ar plăcea să am mai mult timp pentru tenis, călătorii sau să fac o şcoală de pilotaj.

Un alt mod în care îmi place să-mi petrec timpul liber îl reprezintă întâlnirile cu prietenii, de preferat în jurul unei mese cu un vin bun, iar acestea sunt cele care mi-au lipsit cel mai mult în ultimele luni. Sunt pasionat de vinuri, merg la degustări, îmi place să mă documentez, să vizitez crame şi încerc să promovez această pasiune şi prietenilor mei, recomandând tot timpul vinuri româneşti. În perioada pandemiei, am dat curs unui gând mai vechi, dorinţa de a învăţa să cânt la pian. Totdeauna am fost fascinat de acest instrument, am primit unul cadou şi încerc să exersez seara, când am timp.

 

Wilhelmina Tambac,

antreprenoare, cofondatoarea brandului de încălţăminte The 5th Element:

Weekendul perfect pentru mine? Multă linişte. Asta înseamnă fără telefon, pentru că îmi schimbă starea de spirit. Timp pentru mine. Timp să-mi fac piaţa la Obor, timp să mănânc micul dejun pe afară, timp să mă uit la seriale. Şi câteodată, când am stare, timp să mă duc la cumpărături pentru sufletul meu. Pot fi plante, accesorii pentru casă sau o bucurie pe care vreau s-o fac. Şi fără planuri cu alţi oameni. Nu îmi place să invit prieteni la mine, pentru că, pe cât de sociabilă pot fi în afara casei, în interiorul ei vreau să fiu doar eu cu mine. Vreau să fie linişte.