Style

Zece otrăvuri pentru ten: topul celor mai toxice cosmetice

13 dec 2011 12655 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie
Topul celor mai toxice cosmetice

Fardul de obraz ColorStay Cheek Color Mineral de la Revlon şi fardul de ochi Beyond Color Radiant Lifting de la Avon se află în topul celor mai toxice cosmetice pentru faţă realizat de organizaţia non-profit Environmental Working Group şi citat de Bloomberg.

O femeie care locuieşte în Statele Unite foloseşte în fiecare dimineaţă 12 produse de îngrijire şi înfrumuseţare. Brandurile pe care femeile le folosesc frecvent pentru a arăta cât mai bine pot avea în compoziţie produse chimice cu efecte negative asupra sănătăţii. Acestea au fost asociate cu cancerul, îmbolnăvirea diverselor organe şi defecte la naşterea copiilor.

Cosmeticele nu sunt supravegheate cu la fel de mare atenţie precum alimentele sau produsele farmaceutice, potrivit Food&Drug Administration (FDA).

FDA nu are responsabilitatea de a aproba noi ingrediente sau de a lansa apeluri privind siguranţa consumatorilor. Este responsabilitatea producătorului să decidă dacă un produs este sigur şi nu afectează consumatorul.

Organizaţia non-profit Environmental Working Group face un top al produselor cosmetice care conţin produse chimice despre care se ştie sau despre care se suspectează că au efecte negative asupra sănătăţii.

Grupul, citat de Bloomberg, consideră fiecare dintre următoarele branduri ca având un risc ridicat de a afecta sănătatea, pe baza informaţiilor oferite de companii, de guvernul SUA şi de studii ştiinţifice.

"Fardul de pleoape Avon Beyond Color Radiant Lifting (care se găseşte în top n.r. -) nu se mai regăseşte în portofoliul companiei noastre de mai bine de 3 ani", spun reprezentanţii Avon România. "Cercetătorii din laboratoarele noastre deţin doctorate în diverse discipline, de la farmacologie, toxicologie la chimie şi microbiologie celulară. Astfel de mai bine de un secol specialiştii noştri examinează toate datele stiinţifice disponibile şi evaluează siguranţa ingredientelor utilizate pentru prepararea produselor cosmetice pentru a oferi garanţia calităţii şi încredere în utilizarea acestora".

Reprezentanţii Avon mai spun că sunt la curent cu zvonurile conform cărora anumite produse conţin ingrediente dăunătoare sănătăţii. "Aceste informaţii pot fi cu uşurinţă greşit înţelese, de aceea recomandăm să vă adresaţi specialiştilor noştri la următoarea adresă avoncr@avon.com. Citiţi mai multe detalii despre ingredientele produselor noastre pe http://cosmeticsinfo.org/".

Topul celor mai toxice produse

  1. Crema colorată Aveeno Active Naturals Positively Radiant Tinted Moisturizer
  2. Fondul de ten NARS Firming Foundation Liquid
  3. Pudra Milani Mosaic Powder
  4. Fardul de obraz Revlon ColorStay Cheek Color Mineral
  5. Lacul de unghii Orly Nail Laquer
  6. Batonul corector Almay Line Smoothing Concealer for the Face
  7. Mascara Neutrogena Weightless Volume Wax Free
  8. Creionul de ochi Tropez Smoky Eyes
  9. Fardul de obraz Avon Beyond Color Radiant Lifting
  10. Produsul pentru îngrijirea buzelor Smashbox Lips Treatment SPF 15