Style

Din vorbă-n vorbă cu Virgil Stănescu, directorul comunităţii CEO Clubs şi unul dintre cei mai importanţi baschetbalişti români, despre descoperiri recente, rutina din pandemie şi următoarea destinaţie de vacanţă

08 sep 2021 318 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Sportul îi aduce pe oameni împreună, fie că e vorba despre fanii aceleiaşi echipe, despre iubitorii aceluiaşi sport sau despre susţinătorii unui atlet ori tenismen. Împreună, ei pot împărtăşi bucuria unei victorii sau pot să îşi înece amarul unei înfrângeri. Poate cel mai concludent exemplu în acest sens este Campionatul European de Fotbal din acest an, cel care a ţinut cu sufletul la gură câteva milioane de români care au urmărit meciurile care aveau să stabilească cea mai bună echipă de pe Bătrânul Continent - Italia.
Şi asta în condiţiile în care România nu s-a calificat la acest campionat. Astfel, iubitorii sportului-rege au urmărit partidele care s-au ţinut în diferite oraşe europene, inclusiv la Bucureşti, s-au bucurat când echipa favorită a mers mai departe sau au suferit dacă ea a fost eliminată. Prezenţa pe stadion, la terasă cu prietenii sau pe canapea, în faţa propriului televizor, i-a făcut pe oameni să uite pentru o vreme de pandemie. Iar asta face Euro 2020 - amânat cu un an din cauza crizei sanitare, ca de altfel multe evenimente majore - să fie cu atât mai important.
Tocmai pentru a celebra această normalitate, După Afaceri Premium a adus la aceeaşi masă patru sportivi români împreună cu care am vorbit despre lume şi viaţă. Nu am uitat să discutăm nici despre Euro 2020, nici despre sport în general. Partenerul nostru în această incursiune în lumea sportului a fost Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, care este totodată un susţinător al industriei şi care are drept ambasadori unii dintre cei mai importanţi sportivi sau foşti sportivi români.

Unul dintre cei mai importanţi baschetbalişti români, Virgil Stănescu este singurul care a jucat în Euroligă, Eurocup şi EuroChallenge Cup. Fost căpitan al naţionalei masculine timp de mai bine de un deceniu, el a jucat în timpul colegiului pentru South Alabama Basketball şi a fost inclus în Hall of Fame-ul echipei acestei universităţi. După o carieră de jucător întinsă pe durata a 20 de ani, a devenit antreprenor sportiv şi a condus din postura de preşedinte echipa CSM Steaua Bucureşti, formaţie pe care a readus-o în prim-planul baschetului masculin românesc. Născut la Bucureşti pe 9 ianuarie 1977, Virgil Stănescu este autorul podcastului SporTED talks, este directorul comunităţii CEO Clubs şi ambasador Superbet. Are şi diplomă de antrenor şi îşi găseşte mereu timp pentru a contribui la formarea viitorilor baschetbalişti, supervizând antrenamentele a 1.200 de copii.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... zâmbetul :).

Pasiunile mele sunt... sportul şi cititul.

Gadgetul fără de care nu pot funcţiona este... telefonul.

Plăcerea mea vinovată este... tortul de bezea.

Dacă nu aş face ce fac acum, mi-ar plăcea... să cânt la pian.

O descoperire recentă din Bucureşti este... Casa Oamenilor de Ştiinţă, o clădire superbă.

Ceasul pe care îl port la mână este... un Breitling Super Avenger. Este un ceas mare, OK pentru mâna mea.

Parfumul meu preferat este... Askew - Humiecki & Graef.

Beau întotdeauna cu plăcere... o Fanta.

Dacă aş putea colecţiona orice, ar fi vorba de... sport memorabilia.

Restaurantul meu preferat este... Il Destino din Bucureşti.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... De fapt sunt două, oraşul Bruges din Belgia şi Villa Borghese din Roma.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... apă minerală, brânză şi roşii.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... pantofii sport şi câteva accesorii precum ceasul.

Brandul de modă preferat este... E greu de spus din cauza măsurilor.

Muzica pe care o ascult este... diversă. Îmi plac toate genurile de muzică. Am playlist-uri cu rock, R&B, classic şi chiar country.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... The Economist şi cele de sport precum baschet.ro şi unitedhoops.ro.

Rutina mea de pandemie a fost... alergare de dimineaţă, lucru la birou şi joacă împreună cu copiii după program.

Cel mai tare în pandemie mi-a fost dor de... socializarea cu prietenii.

Vara aceasta mă va găsi la... birou şi, probabil prin septembrie în Grecia.

Cel mai frumos cadou pe care l-am oferit recent este... o vacanţă cu familia.

Sportivul care m-a surprins cel mai tare la Euro 2020 este... Simon Kjaer (căpitanul echipei naţionale a Danemarcei) pentru reacţia lui.

Sportivul meu preferat din istorie este... Maradona.

Sporturile pe care le practic în timpul liber de plăcere sunt... baschetul, normal, şi tenisul de câmp.

Momentul din carieră de care sunt cel mai mândru este... fiecare meci al Naţionalei.