Style

Din vorbă-n vorbă cu Laura Hîncu, designer, despre planurile pentru 2022, noi obiceiuri căpătate în pandemie şi destinaţii de vacanţă. "Planurile mele în 2022 vizează extinderea afacerilor în Fashion Tech"

24 feb 2022 200 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Laura Hîncu este unul dintre cei mai cunoscuţi tineri designeri români, ea remarcându-se în piaţa locală de modă datorită creaţiilor atemporale pe care le realizează într-un atelier din Bucureşti. Brandul ce poartă numele fondatoarei este recunoscut totodată şi pentru că nu şi-a schimbat filosofia încă de la începuturi. Astfel, piesele Laura Hîncu sunt făurite exclusiv din doar două tipuri de materiale - mătase şi caşmir.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... telefonul a rămas singurul obiect pe care îl port mereu cu mine, de câţiva ani nu mai port geantă şi astfel am renunţat la orice nu îmi e indispensabil.

Cartea pe care o citesc acum este... „Duminicile iubirilor pierdute“ de Valérie Perrin, pentru că mi-a plăcut mult citatul de la începutul cărţii, al lui Philippe Geluck -  „A fi bătrân înseamnă de fapt a fi tânăr de mai multă vreme decât alţii.“

Pasiunile mele sunt... oamenii interesanţi şi poveştile lor, teatrul, filmul, serialele, tot ce îmi mută atenţia de la mine şi de la ale mele către exterior, acolo unde e o altă lume complexă din care pot învăţa.

O descoperire recentă din Bucureşti este... o casă superbă din centru, nelocuită, lăsată în paragină, care este de vânzare de peste 10 ani; moştenitorii şi-au construit în curtea comună o aşezare meschină în care locuiesc şi probabil tot aşteaptă vânzarea.  

Ceasul pe care îl port la mână este... Nu este şi nu a fost vreodată, deşi sunt în căutarea celui ideal.

Parfumul meu preferat este... Romantina de la Juliette Has a Gun, din devotament că mi-a dezvăluit lumea fascinantă a parfumurilor de nişă.

Beau întotdeauna cu plăcere... cafea infuzată la rece cu apă tonică, deşi în zilele cu temperaturi de sub 10 grade plăcerea e mai degrabă ambiţie decât plăcere.

Muzeul pe care îl vizitez mereu cu plăcere este... Pentru mine, Muzeul Naţional de Artă al României este un spaţiu perfect pentru a te relaxa în compania artei.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Sunt câteva lucrări de-ale lui Louis Wain pe care mi le doresc mult.

Restaurantul meu preferat este... Amada, tavernă grecească în mijlocul Bucureştiului, pentru că într-o miercuri după-amiază oarecare te poţi simţi ca în vacanţă la mare.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Pompeii. A fost o experienţă, pe lângă orice alt loc pe care l-am vizitat - de la multele indicii ale gloriei romane care au rămas încremenite în timp până la conştientizarea efectelor unei catastrofe naturale.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... sirop de trandafiri şi un sos picant, cel mai probabil stinghere.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... tricoul alb de mătase cu decolteu rotund şi pulover de caşmir cu decolteu în V. Merg oricând/oriunde, indiferent de anotimp.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... zf.ro, habits.republica.ro, businessoffashion. com, finesociety.ro şi orice îmi atrage atenţia prin subiecte sau abordări inedite şi de calitate.

Cel mai tare în pandemie mi-a fost dor de... planurile de vacanţă spontane, fără planificare riguroasă sau consultanţă juridică - care simt că e necesară pentru a ţine pasul cu măsurile de prevenţie şi siguranţă sanitară din lumea mare.   

Iarna aceasta m-a găsit la... showroom, cu program de minimum 12 ore zilnic pentru a face faţă sezonului de caşmir neaşteptat de intens.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Coasta Amalfitană. Este un loc special pentru mine şi, combinată cu Napoli şi Pompeii, mi se pare că e greu să ceri mai mult de la o vacanţă de calitate.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să mă cazez, să las bagajele. Apoi mă asigur că ştiu traseul cel mai scurt între punctele de interes.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... Pilates Reformer pentru varietatea mişcărilor şi orice sport competitiv pentru că doar aşa simt partea distractivă din sport.

Camera din casă care mi-a devenit refugiu în pandemie a fost... Fiecare cameră pe rând e un refugiu în funcţie de starea de spirit pe care o am şi încă este un roller coaster emoţional.

Obiceiurile pe care le-am dezvoltat în această perioadă... Cel mai sănătos obicei deprins în ultimii ani este preocuparea pentru sustenabilitate – nu mai ţin lumina aprinsă în camerele în care nu stau, folosesc saci biodegradabili, merg pe jos, prioritizez mereu cumpărarea produselor Made in Romania.

Planurile mele în 2022 sunt... extinderea afacerilor în Fashion Tech, cu obiective foarte îndrăzneţe la prima vedere, care totuşi reprezintă următorii paşi fireşti.