Style

Tips & tricks. Am întrebat cinci oameni din business când şi unde au băut cea mai bună cafea din viaţa lor, cea care le-a rămas în minte. Ce au răspuns?

01 mar 2021 615 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

„Să-ţi vând un pont!“ este, probabil, una dintre expresiile - folosite în business şi nu numai - specifice culturilor din toată lumea. Cele mai bune surse de inspiraţie sunt, de cele mai multe ori, oamenii de lângă noi, aşa că După Afaceri Premium dă sfoară-n ţară şi pune reprezentanţii din lumea businessului în faţa unor provocări mai puţin stresante decât cele din viaţa de zi cu zi a afacerilor.

Unora le place ceaiul. Dar celor mai mulţi le place cafeaua. Iar cea mai bună cafea, după aproape un an de pandemie, este cea de dinainte de această „furtună“. Cafeaua aceea băută la micul dejun sau poate chiar la prânz, la o întâlnire de business sau de plăcere, cafeaua care acompaniază un croissant şi un partener plăcut de conversaţie, cafeaua clasică, banală, de fiecare zi, dar băută în oraş, nu acasă. Aşa că am întrebat cinci oameni din business când şi unde au băut cea mai bună cafea din viaţa lor, cea care le-a rămas în minte. Ce au răspuns? Vă spunem la o cafea.

 

Elena Oancea,

cofondatoare a studioului Lemon Interior Design:

„Una dintre cele mai bune cafele pe care le-am băut a fost în Italia, acum cinci ani. Mă aflam pe una dintre frumoasele verande ale lacului Como, într-o atmosferă tipic italienească, decorul perfect pentru a savura o cafea perfectă, zic eu. O cafea 100% arabica, servită de proprietarii micului local din Varena, local cu o istorie veche în prepararea cafelelor artizanale. Gustul fructat şi acid al cafelei, Varena şi compania plăcută de la acel moment au reuşit să păstreze îndelung această frumoasă amintire.“

 

Sorin Stoica,

CEO al agenţiei de turism Eturia:

„Îmi place cafeaua şi am avut şansa să o beau în multe locuri din lume. Câteva din experienţele pe care mi le aduc aminte?

În Honduras, în zona Copan, la o plantaţie de cafea, unde cafeaua era excelentă, însă părea nepreparată, aşa că am cerut un ibric, acces la aragaz şi am pregătit-o singuri şi am băut-o din nişte ceşti de metal la marginea junglei.

În Guatemala şi în Antigua, cred că am băut cel mai bun espresso. Tot în Guatemala, pe malul lacului Atitlan, am savurat această băutură cu o privelişte superbă şi ascultând păsările cântând.

În Costa Rica, acum 15 ani, în jungla Tortuguero, la 5 dimineaţa, într-o canoe, ascultând corul maimuţelor urlătoare.

În Columbia, în zona Armenia, în triunghiul cafelei, la o plantaţie de cafea unde am avut parte de cea mai bună degustare de cafea.

În Kenya, în Maasai Mara, la Keekorok Lodge, pe o esplanadă de unde admiram hipopotamii.

Pentru mine, savoarea cafelei este dată de experienţa asociată cu ea. Unde mă aflu, care este experienţa sau peisajul şi, bineînţeles, cu cine beau acea cafea. Prefer cafeaua din America Latină, dar şi cea din Africa îmi place.

Cafeaua perfectă este o cafea adusă din America Latină, preparată la ibric de Alina, soţia mea, şi băută pe terasă, acasă, duminică dimineaţă, într-o discuţie lejeră cu soţia mea.“

 

Radu Dumitrescu,

fondatorul grupului de restaurante SHC (Stadio Hospitality Concepts), care reuneşte localurile Stadio Union, Stadio Unirii, Stadio Park, NOR, 18 Lounge şi Cişmigiu Bistro:

„Cafeaua care-mi place e cea în preajma oamenilor dragi. Sunt băutor de espresso, dar nu caut un anumit tip de cafea şi nu sunt fanul cafelelor de origine sau al celor foarte rare, gustul meu fiind către 100% arabica sau chiar şi cu foarte puţină robusta în interior. Înainte de pandemie, ieşeam împreună cu familia şi prietenii în fiecare dimineaţă de weekend să bem o cafea, era un obicei pe care abia aşteptam să-l reluăm, deoarece ne aducea împreună, aveam ocazia să petrecem momente frumoase şi să ne deconectăm. De asemenea, mi-e dor de cafeaua băută la birou cu colegii, dar şi de cea de la breakfasturile de business, pentru că totul începea cu «ne vedem la o cafea?».“

 

Miruna Stoiu,

antreprenoare, fondatoarea businessului Jovie Belle:

„Sunt mare iubitoare de cafea, dar cel mai mult iubesc un cappuccino servit în mijlocul zilei. Şi pentru că am crescut într-un mediu artistic, iar poveştile inedite sunt pe placul meu, locul preferat unde pot savura aşa ceva este Cappuccino Story. Pe lângă o cafea bună (la ei cafeaua e single origin din Honduras, 100% arabica, au şi blendul lor cu 70% arabica şi 30% robusta), fiecare pahar este unic, cu desene sau cu motivaţia zilei. De acolo plec nu doar cu o cafea delicioasă, ci şi cu zâmbetul pe faţă, aşa că revin de fiecare dată la ei în locaţii, singură sau cu prietenii mei.“

 

Anca Vlad,

fondatoarea grupului Fildas - Catena:

„Savurez cafele preparate în stil italienesc - espresso sau cappuccino - şi îmi place să le testez oriunde călătoresc. Premianta mea este un cappuccino delicios pregătit în Maldive, cu talent şi originalitate.“