Style

Din vorbă-n vorbă cu… Alina Sudriu, fondator Grace Couture Cakes: despre bijuterii cu însemnătate, business şi călătorii

19 feb 2018 1188 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Alina Sudriu este absolventă a Facultăţii de Administrare a Afacerilor în Limba Engleză şi a programului de master - Strategic Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, Bucureşti. Primul job l-a avut în 2006, imediat după terminarea facultăţii, în cadrul unei companii de produse electronice. Apoi, a mers către domeniul consultanţei imobiliare unde a rămas câţiva ani până când a decis că este momentul să facă primii paşi către antreprenoriat. Impulsului antreprenorial îl avea deja de ceva timp. Aşa a apărut în noiembrie 2012 Grace Couture Cakes, primul atelier couture de cofetărie din Bucureşti. A ales o nişă unde a simţit că poate aduce valoare, dulciurile de lux, realizate la comandă, personalizate pentru evenimente speciale. Şi, pentru că a rămas un om de business, îşi foloseşte studiile şi experienţa anterioară pentru a coordona businessul în multele sale aspecte, de la financiar la marketing, producţie şi creaţie. Compania are pe lângă comenzile pentru evenimente şi două cake shop-uri Grace Couture Cakes în Bucureşti, în Piaţa Dorobanţi nr. 5 şi la parterul centrului comercial Băneasa Shopping City.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... verigheta.
 

Cartea pe care o citesc acum este... „Liniştea vorbeşte“ de Eckhart Tolle.
 

Pasiunea mea este... legată de businessul pe care l-am creat. Îmi place foarte mult ceea ce fac acum, iar antreprenoriatul vine cu o doză de adrenalină care pe mine mă încarcă. Învăţ în fiecare zi că nu există „nu pot“ şi „nu ştiu“, învăţ importanţa identificării partenerilor potriviţi şi a consolidării echipei, dar şi că este esenţial să aduci mereu ceva nou, să inovezi şi să priveşti cu realism piaţa şi oportunităţile pe care ţi le oferă.
 

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este… Sicilia.

 

 

O descoperire recentă din Bucureşti este... librăria Cărtureşti din Centrul Vechi.
 

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele este... One World Observatory din New York.
 

 

Ceasul pe care îl port la mână este... Longines Master Collection.
 

Parfumul meu preferat este... Gabrielle Chanel.
 

Beau întotdeauna cu plăcere... Un cappuccino.

 

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să mă plimb fără a avea un itinerariu stabilit. Îmi place să observ stilul de viaţă al oamenilor care locuiesc în acel loc.

 

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este... o bijuterie de suflet de la Malvensky.

 

Cea mai recentă realizare... deschiderea celui de-al doilea cake shop Grace Couture Cakes din București în Piaţa Dorobanţi nr. 5. Lansarea noii locaţii a marcat 5 ani în care atelierul nostru a îndulcit mii de evenimente private și corporate.

 

Bijuteriile mele preferate sunt... Este vorba de un pandantiv cu iniţialele
fetiţei mele Ana-Grace.

 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Gustav Klimt.

 

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... aerobic, înot şi patinaj.

 

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Castelul Neuschwanstein din Bavaria.

 

Plăcerea mea vinovată este... orice prăjitură cu ciocolată şi alune de pădure.