Style

Din vorbă-n vorbă cu Alex Morar, cel care a condus operaţiunile NEPI-Rockcastle timp de şase ani, despre viaţa de după afaceri, natură, descoperiri în pandemie şi... apă plată cu lămâie

08 oct 2021 359 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Alex Morar a anunţat în această vară că se retrage de la conducerea NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, pentru a se dedica unor proiecte personale. Din poziţia de CEO, el a fost cel mai puternic executiv român din piaţa imobiliară europeană, conducând de la Bucureşti un portofoliu de circa 6 miliarde de euro format din malluri, centre comerciale şi centre logistice la nivelul Europei Centrale şi de Est. Alex Morar a lucrat pentru NEPI (ulterior NEPI-Rockcastle) timp de 14 ani, încă de la fondarea dezvoltatorului imobiliar, dintre care ultimii şase în poziţia de CEO. Executivul român şi-a început cariera la New York, la banca de investiţii Julius Baer, pentru a veni apoi în România, unde a lucrat o vreme pentru Deloitte, în departamentul de M&A şi proiecte mari. A urmat era NEPI-Rockcastle, iar acum începe o altă etapă a carierei sale. Dar nu despre asta am vorbit cu Alex Morar, ci despre viaţa lui de după afaceri.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... În afară de telefon, de care aş vrea să mă pot detaşa mai mult (poate cu un „wearable“ în curând), aproape tot timpul am cu mine (atât la birou, cât şi acasă sau în weekend ori în concediu) o agendă A5 în care îmi notez atât idei, obiective, liste legate de business, cât şi planuri personale. Se mai regăseşte şi câte o schiţă sau un desen pe acolo.

 

Cartea pe care o citesc acum este... De obicei am câteva cărţi începute şi îmi ia o vreme să le termin.  Printre ele, am acum pe rol „Bold“ scrisă de Peter Diamandis, autorul bestsellerului „Abundance - The Future is Better than you think“ şi cel care a coînfiinţat Singularity University. Printre ideile principale expuse de el se numără aceea că ne aflăm în cea mai bună perioadă din istoria omenirii şi orice problemă este o oportunitate. 

 

Pasiunile mele sunt... Pe latura profesională, dorinţa de a construi şi de a rezolva probleme. Pe latura personală, în principal natura - activi­tăţile în aer liber, de la ture de munte şi mountain bike la sporturi de apă şi chiar şi bricolat prin curtea pe care nu o am încă (dar improvizez pe terasa apartamentului). 

 

O descoperire recentă din Bucureşti este... Anul trecut, pe vremea când nu puteam ieşi la restaurant, am descoperit o pizzerie mică şi bună în str. Zinca Golescu. Era un prilej bun de a mă întâlni cu prietenii şi de a mânca ceva cald, pregătit la comandă. Perioada aceasta cu restricţii mi-a oferit ocazia să descopăr, la pas, Bucureştiul şi să văd detalii pe care nu le-am observat înainte.

 

Ceasul pe care îl port la mână este... Doar în weekend sau în concediu port un Garmin Fenix cu GPS, heart-rate, altimetru şi alte informaţii utile în caz de vreo calamitate globală. Dar e foarte bun la activităţi în aer liber.

 

Parfumul meu preferat este... Mirosul de brad în pădure după o ploaie scurtă.

 

Beau întotdeauna cu plăcere... Un pahar de apă cu lămâie. Dacă aş zice un pahar de vin roşu, poate s-ar interpreta greşit.

 

Muzeul pe care îl vizitez mereu cu plăcere este... Sunt fan muzee precum Air & Space Museum din Washington (Smithsonian), dar nu am mai fost de mult.

 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Da Vinci sau Michelangelo - gama de desene tehnico-arhitecturale.

 

Restaurantul meu preferat este... Greu de spus, pentru că îmi plac mai multe şi, din fericire, avem de unde alege în Bucureşti. Dar, după numărul de vizite, Google’s tracking history probabil ar spune Ancora din Herăstrău.

 

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... În România avem o multitudine de asemenea locuri. Sunt fan al priveliştii de pe platoul Bucegi, iar anul trecut am fost la „Ultima Frontieră“, în Delta Dunării, unde chiar dacă nu eşti pescar, poţi avea parte de nişte zile foarte relaxante în natură.

 

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... Mai multe tipuri de brânzeturi. Care merg cu... acea apă plată cu lămâie.

 

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... Pantalonii de trekking la care se poate înlătura partea de jos şi tricourile din lână.

 

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... www.zf.ro.

 

Cel mai tare în pandemie mi-a fost dor de... întâlnirile în oraş cu prietenii şi, bineînţeles, de abilitatea de a interacţiona nerestricţionat live cu toată lumea, atât profesional, cât şi personal.

 

Vara aceasta m-a găsit la... la munte, la mare, la birou.