Style

Deţine una dintre cele mai luxoase francize şi visează să aducă Chanel în România: Hobby-ul meu cel mai mare este shoppingul. De aceea mi-am făcut job din această pasiune

07 apr 2016 6404 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Georgiana Palaz, 43 de ani, deţine franciza Lancel de patru ani pe piaţa locală, iar din 2010 gestionează activitatea magazinului de haine şi accesorii Gerard Darel în România. Antreprenoarea, cu un background de 14 ani în marketing şi publicitate, are doi copii, o fetiţă de 10 ani şi un băieţel de 8 ani, iar cel mai mare vis al ei este să deţină, cândva, franciza Victoria’s Secret sau Chanel. Acum însă planurile ei se îndreaptă către deschiderea, în Bă­neasa Shopping City, a magazinului Lancel, la sfârşitul lunii aprilie, după ce spaţiul de pe Calea Victoriei a fost închis anul trecut. Până atunci, produsele sunt expuse în magazinul The Place, un multibrand de lux situat tot pe Calea Victoriei.

Destinaţiile mele de vacanţă preferate sunt…

în timpul iernii, Maldive şi Courchevel, la schi, iar vara, Coasta de Azur.

Un lucru inedit pe care l-am făcut recent…

am fost să înot cu whale-shark (rechinul-balenă) în Maldive, timp de câteva minute. Am făcut o excursie cu barca să-l căutăm, în Oceanul Indian. L-am zărit trecând pe sub mine. A fost o senzaţie care mi-a oprit respiraţia pentru moment.

Când ajung prima dată într-un oraş nou…

aflu care este strada principală de shopping, apoi care sunt cele mai importante obiective de vizitat. Apoi mă uit la lista de restaurante, fie cu stele Michelin, fie cu specific local. De regulă, le aleg pe cele recomandate de localnici.

Locul meu preferat din România…

este Poiana Braşov. Acolo am învăţat să schiez de la şase ani şi merg de fiecare dată cu mare plăcere. Dacă nu e aglomeraţia specifică weekendului, te poţi simţi pe pârtiile din România la fel ca pe cele din Austria sau din Franţa.

Hobby-ul meu cel mai mare…

este shoppingul. De aceea mi-am şi făcut un job din această pasiune. Mă uit cu atenţie în magazinele virtuale şi în showroomuri atunci când călătoresc, pentru că de acolo îmi iau cunoştinţele şi informaţiile de care am nevoie ca să fac selecţia pentru Gerard Darel şi Lancel.

Un obiect pe care îl port totdeauna cu mine…

este inelul de logodnă, chiar dacă nu-l am mereu pe mână, fie că sunt în ţară, fie că sunt în străinătate.

Cartea de pe noptiera mea acum…

este „Minciuni pe canapea“, de Irvin Yalom, din care am citit doar un capitol deocamdată. Înainte de asta, am citit „Călăul dragostei şi alte poveşti de psihoterapie“, de acelaşi autor. El este psihanalist şi îşi dezvăluie mecanismul pe baza căruia ajuă pacientul.

Obiectul meu preferat din garderobă…

Little black dress. Am zeci de astfel de piese şi în continuare găsesc ceva nou şi atractiv la ele. În ultimii cinci ani am descoperit o nouă piesă de rezistenţă, colanţii de piele, care sunt superbi în orice culoare. Avantajul lor principal este că ţin cald.

Brandurile mele preferate…

sunt cele franţuzeşti, dar şi italieneşti. Ziua m-aş îmbrăca fie în stilul Brunello Cucinelli, fie în stilul Chanel, fie în stilul Saint Laurent şi bineînţeles Gerard Darel. Iar seara aş alege între Dior şi Alaya.

Ceasul pe care îl port la mână…

este Vacheron Constantin Malte Lady. Îmi doresc un Patek New Diamond Ribbon.

Parfumul meu preferat…

Este parfumul cu ambră. Folosesc trei, toate cu ambră, în funcţie de locurile în care mă duc. Când merg la Paris, port Ambre Narguile by Hermes. Când merg în alte destinaţii în afară de Paris, folosesc Amber Oud by Kilian, iar în viaţa de zi cu zi folosesc Histoires de Parfums - Ambre 114. Toate sunt parfumuri de butic.

Site-urile mele preferate…

net-a-porter.com, al brandului care aparţine familiei Richemont, din care face parte şi Lancel, dar şi Mytheresa.com, un site important cu o selecţie relevantă pentru ceea ce este cool. Obişnuiesc să mă uit şi pe Vestiairecollective.com, unde se vând piesele vintage, gen poşetele Hermes, Chanel, Lancel.

Beau întotdeauna cu plăcere…

şampanie şi vin roşu. Ador şampania Ruinart Rose, dar beau cu mare plăcere şi vinul roşu de la Budu­reasca din seriile limitate. Vinul ideal e Mouton de Rothschild, din zona Pauillac, lângă Bordeaux. E un vin catifelat şi are o aromă de fumé. E un vin rar absolut senzaţional.

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă…

a fost o poşetă Lancel, modelul Charlie, din piele de şarpe bleumarin. A costat aproape 3.000 de euro. Am plătit un avans şi urmează să plătesc diferenţa în momentul în care va fi livrată. Poşeta va fi personalizată cu numele meu. La pieile speciale, Lancel oferă această posibilitate.

Mi-ar plăcea să primesc cadou…

franciza Victoria’s Secret sau franciza Chanel în România, dar e o chestie aproape imposibilă. Dacă e să vorbesc despre ceva realizabil, îmi doresc un safari în Africa, unde n-am fost niciodată.

Cel mai frumos suvenir pe care l-am adus acasă…

o farfuriuţă de la Madrid, de când am fost acum 18 ani. Mai am şi un Turn Eiffel din prima mea vizită la Paris, care a fost acum 20 de ani. În ultima vreme, deoarece călătoresc foarte mult şi aş avea o mulţime de suveniruri, prefer să fac poze. Le arhivez şi mă uit la ele cu mare plăcere. Nu prea mai cumpăr suveniruri.

Bijuteriile mele preferate…

cerceii, brăţările şi inelele mari, din pietre preţioase. Nu-mi plac colierele.

Un artist pe care l-aş colecţiona…

este Van Gogh. Îmi place să colecţionez tablouri. Am acasă o colecţie de picturi de la Ştefan Câlţia.

Restaurantul meu preferat…

în Bucureşti, este Casa di David şi am descoperit şi Uanderful. La Nisa, am descoperit restaurantul La Petite Maison.

Sportul pe care îl practic cu plăcere…

schiul. De două ori pe săptămână fac fitness, combinat cu stretching şi pilates.

Mâncarea mea preferată…

cea din bucătăria franţuzească. Dacă aş putea să găsesc un restaurant care oferă un fusion între meniul asiatic, meniul italian, bucă­tăria libaneză şi cea franţuzească, ar fi minunat.

Cel mai des ascult…

Madonna. Am rămas fanul ei de la 14 ani.

Ritualul meu de înfrumuseţare…

cuprinde produse cosmetice de la marca japoneză Kanebo. Am o cremă de zi şi o cremă de seară, iar între ele am o loţiune pe care o folosesc pe post de săpun şi mă spăl pe faţă.

Pasiunile mele în materie de shopping...

au fost totdeauna pantofii şi genţile. Dar anul acesta mi-am propus să nu cumpăr mai mult de trei perechi de pantofi pe sezon.