Style

Despre stilul de manager la feminin şi viaţa de după afaceri: Din vorbă-n vorbă cu Veronica Savanciuc, preşedinte şi CEO Lowe Group, despre lume şi viaţă

08 mai 2020 4279 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Doamnele businessului românesc au fondat sau conduc unele dintre cele mai puternice afaceri locale. Lucrează în banking, advertising, comunicare, avocatură sau în domeniul cosmeticelor. Conduc echipe de sute sau chiar mii de oameni. Semnează dealuri care au puterea să reconfigureze domeniul în care activează sau economia în ansamblul său.

Cei mai mulţi le cunosc doar prin prisma businessului şi al carierei, rezultatele fiind cele care au vorbit de la sine, fie că a fost vorba de cifre, de campanii, contracte, lansări sau tranzacţii.
Ceea ce fiecare dintre ele a reuşit profesional reprezintă însă doar o parte din ceea ce le reprezintă, doar câteva capitole dintr-o carte mult mai stufoasă şi interesantă.
Ce am vrut să aflăm noi este însă cine sunt ele după afaceri, după ce pleacă de la birou. Am întrebat şi am aflat despre timp liber şi vacanţe, despre pasiuni şi stil. Ce am descoperit, aflaţi în paginile ce urmează!

Partenerul nostru în această incursiune după afaceri este Bijuteria Teilor, o companie fondată în anul 1998 în Piteşti, odată cu deschiderea primului butic pe strada care i-a împrumutat numele şi aerul romantic şi preţios. Despre diamante, rubine sau smaralde s-au scris cărţi, tratate şi chiar cântece care, nu fără motiv, le-au ridicat pe piedestalul pe care se află astăzi.
Ce a făcut Teilor a fost să continue să creioneze poveşti în jurul acestor geme strălucitoare. Fiecare colecţie spune o nouă poveste, fiecare capitol fiind redactat de artizanii bijutieri cu fiecare piesă nou-creată. Cea mai importantă şi longevivă colecţie a Teilor este Pure Diamonds, care după cum îi spune şi numele este creionată în jurul diamantelor, considerate nu fără motiv cele mai bune prietene al fetelor.
În paginile ce urmează, artizanii Teilor au ales cu migala care îi caracterizează o bijuterie statement pe care ei o consideră potrivită pentru fiecare dintre doamnele alese cu la fel de mare atenţie de După Afaceri Premium.

Cum ne-a venit ideea acestei asocieri? De la o afirmaţie recentă a CEO-ului Teilor. “Am observat că în vremuri incerte oamenii fac achiziţii pentru tezaurizarea banilor. Bijuteriile sunt văzute ca investiţii”, fiind adevărate opere de artă, piese ce pot fi lăsate moştenire din generaţie în generaţie.

Este unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din advertisingul local. Era începutul anilor ’90 când ea paria pe o industrie aflată la început de drum. Era un moment în care marile multinaţionale începeau să îşi pună România pe hartă şi doreau să îşi facă produsele şi serviciile cunoscute unui public care, până atunci, avusese acces, cu precădere, la branduri locale. Veronica Savanciuc a absolvit Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice şi deţine un EMBA în cadrul ASEBUSS / University of Washington. În 1993 a pus bazele, alături de alţi parteneri, primei agenţii de publicitate full-service din România. Proiectul a devenit astăzi grupul Lowe, unul dintre cei mai importanţi jucători ai pieţei de comunicare, media şi publicitate. „Am început într-o vreme în care publicitatea era un unicorn. A face publicitate atunci nu putea fi comparat cu nimic. Era de departe, cel mai dinamic, provocator, pasionant şi fascinant job pe care puteai să îl ai. Fiind printre primii, am construit totul de la zero, fără prea multe modele în jur, ceea ce s-a dovedit a fi un real avantaj, pentru că ne-am obişnuit să inovăm şi să fim cu un pas înaintea pieţei. Aceleaşi principii ne ghidează şi astăzi”, spune antreprenoarea care activează de 27 de ani în domeniu şi care conduce un grup cu afaceri de 48 mil. euro şi cu 160 de oameni. Veronica Savanciuc deţine totodată funcţii în cadrul principalelor asociaţii profesionale din domeniu, dar nu numai, fiind membru în Senatul IAA Romania, membru în board-ul Foreign Investors Council (FIC) şi membru în board-ul unor ONG-uri dedicate educaţiei şi sănătăţii.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este… agenda mea. Acelaşi tip de agendă îmi este alături an de an, mă bucură cu coperţile sale colorate vibrant şi cu cea mai fină hârtie, pe care îmi face mare plăcere să îmi aştern ideile şi gândurile.

Cartea pe care o citesc acum este... „Identity: Contemporary Identity Politics and the Struggle for Recognition“, de Francis Fukuyama.

Pasiunea mea este...să mă bucur de natură, să călătoresc în locuri unde să cunosc oameni noi, care să mă inspire şi de care să îmi amintesc mereu cu drag. În esenţă, consider că experienţele ne îmbogăţesc şi ne transformă.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... România. Desigur, este în ADN-ul nostru să descoperim lumea şi este minunat de fiecare dată când avem ocazia să vizităm ţări, oraşe, peisaje inedite sau insule îndepărtate, de unde ne întoarcem cu amintiri unice, mai bogaţi sufleteşte, dar şi cultural. Dar, pentru că avem o ţară atât de frumoasă, cu peisaje splendide, monumente unice, locuri încărcate de istorie şi valoare culturală, cred că România este o destinaţie inepuizabilă.

O descoperire recentă din Bucureşti este... o redescoperire, mai bine spus. (Noul) Centru Vechi, cu din ce în ce mai multe clădiri renovate şi modernizate. Hanul Gabroveni e un loc unde merg cu mult drag. La finalul anului trecut, am avut ocazia de a fi speaker în cadrul evenimentului Made in RO: Muzeu temporar de publicitate şi branduri româneşti, organizat la ARCUB, parte din Hanul Gabroveni. Cu acest prilej, am redescoperit Centrul Vechi unde nu mai fusesem de ceva vreme. Hanul este una dintre bijuteriile arhitecturale din Bucureşti, cu o istorie de peste 200 de ani şi o poveste deosebită. Din fericire, a beneficiat de o restaurare exemplară şi a devenit un spaţiu modern, care a reuşit să păstreze, totodată, valoarea construcţiei originale.

Ceasul pe care îl port la mână este... un accesoriu pe care îl consider mai important decât o bijuterie. Mi-l aleg astfel încât să mă reprezinte şi să fie îndeajuns de special încât să compenseze faptul că măsoară trecerea timpului.

Parfumul meu preferat este... cel mai adesea, „Straight to Heaven“, de la Kilian, în note lemnos-condimentate.

Beau întotdeauna cu plăcere... espresso. Iubesc cafeaua bună şi mi se pare că orice moment al zilei este potrivit pentru ea.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să mă las surprinsă şi impresionată de „culoarea“ locului, să descopăr arhitectura, micile străduţe şi piaţete cu farmec, şi mă bucur atunci când am ocazia să stau de vorbă, cu totul întâmplător, cu oameni care trăiesc acolo.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Brâncuşi. Un artist de geniu, ale cărui sculpturi mă fascinează prin faptul că, de câte ori le privesc, descopăr noi dimensiuni ale creaţiei sale.

Sporturile pe care le practic cu placere sunt… Îmi place să schiez, îmi place să merg cu bicicleta, pot merge pe jos ore întregi, în special dacă explorez locuri noi, dar nu pot spune despre mine că practic un sport în mod regulat.

Restaurantul meu preferat este... Pentru ca sunt un mic gurmand :) savurez cu placere mâncarea bună şi caut diversitatea. Oriunde merg, încerc să aflu care sunt locurile în care pot descoperi savorile autentice.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit in călătoriile mele este… Conacul lui Maldăr, o veche culă oltenească restaurată impecabil, unde masa este pregătită după reţete româneşti autentice.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... lămâi.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt… Îmi încep fiecare dimineaţă cu newsfeed-ul de Ziarul Financiar, iar din presa internaţională, „răsfoiesc“ digital The Economist, Advertising Age, The New Yorker şi People Magazine.

 

 

 

Simfonia diamantelor

Unele dintre creaţiile Teilor au volume generoase, greu de trecut cu vederea, fiind îmbrăcate în diamante care respiră eleganţă atemporală. Bijuteriile sunt construite în jurul diamantelor care sunt amfitrioanele tuturor colecţiilor. Cerceii din această serie sunt de fapt o odă închinată acestor geme, care sunt puse în evidenţă de un design simplu, dar de efect.

Descoperă universul celor mai frumoase pietre preţioase pe www.teilor.ro.