Style

Despre stilul de manager la feminin şi viaţa de după afaceri: Din vorbă-n vorbă cu Oana Ijdelea, partener al casei de avocatură Ijdelea Mihăilescu, despre echitaţie şi Italia, indiferent de motiv

12 mai 2020 3046 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Doamnele businessului românesc au fondat sau conduc unele dintre cele mai puternice afaceri locale. Lucrează în banking, advertising, comunicare, avocatură sau în domeniul cosmeticelor. Conduc echipe de sute sau chiar mii de oameni. Semnează tranzacţii care au puterea să reconfigureze domeniul în care activează sau economia în ansamblul său.

Cei mai mulţi le cunosc doar prin prisma businessului şi al carierei, rezultatele fiind cele care au vorbit de la sine, fie că a fost vorba de cifre, de campanii, contracte, lansări sau tranzacţii.
Ceea ce fiecare dintre ele a reuşit profesional reprezintă însă doar o parte din ceea ce le reprezintă, doar câteva capitole dintr-o carte mult mai stufoasă şi interesantă.
Ce am vrut să aflăm noi este însă cine sunt ele după afaceri, după ce pleacă de la birou. Am întrebat şi am aflat despre timp liber şi vacanţe, despre pasiuni şi stil. Ce am descoperit, aflaţi în paginile ce urmează!

Partenerul nostru în această incursiune după afaceri este Bijuteria Teilor, o companie fondată în anul 1998 în Piteşti, odată cu deschiderea primului butic pe strada care i-a împrumutat numele şi aerul romantic şi preţios. Despre diamante, rubine sau smaralde s-au scris cărţi, tratate şi chiar cântece care, nu fără motiv, le-au ridicat pe piedestalul pe care se află astăzi.
Ce a făcut Teilor a fost să continue să creioneze poveşti în jurul acestor geme strălucitoare. Fiecare colecţie spune o nouă poveste, fiecare capitol fiind redactat de artizanii bijutieri cu fiecare piesă nou-creată. Cea mai importantă şi longevivă colecţie a Teilor este Pure Diamonds, care după cum îi spune şi numele este creionată în jurul diamantelor, considerate nu fără motiv cele mai bune prietene al fetelor.
În paginile ce urmează, artizanii Teilor au ales cu migala care îi caracterizează o bijuterie statement pe care ei o consideră potrivită pentru fiecare dintre doamnele alese cu la fel de mare atenţie de După Afaceri Premium.

Cum ne-a venit ideea acestei asocieri? De la o afirmaţie recentă a CEO-ului Teilor. “Am observat că în vremuri incerte oamenii fac achiziţii pentru tezaurizarea banilor. Bijuteriile sunt văzute ca investiţii”, fiind adevărate opere de artă, piese ce pot fi lăsate moştenire din generaţie în generaţie.

 

Oana Ijdelea este partener în cadrul casei de avocatură Ijdelea Mihăilescu, experienţa ei acoperind câteva domenii strategice ale economiei locale cum ar fi resursele naturale, construcţiile sau mediul. Casa de avocatură pe care o conduce este de altfel cea care i-a ghidat pe americanii de la Black Sea Oil & Gas în lansarea primului şi deocamdată unicului proiect nou de explorare de hidrocarburi din Marea Neagră. Dincolo de adrenalina meseriei, Oana Ijdelea se dovedeşte a fi un călător avid, pasionat de artă, cu un hobby care echilibrează perfect forţa cu eleganţa: echitaţia. Ce altceva îi mai atrage însă atenţia unuia dintre avocaţii momentului?

Rutina mea de carantină în această perioadă a fost... Am reuşit în mare măsură să îmi păstrez rutina obişnuită, împărţindu-mi timpul între activităţile de birou şi casă.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... verigheta.

Cartea pe care o citesc acum este... „Napoleon the Great“, de Andrew Roberts.

Pasiunile mele sunt... caii (echitaţia) şi cititul. Echitaţia este considerată cel mai nobil sport. Din punctul meu de vedere, calul este întruchiparea echilibrului absolut între frumuseţe, forţă şi energie, legătura dintre om şi calul său fiind dovada supremă a încrederii şi a iubirii.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Italia, indiferent de scopul principal al vacanţei.

O descoperire recentă din Bucureşti este... galeria de artă contemporană Mobius din centrul Capitalei.

Ceasul pe care îl port la mână este... De fapt, eu nu port ceas.

Parfumul meu preferat este... Narcotic Venus de la Nasomatto.

Beau întotdeauna cu plăcere... un pahar de şampanie.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Adrian Ghenie.

Obiectul de design preferat este... Nu e doar vorba de o piesă, ci în general de mobilierul art deco de la Ruhlmann (firmă ce poartă numele lui Émile-Jacques Ruhlmann, considerat a fi una dintre cele mai importante figuri ale mişcării art deco).

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... echitaţia, schiul şi schiul nautic.

Restaurantul meu preferat este... în Bucureşti, Casa di David.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Mauritius.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... şampanie şi brânzeturi.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... rochiile.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... cele de călătorii.

Primul lucru pe care îl voi face după terminarea perioadei de carantină este... un galop în pădurea Snagov cu Pluş, primul meu cal. Pluş a fost dragoste la prima vedere şi de la el a început totul. Apoi au urmat toţi ceilalţi cai. Când l-am cumpărat, Pluş era un căluţ tare necăjit şi nefericit, iar grija şi iubirea pe care le-a primit începând de atunci au fost ca gura de jăratec care l-a transformat pe armăsarul lui Făt-Frumos. Pentru mine, Pluş şi compania sunt realizarea unui vis pe care nu ştiam că îl aveam, îmi oferă bucurii nespuse, echilibru şi împlinire. 

 

 

Imposibil de trecut cu vederea

Există puţine persoane care să reziste farmecului pe care îl exercită diamantele, iar Marilyn Monroe şi Elizabeth Taylor sunt doar două dintre fanele declarate ale acestor geme care cuceresc printr-o strălucire aparte şi printr-o eleganţă atemporală. Meşteşugit cu grijă, inelul Teilor exprimă viziunea artistului care a conturat o piesă clasică, însă reinterpretată cu ajutorul unui design  contemporan.

Descoperă universul celor mai frumoase pietre preţioase pe www.teilor.ro.