Style

Despre lume şi viaţă, dar şi despre sport: Din vorbă-n vorbă cu Cătălin Moroşanu, despre sport, artă renascentistă şi muzică rock

19 aug 2021 95 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Sportul îi aduce pe oameni împreună, fie că e vorba despre fanii aceleiaşi echipe, despre iubitorii aceluiaşi sport sau despre susţinătorii unui atlet ori tenismen. Împreună, ei pot împărtăşi bucuria unei victorii sau pot să îşi înece amarul unei înfrângeri. Poate cel mai concludent exemplu în acest sens este Campionatul European de Fotbal din acest an, cel care a ţinut cu sufletul la gură câteva milioane de români care au urmărit meciurile care aveau să stabilească cea mai bună echipă de pe Bătrânul Continent - Italia.

Şi asta în condiţiile în care România nu s-a calificat la acest campionat. Astfel, iubitorii sportului-rege au urmărit partidele care s-au ţinut în diferite oraşe europene, inclusiv la Bucureşti, s-au bucurat când echipa favorită a mers mai departe sau au suferit dacă ea a fost eliminată. Prezenţa pe stadion, la terasă cu prietenii sau pe canapea, în faţa propriului televizor, i-a făcut pe oameni să uite pentru o vreme de pandemie. Iar asta face Euro 2020 - amânat cu un an din cauza crizei sanitare, ca de altfel multe evenimente majore - să fie cu atât mai important.

Şi vara nu s-a încheiat aici. În celălalt capăt al lumii, în Japonia, au loc Jocurile Olimpice, unde 100 de sportivi români încearcă să aducă acasă cât mai multe medalii. Încă o dată, sportul îi aduce laolaltă pe iubitorii de înot, atletism, canotaj, gimnastică artistică, canoe, tenis de masă sau box, care vor susţine de această dată aceeaşi echipă - cea a României. Cu ocazia acestor evenimente sportive de anvergură, după mai bine de un an de restricţii, limitări şi schimbări, aflăm că nu am uitat să ne îmbrăţişăm după o victorie, să ciocnim un pahar după un gol sau să dansăm împreună pentru o medalie câştigată.

Tocmai pentru a celebra această normalitate, După Afaceri Premium a adus la aceeaşi masă patru sportivi români împreună cu care am vorbit despre lume şi viaţă. Nu am uitat să discutăm nici despre Euro 2020, nici despre sport în general. Partenerul nostru în această incursiune în lumea sportului a fost Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, care este totodată un susţinător al industriei şi care are drept ambasadori unii dintre cei mai importanţi sportivi sau foşti sportivi români.

Născut la Cotnari în data de 30 iunie 1987, Cătălin Moroşanu este cunoscut în principal ca luptător de kickbox şi câştigător al unor meciuri în cele mai dure competiţii. Actualmente el este ambasador Superbet, star TV - în 2021, a fost parte în show-ul Survivor -, filantrop şi om de afaceri, fiind cofondator al francizei Dynamite Fighting Show. Cătălin Moroşanu a practicat rugby înainte să descopere kickboxingul, unde a luptat în 60 de meciuri soldate cu 48 de victorii (dintre care 28 prin K.O.) şi 12 înfrângeri. El este sportivul român care a ştiut să transforme sportul de contact într-un show, din dorinţa de a-i promova valorile.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... o iconiţă cu Arsenie Boca.

Pasiunile mele sunt... filmele SF şi jocurile de strategie.

O descoperire recentă din Bucureşti este... complexul Romexpo.

Ceasul pe care îl port la mână este... un Invicta.

Parfumul meu preferat este... Bleu de Chanel.

Beau întotdeauna cu plăcere... vin roşu.

Dacă aş putea colecţiona orice, ar fi... tablouri renascentiste şi obiecte renascentiste.

Restaurantul meu preferat este... Aqua Garden din Bucureşti.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Vietnamul.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... bere rece.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... blugii trash şi tricourile cu cap de mort.

Brandul de modă preferat este... Emporio Armani.

Muzica pe care o ascult este... rock, în special heavy metal.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... cele despre istorie şi alert news.

Rutina mea de pandemie a fost... simplă, Netflix.

Cel mai tare în pandemie mi-a fost dor de... viaţa mea de promotor.

Vara aceasta mă va găsi la... Vama Veche.

Sportivul care m-a surprins cel mai tare la Euro 2020 este... Cristiano Ronaldo.

Sportivul meu preferat din istorie este... Mike Tyson, dar l-aş menţiona şi pe Arnold Schwarzenegger.

Sporturile pe care le practic în timpul liber de plăcere sunt... motociclismul şi chanbara (un tip de arte marţiale originar din Japonia - n.red.).

Antrenorul pe care îl admir este... antrenorul meu, Mihai Constantin.

Momentul din carieră de care sunt cel mai mândru este... Final 16 - Tokio 2012.

Gadgetul fără de care nu pot funcţiona este... telefonul.

Plăcerea mea vinovată este... să fumez narghilea.

Dacă nu aş face ce fac acum mi-ar plăcea să fac... politică.