Style

Dacă nu vă permiteţi în Caraibe, încercaţi la Năvodari: primăria scoate la vânzare o insulă

23 sep 2011 4394 afişări de Mediafax
Din aceeaşi categorie
 Dacă nu vă permiteţi în Caraibe, încercaţi la Năvodari: primăria scoate la vânzare o insulă. Cât costă un lot?

Insula "Ada" este în domeniul privat al oraşului Năvodari, se află în mijlocul lacului de agrement Taşaul şi are o suprafaţă de aproximativ 25,2 hectare.

Din acestea, 14,8 hectare sunt împărţite în loturi şi vor fi scoase la licitaţie până la sfârşitul acestui an, a declarat, vineri, primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei.

Potrivit acestuia, în ultima şedinţă a Consiliului Local Năvodari au fost aprobate Planul Urbanistic Zonal (PUZ) preliminar şi împărţirea insulei în loturi de aproximativ 300 de metri pătraţi, preţul de pornire a licitaţiei urmând să fie de 30 de euro plus TVA.

"Deci preţul de pornire al unui lot va fi de aproximativ 10.000 - 11.000 de euro plus TVA, urmând ca din banii obţinuţi să asigurăm utilităţile necesare - apă, electricitate, canalizare - precum şi să construim două debarcadere", a declarat edilul oraşului.

El a precizat că amenajarea insulei va contribui, alături alte proiecte aflate în curs de derulare în Năvodari, la obţinerea statutului de staţiune turistică de interes naţional.

Potrivit acestuia, viitorii proprietari de terenuri pe insulă vor fi oameni care deţin diferite tipuri de ambarcaţiuni şi este posibil ca la acostarea acestora, în cele două debarcadere care urmează a fi amenjate, să fie percepută şi o taxă.

"Din sumele obţinute din vânzarea loturilor poate ne mai rămân bani şi pentru oraş, nu numai pentru utilităţile de pe insulă", a mai afirmat primarul oraşului Năvodari.

Lacul Taşaul are acum statut de lac navigabil şi de agrement. Are corespondent cu Canalul Dunăre - Marea Neagră şi, prin ecluza de la Năvodari, cu Marea Neagră.

Citeşte şi: