Style

Cu cine ar împărţi cina Monalisa Ungureanu, CEO al grupului irlandez din agricultură Origin? „Sper să-l ţin de vorbă mult timp”

09 iul 2020 1033 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Monalisa Ungureanu conduce, din mai 2018, din poziţia de CEO, activitatea grupului irlandez din agricultură Origin, cel care a preluat în 2015 distribuitori de îngrăşăminte, produse fitosanitare şi seminţe Redoxim Timişoara. Înaintea acestei funcţii, a avut rolul de CFO al subsidiarei locale Origin, a lucrat timp de nouă ani ca director financiar în cadrul Cris-Tim, lider pe piaţa locală de mezeluri, iar în 2010 a preluat funcţia de CFO pentru compania de servicii medicale MedLife. Portofoliul ei de funcţii este aşadar unul complex şi tot complex este şi personajul pe care Monalisa Ungureanu l-ar invita la cină, acum, că regulile de izolare sunt relaxate. Chiar şi aşa, ar avea de gând să păstreze distanţa socială obligatorie.

„Cred că mi-aş dori să-l am invitat la cină pe Yuval Noah Harari, autorul bestsellerului «Sapiens - scurtă istorie a omenirii». Sunt de părere că acest scriitor este cel care ne-a făcut, într-un mod plăcut, să înţelegem parcursul nostru ca fiinţe umane şi a reuşit să ne ofere şi un moment de reflecţie asupra noastră. Excepţionale sunt şi cartea, şi omul Yuval Noah Harari“, spune Monalisa Ungureanu.

Cu ale sale „Sapiens“ şi „Homo Deus“, Harari a făcut furori în 2018, deşi „Sapiens“ fusese publicată iniţial în 2011 în Israel, ţara de origine a autorului. Volumul a devenit însă bestseller internaţional în urmă cu doi ani, fiind tradus în peste patruzeci de limbi. Dacă „Sapiens“ vorbeşte despre istorie şi arată de unde venim, „Homo Deus“ ne îndică încotro ne îndreptăm. Pandemia care nu avusese încă loc la momentul scrierii celor două cărţi ar putea să fie un material bun pentru viitoare serii. Să revenim însă la cina Monalisei Ungureanu.

„Cina ar consta în produse vegane şi fructe de mare, pentru că eu nu consum alt tip de carne. Concret, mă gândesc la salate variate - salată grecească cu quinoa şi salată de paste cu legume -, apoi file de peşte la cuptor, şalău cel mai probabil, cu sos de lămâie şi sparanghel. Iar ca desert, optez pentru îngheţata asortată.“

Cum însă nicio masă, fie ea şi în pandemie, nu e cu adevărat deplină fără un strop de alcool, Monalisa Ungureanu a făcut deja planul.

Iar pentru că orice masă delicioasă este însoţită de un pahar de vin ales pe sprânceană, partenerul nostru la această cină este Crama Ceptura, din zona viticolă Dealu Mare, una dintre cele mai cunoscute din România.