Style

Concertul Lady Gaga de la Bucureşti: show gotic incendiar în faţa a circa 35.000 de persoane. Galerie FOTO

17 aug 2012 4935 afişări de Oana Ghita
Din aceeaşi categorie
Concertul Lady Gaga de la Bucureşti: show gotic incendiar în faţa a circa 35.000 de persoane

Cu o scenă enormă, cu un castel gotic în mijlocul ei, Lady Gaga a avut locul de joacă perfect. La Bucureşti, artista a dansat printre carcase tranşate, îmbrăcată într-o copie a celebrei sale rochii din carne, a asistat la o căsătorie însângerată, a vomat în culise, după care şi-a pus o tiară pe cap şi a cântat la un pian montat pe o motocicletă. Şi asta nu e tot.

Artista, văzută în unele ţări pe care le-a traversat, cu turneul său "The Born This Way Ball", ca fiind "Anticristul", a apărut pe scenă călare pe cai mitici, pe "Highway Unicorn". A urmat piesa "Government Hooker", după care, pentru "Born This Way", Lady Gaga a fost, într-un scenariu suprarealist, mamă şi copil născut şi a ieşit dintr-un uter. După dramatica şi naturalista scenă a naşterii, a urmat, firesc, "Born this Way", cu ţinute cu strasuri, piele şi îndemnuri către public de "put your hands up".

Concertul Lady Gaga: coadă de tineri costumaţi excentric la Monster Pit

Îmbrăcată în alb, cu o cască asemenea unei stridii şi plutind pe o bandă rulantă, Lady Gaga s-a îndreptat către "Bad Romance", în timp ce din lăcaşurile castelului - o casă Barbie în stil gotic - se vedeau instrumentişti şi dansatori cu bustul gol. Încercând să dovedească faptul că, aşa cum spune în cântecele sale, face parte dintr-o nouă rasă, Lady Gaga a schimbat ţinute ce creionau personaje diverse: de la o Statuie a Libertăţii cu o coroană cu strasuri şi ciorapi din plasă la rochia roşu sângeriu, ce amintea de celebra ei vestimentaţie din carne, şi o ţinută albă, la care a ataşat o mască de berbec.

"Nu sunt femeie, nu sunt bărbat, nu sunt o creaţie a guvernului vostru", a spus Lady Gaga, moment în care a fost aclamată de spectatori. "Dar suntem asemănători. Împărţim aceleaşi vise, aceleaşi speranţe (...) Sunt tot ce iubiţi în legătură cu voi şi tot ce urâţi la voi", a mai spus artista.

Pentru că scopul ei declarat este să invadeze planeta Pământ ca artistă pop, Lady Gaga a adus la Bucureşti tot arsenalul, inclusiv pe căţelul ei, Fozzi. La un moment dat, aceasta şi-a invitat fanii în backstage, să îi vadă prietenul răsfăţat. "Sunt privilegiată şi fericită să fiu cu voi. Toţi au fost atât de drăguţi cu mine, aşa că o să dansez de o să îmi rup fundul în aceste două ore", a spus ea. Şi a urmat o cursă a artistei pe o motocicletă pe care s-au regăsit întâi steagul României, apoi o dansatoare cu care artista a avut un dans erotic.

A existat apoi un moment de confesiune din partea artistei. "M-am dus în culise pentru că am vomat şi nu am vrut să vedeţi asta... mi se întâmplă uneori", a spus ea. Dar asta nu a împiedicat-o să îşi aşeze pe cap o tiară şi să cânte, la pianul de pe motocicletă, "Princess Die". Mai târziu, tiara a fost înlocuită de o bandană, costumaţia sado-maso, de o rochie roşie, cu care a dansat printre carcasele de animale expuse, iar castelul gotic s-a transformat într-o discotecă neon, pentru "Electric Chapel".

Înainte de hitul "Poker Face", Lady Gaga a ţinut să spună cât de frumos este Palatul Parlamentului din Piaţa Constituţiei, pe care îl vedea în faţă. "Timpul nostru împreună s-a terminat, dar niciodată nu va mai exista o barieră între noi", a spus ea. Deşi vocea artistei a fost dublată de backing vocals sau de efecte electronice, abilităţile acesteia au fost arătate de-abia la final, la "The Edge of Glory", pe care a cântat-o la bis.

Pentru piesa "Marry the Night", Lady Gaga a adus pe scenă doi copii din public, pe care i-a învăţat mişcările sale-semnătură, cu care a dispărut în întuneric.

De altfel, concertul lui Lady Gaga de la Bucureşti a fost unul dintre cele mai "de familie evenimente" organizate în Piaţa Constituţiei. În public au existat numeroase mini-Lady Gaga, în diferite variante, însoţite de mame sau bunici.

Concertul de la Bucureşti a fost cel de-al doilea pe care Lady Gaga l-a susţinut în Europa în cadrul turneului "The Born This Way Ball". Cântăreaţa americană a mai concertat la Sofia marţi seară.

Următorul concert al artistei este programat la Viena, sâmbătă.

Cântăreaţa Lady Gaga a devenit celebră graţie unor piese precum "Bad Romance" şi "Poker Face", dar şi cu ajutorul unui marketing agresiv şi provocărilor - în special vestimentare.

În mai puţin de trei ani de carieră, Lady Gaga a câştigat numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizări), a stabilit două recorduri mondiale şi a înregistrat vânzări de peste 23 de milioane de exemplare din albume şi 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o "artistul anului" 2010 şi "cel mai bine vândut artist al anului 2010". Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenţi oameni ai decadei 2000, a fost inclusă în Topul 100 al celor mai influenţi oameni din lume întocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebrităţi de pe glob. Tot editorii revistei Forbes au poziţionat-o pe locul 7 pe lista lor anuală a celor mai influente femei din lume.