Style

Cea mai nouă găselniţă din parfumeria de lux, plus toate noutăţile olfactive de sărbători: Am creat un parfum anonim, care permite oamenilor să aleagă ei înşişi un nume

14 dec 2016 526 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Dacă vă uitaţi după colţ, orice colţ, o să vedeţi că, tiptil, vin sărbătorile. Vrem căldură, nu-i aşa? Vrem să auzim cum trosnesc lemnele în foc, dar mai tragem totuşi şi o pătură pe noi, măcar aşa, cât să ne alintăm că-i aproape decembrie. Noi adăugăm şi un strop din parfumurile dulci, care pun pe fugă sângele în vene, parfumuri a căror consistenţă te îmbracă şi te încălzeşte.

După Afaceri Premium a găsit reţeta iernii perfecte în selecţia de parfumuri din această lună. Plus o surpriză... fără nume. Încercăm împreună?

Mirosul dulce şi uşor alcoolic, condimentat, de ciocolată oferă senzaţia unui desert sau a unui cocktail savuros. Notele de piele din Gold Leather, de la Atelier Cologne, învăluie simţurile olfactive, ideea de „piele aurie“ fiind recreată prin tuşe metalice, dar calde.

Produs disponibil în parfumeri­ile Madison.

Chanel aduce un nou omagiu culorii roşu, alegând de această dată să reinterpreteze rolul său într-un mod original. Rouge Allure Ink este dedicat frumuseţii buzelor şi explorează un teritoriu avangardist, al culorii lichide, mate, de buze, creând astfel un nou stil. Exact ca o cerneală, se contopeşte cu buzele pentru a lăsa o „amprentă“ care durează. Rouge Allure Ink, de la Chanel, inaugurează un nou mod de a purta rujul.

Pearl, de la Mancera, este un răsfăţ compus din esenţe preţioase de trandafiri, prospeţimea mandarinei şi a frunzelor verzi. Backgroundul olfactiv este colorat de nuanţele de iasomie egipteană şi lăcrămioare ce te invită într-o călătorie în misteriosul Egipt, în oazele umbrite de palmieri înconjuraţi de flori albe.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

Lilac Love, noua creaţie Amouage, reflectă adevăratul spirit al feminităţii clasice în femeia modernă. Prezentat în sticlă de cristal, iconică pentru Casa Amouage, acest atemporal recreează, în mod armonios, acordurile florilor de liliac şi bujor, uşor pudrate de notele de iris, emanând senzualitate şi dorinţă.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

Parfumul Raiului  „Made in Heaven“ aşa cum doar A Lab on Fire l-ar fi putut crea: un amestec de plăceri pământeşti prin note gurmande şi efemere prin note de uleiuri volatile precum mandarină şi flori de portocal. Florile suave de magnolie sunt încărcate cu note dulci de vanilie, lapte cu migdale şi acord de cereale - un mix fabulos care îmbracă pielea cu incandescenţă, ca şi când un şal de caşmir parfumat ar încălzi corpul.

Produs disponibil în parfumeriile Madison.

„Pentru a sărbători aniversarea a zece ani de existenţă Byredo, am creat un parfum anonim, care permite oamenilor să aleagă ei înşişi un nume semnificativ pentru ei şi să personalizeze eticheta sticlei“, spune Ben Gorham, fondatorul şi directorul de creaţie Byredo. Ben propune un parfum fără nume, care ne lasă libertatea de a crea propriile noastre asocieri, fără limite semantice. Fiecare parfum vine alături de o planşă cu litere tipărite în negru. Compunerea titlului se face prin transferul fiecărei litere dorite cu ajutorul unui beţişor din lemn. Nu există gen, nu există o tipologie masculină sau feminină căreia să i se adreseze acest parfum. Cei care nu reuşesc să identifice ingredientele sunt, probabil, cei mai norocoşi, pentru că ei pot pur şi simplu să lase propriile emoţii să le fie ghid.

Produs disponibil în parfumeriile Madison.

Reprezentată de parfumuri cu arome care îmbină feminitatea şi masculinitatea, Molinard Collection Privé­e a fost concepută cu sensibilitate, îmbinând atingeri memorabile, pentru a crea parfumuri „signature“ care să reziste trecerii timpului. Aromele contemporane se îmbină cu tradiţia Molinard pentru a dezvălui un caracter misterios, rafinat şi senzual. Secret Sucre este un parfum gurmand, cu arome dulci, pe bază de note carnale de ambră.

Produs disponibil în Beautik Haute Parfumerie.

Un parfum născut din întâlnirea dintre Maison Francis Kurkdjian şi Baccarat pentru a celebra aniversarea a 250 de ani de măiestrie în arta cristalului. Luminos şi sofisticat, Rouge 540 se aşază pe piele în acorduri florale îmbinate cu o uşoară briză lemnoasă.

„Mi-am imaginat o alchimie poetică unde notele de iasomie şi strălucirea şofranului definesc faţetele minerale ale ambrei şi tonurile lemnoase de cedru proaspăt tăiat“, Francis Kurkdjian.

Produs disponibil în Beautik Haute Parfumerie.

Juliette has a gun Mmmm... în spatele şoaptei, se ascund o plăcere delicioasă, imagini savuroase şi arome senzuale care străbat bariera culturilor şi a generaţiilor. Departe de zona de confort, parfumierul Romano Ricci a creat un parfum delicios, o plăcere de neoprit. Aşa cum spunea bunica lui, Nina Ricci: „Puţin mai mult este suficient“. O plăcere delicioasă cu zero calorii, un păcat care poate fi consumat fără complexe. Pentru o şoaptă perfectă, se amestecă arome luxuriante de neroli, iasomie, iris, se topeşte caramel, se adaugă zmeură şi în final se presară arome de santal şi o atingere de patchouli. Mmmm... fructul interzis este acum recomandat.

Produs disponibil în Beautik Haute Parfumerie.

O aventură prin pădurile de abanos african. Descoperi la fiecare pas un nou miros, care te convinge să te afunzi şi mai mult către inima pădurii, unde îţi va fi dezvăluită o comoară ascunsă. Ai tot ce-ţi trebuie ca să supravieţuieşti: lemn, fum, pământ şi cremene, iar vanilia încălzită de acordurile de labdanum ţine loc de aşternut.

Produs disponibil în parfumeriile Elysée.