Style

Ce economie faci daca scoti din priza electronicele cand pleci de acasa?

05 feb 2011 83 afişări de inCont.ro
Din aceeaşi categorie
Ce economie faci daca scoti din priza electronicele cand pleci de acasa?

In vremuri de criza, orice cheltuiala se vede in buget. Asa ca ce ar fi daca ai incerca sa faci economie la curent? De exemplu, daca nu scoti televizorul din priza, doar LED-ul consuma cativa watti pe ora.

Cel mai simplu lucru de facut daca te-ai hotarat sa fii chibzuit si sa faci economie cate putin este sa inchizi lumina cand iesi din camera si sa scoti din priza electronicele si electrocasnicele cand pleci de acasa. Nu vorbim de frigider insa.

Iar lucrurile se aplica si atunci cand dormi. De exemplu, pentru ca suntem in era tehnologiei, in timpul noptii poti sa inchizi ori chiar sa-ti programezi televizorul sau laptopul sa se inchida automat.

Poti renunta si la aerul conditionat daca nu ai neaparata nevoie! Iar radioul si cuptorul cu microunde sunt si ele pe aceasta lista. Iar daca folosesti lampa de veghe pe hol, o poti inlocui cu un bec cu senzor, care se aprinde doar atunci cand detecteaza miscare.

Totul este foarte usor de pus in practica, trebuie doar sa exersezi pana cand devine un reflex. In ceea ce priveste economia de curent, zilnic economisesti cam 1-2% din cantitatea utilizata, insa pe timp de criza, orice banut conteaza.

Vezi cat consuma fiecare aparat electrocasnic din casa si cata energie s-ar economisi anual pe www.incont.ro.