Style

Arena Naţională, stadion de lux şi unul dintre cele mai bune din Europa de Est - presa spaniolă

27 apr 2012 3798 afişări de Luminita Turcu
Din aceeaşi categorie
Arena Naţională, stadion de lux şi unul dintre cele mai bune din Europa de Est - presa spaniolă

Cotidianul As face o prezentare a Arenei Naţionale, care va găzdui la 9 mai finala Ligii Europa, precizând că este un stadion de lux, depăşit în Europa de Est doar de stadionul Naţional din Varşovia.

"Stadionul are capacitate de 55.200 de spectatori (3600 de locuri VIP şi până la 548 de locuri pentru presă) şi a costat 234 de milioane de euro. Stadionul, calificat de categoria patru de UEFA (cea mai bună), are 2100 de locuri de parcare, 360 de toalete şi un acoperiş retractabil care se deschide sau închide în 15 minute. În Europa de Est este întrecut doar de noul şi luxosul Stadion Naţional din Varşovia", scrie As.

As notează, în mod eronat, că doar naţionala României joacă pe Arena Naţională şi subliniază că în România sportul principal este fotbalul, iar Bucureştiul are patru echipe în Liga I: Steaua, Dinamo, Rapid şi Sportul.

Oficialii celor două cluburi vor avea o reuniune astăzi pentru a discuta detaliile despre finală, unde vor avea la dispoziţie câte 8.980 de bilete pentru fani. Preţurile acestor bilete costă 25, 36, 60 şi 120 de euro. Tot As precizează că la Bucureşti sunt două aeroporturi, că fanii madrileni au două-trei curse zilnic, iar din Bilbao nu se poate ajunge direct în capitala României.

Principele Felipe al Spaniei va veni la Bucureşti, la 9 mai, pentru a asista la finala Ligii Europa dintre Atletico Madrid - Athletic Bilbao, pe Arena Naţională. Prinţul moştenitor al tronului spaniol a fost prezent şi în 2010, la Hamburg, când Atletico Madrid a câştigat Liga Europa.

Citeşte şi: