După Afaceri

STIL Diamonds. Un business românesc cu design custom made, din aur şi pietre preţioase

08 sep 2022 420 afişări
Din aceeaşi categorie

STIL Diamonds se numără probabil printre cele mai valoroase poveşti antreprenoriale din România, fiind un brand ce îşi concentrează în întregime resursele pe conceptul de design propriu.

30 de ani de tradiţie, expertiză şi pasiune

În anul 1991 Ion şi Maria Groza, cei doi fondatori ai brandului au decis să intre în domeniul producţiei de bijuterii din aur şi pietre preţioase, înfiinţând sediul STIL din Râmnicu Vâlcea, alături de atelierul în care, timp de peste 30 de ani, au fost create zeci de mii de perechi de verighete, inele de logodnă şi piese din aur ce poartă amprenta bijutierilor români.

Astăzi, atelierul STIL Diamonds îmbină metodele tradiţionale de realizare a bijuteriilor din aur cu proceduri ce implică folosirea unor echipamente de ultimă generaţie. Acestea ajută la obţinerea unor finisaje premium într-un timp scurt, echipa de artişti bijutieri STIL Diamonds concetrându-se astfel pe zona de creaţie şi inovaţie.

Visul STIL a prins contur prin dezvoltarea zonei de producţie, mărirea echipei de specialişti, ingineri, designeri şi bijutieri cu experienţă, care reprezintă esenţa unui business ce necesită atât know-how, cât şi talent, inspiraţie şi creativitate.

Crearea unei colecţii de bijuterii în atelierul STIL Diamonds începe prin creionarea pieselor hero, alegerea nuanţelor metalului preţios, a pietrelor sau a cristalelor ce urmează a fi încrustate în piese. Următorii paşi sunt transformarea schiţei într-o simulare 3D, realizarea unui mulaj, realizarea din aur a piesei vedetă şi consultarea întregii echipe cu privire la modul în care design-ul acesteia va fi declinat pentru toate tipurile de bijuterii: cercei, coliere, inele sau brăţări ce vor putea fi purtate atât individual, cât şi asortate cu alte piese. Procesul este unul complex, solicitant, însă rezultatul final este întotdeauna unul memorabil. Sursele de inspiraţie sunt extrem de variate, iar spontaneitatea creativă este cea care dă elementul de unicitate a bijuteriilor.

Colecţiile de bijuterii din aur STIL Diamonds pentru ea, pentru el sau pentru copii sunt desăvârşite prin gama de bijuterii Exquisite, reprezentând evoluţia şi cadrul de invoare a brandului: bijuterii cu design unic, lucrate manual şi încrustate cu pietre preţioase naturale, provenind din toate colţurile lumii.

Întoarcerea acasă pentru un nou început cu STIL

În 2022 Bijuteria STIL a devenit STIL Diamonds, noul concept înglobând experienţa şi creativitatea unui brand consacrat cu caracterul exclusivist şi rafinamentul colecţiilor Exquisite.

Odată cu fuzionarea celor două branduri, povestea STIL Diamonds este dusă mai departe de Oana Groza, fiica celor doi antreprenori şi fondatori ai companiei. Schimbul de generaţii este unul firesc, noul CEO STIL Diamonds petrecându-şi copilăria şi adolescenţa printre bijuterii, în locaţiile STIL din ţară ori printre pietre preţioase, în cadrul celor mai prestigioase expoziţii de bijuterii din lume.

Absolventă de Medicină, Oana Groza şi-a petrecut ultimii şase ani ca medic la Viena, experienţa acumulată în Austria fiind încă un atu pe care se poate baza în dezvoltarea business-ului.

"În acest moment, credem că putem îndeplini orice dorinţă sau cerinţă în materie de bijuterii. Avem experienţa, materialele şi tehnologia necesară pentru a răspunde corect oricărei provocări.

Cele două colecţii de bijuterii statement, ICON şi SPECTRUM, lansate în cadrul campaniei de rebranding, care o are ca protagonistă pe INNA, sunt dovada faptului că în cadrul atelierului STIL DIAMONDS putem crea bijuterii cu design unic, memorabil.

OANA GROZA, CEO STIL Diamonds

Începutul poveştii voastre cu STIL DIAMONDS

Atelierul de bijuterii este inima brandului STIL Diamonds, aria în care au fost până în acest moment alocate cele mai multe resurse. În 2014, au fost investite două milioane de euro pentru modernizarea atelierului, în speţă pentru achiziţionarea unor utilaje pentru debitarea materialelor şi realizarea efectivă a modelelor de verighete şi inele de logodnă.

Deşi majoritatea au peste 20 de ani experienţă în lucrul cu aurul şi pietrele preţioase, bijutierii STIL Diamonds participă constant la cursuri de specializare pe diverse teme, ultimele desfâşurându-se la case de bijuterii cu tradiţie din Italia şi Germania.

În atelierul STIL Diamondssunt realizate anual peste 3000 de perechi de verighete. În orice nuanţă de aur, carataj, încrustate cu pietre, cu modele personalizate, gravate, cu finisaj mat sau lucios.

Pe stildiamonds.ro, cât şi în locaţiile fizice STIL Diamonds există posibilitatea de configurare a perechii de verighete: profilul, lăţimea, caratajul, culoarea aurului, finisajul, numărul şi poziţia pietrelor preţioase, fontul şi mesajul gravat – toate detaliile ce compun perechea perfectă de verighete pot fi customizate conform dorinţelor clienţilor. În cazul în care cei doi au preferinţe diferite, pot fi comandate modele distincte. Toate modelele de verighete STIL sunt realizate exclusiv în cadrul atelierului STIL Diamonds.

STIL Diamonds este un brand 100% românesc, o poveste de succes despre viziune, curaj şi autenticitate.

Colecţiile de bijuterii STIL Diamonds pot fi descoperite online pe stildiamonds.ro sau în cele 13 locaţii din ţară.