După Afaceri

Salvează-ţi datele în cloud-ul tău personal

10 mar 2014 421 afişări de Claudiu Ilioiu
Din aceeaşi categorie

Primăvara îşi face din ce în ce mai mult simţită prezenţa, aşa că începe din nou perioada de concedii cu tot ce presupune ea: stabilirea locaţiei, cumpărarea biletelor, planificarea locurilor de vizitat sau trecerea în revistă a tuturor gadget-urilor pe care le vei lua cu tine. Şi cum smartphone-ul sau tableta au ajuns deja să fie nelipsite din bagajul tău de vacanţă, suntem siguri că nu de puţine ori ajungi să le foloseşti pentru realizarea de fotografii. Şi pe bună dreptate. Senzorul camerelor a ajuns să fie din ce în ce mai bun, iar rezultatele sunt din ce în ce mai satisfăcătoare. Dar ce te faci atunci când cardul de memorie al smartphone-ului nu este suficient de încăpător pentru toate pozele pe care vrei să le faci? Poţi apela fie la o descărcare clasică pe un laptop, fie la o soluţie mult mai rapidă, eficientă şi de încredere pe modelul unui Cloud.

Western Digital a lansat Western Digital My Cloud ,un hard disk extern care se poate conecta la Internet, dispozitivul comportându-se asemenea unui serviciu de stocare în cloud şi având ca element de diferenţiere faptul că vei ştii întotdeauna unde sunt stocare fişierele tale. Odată realizată conexiunea, spaţiul de stocare al acestuia (între 2 şi 4TB, în funcţie de modelul ales) devine accesibil pentru upload-ul de fişiere. Astfel, vei putea transfera conţinutul aflat pe smartphone, tabletă sau PC, direct pe hard disk-ul tău WD de acasă. Totodată, vei putea să permiţi inclusiv prietenilor să acceseze anumite directoare şi fişiere.

WD My Cloud poate fi folosit pentru salvarea oricăror tipuri de documente, realizarea de back-up-uri automate ale conţinutului aflat pe alte dispozitive, sau ca sursă de streaming pentru echipamente de redare precum televizoarele SMART.