După Afaceri

I-am întrebat pe oamenii din mediul de afaceri când şi unde au savurat cea mai recentă cină memorabilă. Ce au răspuns?

15 iun 2020 1738 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

„Să-ţi vând un pont!“ este, probabil, una dintre expresiile - folosite în business, dar nu numai - specifice culturilor din toată lumea. Cele mai bune surse de inspiraţie sunt, de cele mai multe ori, oamenii de lângă noi, aşa că După Afaceri Premium dă sfoară-n ţară şi îi pune pe reprezentanţii din lumea businessului în faţa unor provocări mai puţin stresante decât cele din viaţa de zi cu zi a afacerilor.

Despre gusturi se spune că nu se discută, dar fără îndoială se poate povesti despre ele şi tocmai asta facem în această ediţie, pentru care am întrebat cinci oameni din mediul de business când şi unde au savurat cea mai recentă cină cu potenţial de a le rămâne în minte multă vreme de acum încolo. Fie că au fost pe meleaguri româneşti, fie că s-au petrecut în ţări străine, experienţele culinare povestite ne-au stârnit (şi vă vor stârni) pofta de răsfăţ în farfurie. Vreţi să vedeţi?
 

Maria Crăciun, managerul mallului Veranda din Bucureşti:

„Ultima cină memorabilă a fost la Wilson Creek Winery and Vineyards în Temecula, California. A fost deosebită datorită vinului – un vin spumant alb extraordinar – şi  atmosferei din grădină, la apus de soare. Am mâncat o friptură de vită marca Snake River Farms cu sos de smochine şi reducţie de vin roşu. Garnitura – conopidă gratinată cu parmezan – a complementat perfect gustul fripturii. Carnea era perfect gătită, iar textura specială, rafinată a transformat-o într-una dintre cele mai fragede fripturi de vită pe care le-am încercat vreodată. Sosul dulce-acrişor punea în evidenţă şi mai mult suculenţa cărnii şi textura crocantă a conopidei.“

 

Cătălina Aldea, retail expert consultant & trainer, managing partner Aldea Consulting Vision:

„Ultimele cine memorabile au coincis cu vacanţa petrecută cu ocazia sărbătoririi a zece ani de căsătorie. Am ales câteva locuri speciale: primul a fost în Singapore, la un restaurant francez Bar-A-Thym Restaurant, by François Mermilliod, unde am avut plăcerea să ne servească şi să stăm de vorbă chiar cu François. Apoi în Ubud, Bali, la restaurantul Mandapa, am rezervat un separeu în formă de cocon pe malul râului. Nu în ultimul rând, am avut parte de un meniu deosebit pe malul oceanului în Jimbaran, la restaurantul iconic Sundara, un loc care nu trebuie ratat în Bali. Memorabile, pentru mine, înseamnă, pe lângă compania plăcută, ambientul, experienţa culinară, vinurile asociate şi serviciile.”

 

Alexandru Oancea, marketing manager la distribuitorul de  ferestre Veka România:

„Cea mai recentă amintire de la o cină memorabilă cred că o am de la Caju by Joseph Hadad. În general, am foarte puţin timp liber, iar în acele puţine ocazii când reuşesc să ies la cină, încerc să profit la maximum de experienţele culinare. A fost o experienţă reuşită, iar mâncarea a fost pur şi simplu o explozie de gusturi.“

 

Vlad Cruceanu, fondator şi CEO al companiei de consultanţă imobiliară The Brokers:

„Ultima cină memorabilă a avut loc la NOR Sky Restaurant şi a fost spectaculoasă. Priveliştea oferită de restaurant este unică, localul aflându-se la etajul 37 într-o zonă foarte frumoasă din Bucureşti. Aceasta a fost completată de platingul făcut de chef chiar în faţa mea şi de un pahar de vin bun la apusul serii. Totul a fost la superlativ.”

 

Ovidiu Şandor, proprietarul dezvoltatorului imobiliar Mulberry Development, care ridică, printre altele, proiectul ISHO din Timişoara:

„Anul trecut am mâncat la The Fat Duck, un restaurant cu totul special. Localizat lângă Londra, într-un mic sat, şi condus de bucătarul Heston Blumenthal, restaurantul oferă o experienţă absolut inedită. Meniul servit – meniu fix – recreează o călătorie din copilăria bucătarului, felurile de mâncare «povestind» o zi de vacanţă cu familia la mare, în sudul Angliei. Cocktailuri în nitrogen lichid, îngheţată de crab, spumă de mare şi nisip comestibil sunt doar câteva exemple de elemente din meniu. Dincolo de gustul spectaculos al fiecărui fel, experienţa este unică, toţi cei din restaurant redevenind cumva copii. O experienţă!”

 

BONUS: Ce înseamnă o cină perfectă pentru un chef premiat de Gault Millau

Alexandru Petricean, chef-ul anului 2018 şi proprietarul restaurantului NOUA din Bucureşti:

„Cea mai recentă cină memorabilă am luat-o în Milano, la restaurantul Seta by Antonio Guida.

Aşteptările au fost mici, dar surpriza mare. Găsirea lui a fost la îndemână, ca atunci când răsfoieşti Instagramul în căutarea unui loc corect, fără încadrarea lui în vreo experienţă gastronomică desăvârşită. Am format numărul de rezervări, iar ce a urmat face parte din pachetul de «ultima cină memorabilă».

Două persoane, 20 ianuarie, ora 21. Fără alergii sau restricţii alimentare. Nu am plătit vreun avans, însă am reconfirmat rezervarea de două ori înainte de cină, la cererea echipei restaurantului. Pentru că prezenţa într-un astfel de restaurant, ca în oricare altul, înseamnă responsabilitate.

Am ajuns şi ştiau că venim din România, că sunt bucătar şi că mă ocup de un restaurant aici. Ne-au oferit spumantul casei, care a fost excepţional. Apoi, rând pe rând totul, de la servicii până în farfurie şi până la atmosferă, a fost cu adevărat de două stele (Michelin - n.red.).

Meniul de degustare a fost format din aproximativ 14 preparate în culori, texturi şi gusturi surprinzătoare, diferite, şi înţelegeai că e tot ce are Italia mai bun acolo. Evident, cu asocieri impecabile de vinuri, că doar eram aproape de inima viilor.

Pe partea de service au fost, cred, nouă oameni. Ne-au povestit şi ajutat prin ingrediente, vinuri şi propriile experienţe să descoperim părţile Italiei ascunse pentru noi până atunci. Din echipă face parte şi o tânără de origine română ce a învăţat, dincolo de graniţele României, că performanţa în ospitalitate înseamnă atitudine, pasiune şi vocabular – toate excepţionale.

Farfuria cu risotto, salvie, brânză de vaci şi pudră de zmeură a fost punctul central al cinei. Şi acum simt gustul, mi-a rămas întipărit în sertarul amintirilor gustative. A fost cel mai bun risotto de până acum, spectaculos.

Încă îmi amintesc faţa de masă rotundă perfect apretată sau vaza delicată cu un singur fir de anthurium. Toate menite să te pună pe La via del Seta, aşa cum era numită experienţa acolo (Drumul restaurantului Seta – trad.).

M-aş întoarce şi pentru grappa de la finalul cinei, care a făcut din experienţa asta una memorabilă.“