Ceasuri & Bijuterii

Teilor deschide primul său magazin din Plovdiv şi al patrulea de pe piaţa din Bulgaria. „În 2023, ne dorim să ne consolidăm prezenţa în pieţele internaţionale în care activăm”

09 mar 2023 159 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Lanţul de magazine de bijuterii Teilor, o afacere antreprenorială românească ce are 25 de ani de activitate, a deschis primul său magazin din oraşul Plovdiv din Bulgaria. Pe piaţa de la sud de Dunăre, acesta este al patrulea magazin al companiei care a intrat în această ţară anterior, primele trei inaugurări având loc în oraşul-capitală Sofia.

„În 2023, ne dorim să ne consolidăm prezenţa pe pieţele internaţionale în care activăm. Deschiderea noului magazin din Plovdiv marchează un nou pas al expansiunii în Bulgaria, prima graniţă pe care TEILOR a trecut-o în afara României. Noutatea constă în faptul că este şi primul magazin pe care îl deschidem în afara Sofiei, unde suntem deja prezenţi în trei centre comerciale importante”, a declarat Willy Dicu, CEO-ul Teilor.

În total, compania are 65 de magazine fizice în România, Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Cehia. Dintre acestea, 15 sunt în afara pieţei-mamă.

Noul magazin din Bulgaria, ce măsoară 33 mp şi care găzduieşte toate colecţiile brandului, este situat în Plovdiv Plaza Mall, la parterul centrului comercial. 

„Procesul de expansiune va rămâne în focusul nostru pentru pieţele internaţionale, unde avem în vedere cele mai importante oraşe. Totul, coroborat cu o consolidare a notorietăţii brandului şi cu o experienţă de achiziţie omnichannel”, povesteşte Willy Dicu.

Până în 2024 inclusiv, compania va miza pe pieţele unde e deja activă, pentru ca în 2025 să exploreze extinderea în Germania, Austria, Slovacia şi alte ţări. Pe lângă magazinele fizice, retailerul operează, în prezent, platforme online în toate ţările unde e prezent.

Florin Enache, antreprenorul care deţine reţeaua Teilor, a început să-şi dezvolte afacerea imediat după ce a terminat facultatea. Datorită călătoriilor sale în afara ţării şi numeroaselor vizite la cele mai importante târguri de bijuterii din lume, a decis să construiască în România un brand de bijuterii propriu. Primul magazin din Bucureşti a fost deschis în 2013 în Băneasa Shopping City, la aproape 15 ani de la prima unitate deschisă „acasă”, la Piteşti, pe strada Teilor.

Compania Teilor SRL a avut afaceri de 231,5 mil. lei în 2021, plus 65% versus anul anterior.