Arts & Design

Office with a view. Ce spune Francisc Peli, partener fondator al PeliPartners, despre priveliştea din biroul său: Este ca şi cum ai sta la marginea pădurii, dar în mijlocul Bucureştiului. Este frumos chiar şi când e furtună – este un spectacol

01 sep 2022 481 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Sunt oameni pentru care o zi la birou este reuşită doar dacă au apucat să-şi bea cafeaua, pe placul inimii lor. Pentru alţii, contează cât de unită este echipa, iar pentru alţii e mai important să fie poziţionaţi într-o zonă bună a oraşului. În această ediţie După Afaceri Premium am ales să vorbim cu cei pentru care priveliştea de pe fereastră este cea mai bună motivaţie să vină zi de zi la birou. Aşa că ne-am infiltrat în birourile lor şi am căutat să vedem cât de important este view-ul când vine vorba despre a face business. Am aflat câte ceva şi vă destăinuim, poate vă veţi gândi de două ori data viitoare când vă veţi alege biroul.

De numele lui Francisc Peli se leagă unele dintre cele mai răsunătoare tranzacţii din România. Este partener fondator al PeliPartners şi s-a clasat pe locul 1 atât în Chambers Europe, cât şi în Legal 500 (România) pentru practica de real estate din România. Poate că nu este „dovedit ştiinţific“, însă nici nu e exclus ca o parte din inspiraţia şi eficienţa activităţii lui zilnice să provină din avantajul de a avea biroul într-o zonă care îi deschide poarta către o privelişte pe care mulţi şi-ar dori s-o admire atunci când se uită pe fereastră.

Sediul PeliPartners se află la etajul 13 al clădirii Charles de Gaulle Plaza, un reper pentru cei care ajung în zona Aviatorilor din Bucureşti, aşa că view-ul asupra intersecţiei care freamătă de energie la orice oră din zi este de-a dreptul spectaculos.

„Ne-am mutat aici în iulie 2021. De la fereastra biroului nostru avem o vedere panoramică asupra Pieţei Charles de Gaulle şi asupra Parcului Regele Mihai (Herăstrău). În zilele senine, avem norocul să vedem munţii“, spune Francisc Peli.

Când compania a luat decizia de a se muta într-un nou sediu, primul gând a fost să aleagă un birou care să reprezinte atât identitatea businessului, cât şi pe cea a echipei. Şi se pare că scopul a fost atins, biroul de avocatură plasându-se astfel, din turnul Charles de Gaulle Plaza, în „miezul“ acţiunii şi al atmosferei bucureştene, la fel cum se întâmplă şi în activităţile de zi cu zi. De altfel, aşa s-a întâmplat şi înainte ca PeliPartners să-şi stabilească sediul aici, anterior compania lucrând dintr-o clădire aflată în proximitatea Arcului de Triumf, nu foarte departe de birourile actuale. Charles de Gaulle Plaza are o suprafaţă închiriabilă de aproape 23.000 de metri pătraţi, are în total 16 etaje şi o parcare subterană pe cinci niveluri, atrăgând de asemenea de-a lungul timpului şi businessuri precum Regus, Vodafone, Generali şi multe altele.

„Suntem peste 30 de oameni (care lucrăm de aici – n. red.). Am ales acest loc ca să ne simţim bine cu toţii. Petrecem foarte mult timp impreună şi am înţeles că trebuie să fim într-un loc care ne face bine. Îmi amintesc când am adus echipa de seniori a firmei să vadă locaţia, înainte să ne decidem. Nu a trebuit să spună nimeni nimic. Ne-am uitat unii la alţii şi am ştiut dintr-o privire că acesta va fi noul nostru sediu“, îşi aminteşte Francisc Peli.

Experienţa pe care a acumulat-o îi permite să acopere toate serviciile juridice auxiliare afacerilor imobiliare, de la achiziţii de terenuri, finanţare, dezvoltare şi management de proiect, contracte de construcţie, contracte de închiriere, până la cele mai complexe tranzacţii de exit, astfel că nu este străin de lumea imobiliarelor nici când vine vorba de businessul pe care îl face zilnic. De asemenea, Francisc Peli a fost implicat în unele dintre cele mai importante proiecte de servicii municipale din România. Poziţionarea într-un birou care oferă o perspectivă specială asupra oraşului este doar un plus în ecuaţia care „dezleagă“ toate aceste procese.

„Ne bucurăm tot timpul de o privelişte frumoasă. Este ca şi cum ai sta la marginea pădurii, dar în mijlocul Bucureştiului. Este frumos chiar şi când e furtună – este un spectacol. Nu am timp de respiro, dar agitaţia obişnuită a zilei e suportabilă aici, la etajul 13.“

Dacă ar fi să facă o comparaţie, Francisc Peli spune că ar asemăna view-ul pe care i-l oferă o zi la birou cu cel dintr-un turn de la marginea Central Park din New York, poate cel mai faimos parc din lume, spectaculos indiferent de vreme, de anotimp sau de moment al zilei. Iar asta este încă o asemănare cu birourile casei de avocatură.

„Sunt non-stop la birou. Pe vreme de pandemie, război, inflaţie, criză. Am prins şi răsărit şi apus, şi noapte şi zi, şi iarnă şi vară. Dar asta este treaba noastră, iar pentru asta merităm să ne desfăşurăm activitatea într-un loc frumos, care să ne inspire.“

Şi nu îi inspiră doar pe cei care vin zi de zi acolo, ci şi pe aceia care ajung sporadic sau poate o singură dată în biroul PeliPartners. Aproape toţi vizitatorii rostesc expresia „spectacular view“ atunci când deschid uşa.

„Aproape toţi fac poze, după care îşi aduc aminte că au venit totuşi cu treabă.“

Cu o astfel de privelişte, Francisc Peli spune că nu simte nevoia să râvnească la niciun alt loc din Bucureşti, din România sau din lume pentru un birou al său. Lucrurile sunt clare:

„Sunt în locul pe care mi l-am dorit. Din toate punctele de vedere“, încheie cofondatorul PeliPartners.