Info

(P) Alege-ţi corect mobila de bucătărie: sfaturi utile de care să ţii cont

17 mar 2023 190 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

 

Bucătăria este una dintre camerele în care, fără să-ţi dai seama, petreci mai mult timp decât te-ai fi aşteptat. Aşa că acest spaţiu trebuie să fie echipat cu toate electrocasnicele de care ai nevoie, dar să îţi rămână în continuare suficient spaţiu de depozitare.

Pentru asta, ai nevoie de mobilă de bucătărie care să se încadreze perfect în dimensiunile de care dispui şi care să îţi satisfacă preferinţele în materie de design şi funcţionalitate.

Când este momentul potrivit să schimbi mobila de bucătărie?

Dacă abia ţi-ai cumpărat o locuinţă, care trebuie mobilată de la zero, atunci ştii deja că ai nevoie şi de echipament pentru bucătărie. Dar cum rămâne cu o locuinţă în care trăieşti de câţiva ani buni şi care necesită doar o mică renovare?

De cele mai multe ori, este o adevărată provocare să schimbi mobila din toate camerele, aşa că prioritizează-ţi nevoile.

Uite de ce să ţii cont în cazul spaţiului pentru gătit:

1.       Mobilierul drăguţ este cool, dar spaţiul de depozitare este un must.

Poate că ai ajuns şi tu la un moment dat în punctul în care ţi se părea că actuala ta casă este mult prea mică. Adevărul este că ai suficient spaţiu pentru toate lucrurile pe care le deţii, dacă ştii cum să le aranjezi eficient.

Spre exemplu, dulapurile de bucătărie cu o capacitate mare, în care poţi pune cât mai multe aparate electrocasnice mici sau chiar cumpărăturile pe care le-ai făcut la piaţă sunt ideale pentru orice locuinţă.

 

În plus, poţi alege o bucătărie modulară, căreia să îi poţi schimba locul, de fiecare dată când simţi nevoia. Pentru un cuplu care locuieşte împreună nu este nevoie de spaţiu prea mare. Totuşi, atunci când apare un copil sau când vin musafirii în vizită, mobilierul pe care îl poţi muta rapid sau mesele extensibile îţi vor fi de mare ajutor.

2.       Semnele de uzură de pe corpurile de mobilier schimbă atmosfera casei.

Acesta este cel mai simplu motiv pentru o redecorare a spaţiului pentru gătit. Tocmai pentru că este o cameră cu o funcţionalitate ridicată, este necesar ca toate uşile şi sertarele să se deschidă şi închidă ca unse.

De la o simplă balama care nu mai este prinsă corect, pot apărea probleme semnificative. Cu atât mai mult dacă se rupe vreo bucată de mobilier sau se descentrează mecanismele de glisare ale sertarelor.

3.       Corpuri de mobilier noi, plăcere ridicată.

După mulţi ani de când ai aceeaşi mobilă în spaţiul pentru gătit, intervine plictiseala şi monotonia care îţi pot crea stări neplăcute. Unde mai pui că noile bucătării sunt cu totul diferite faţă de a ta, mult mai moderne şi mai eficiente.

Modernizează-ţi şi tu casa şi fii în pas cu noile apariţii în materie de mobilă.

 

Cum alegi mobila de bucătărie potrivită pentru tine?

Te pregăteşti să comanzi noile piese de mobilier, dar nu eşti sigur că faci alegerea corectă? Ţine cont de următoarele ponturi înainte de a plasa comanda şi bucură-te de bucătăria pe care ai visat-o dintotdeauna.

Ca să poţi profita de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie din plin, este nevoie să te gândeşti în prealabil cum îl vei folosi. Imaginează-ţi care este colţul în care stai cel mai bine să găteşti, unde vei amplasa aragazul sau plita electrică. Frigiderul este şi el important, pentru că că va ocupa un spaţiu destul de mare. Apoi, încadrează şi chiuveta şi nu uita că ea trebuie montată acolo unde ai acces la reţeaua de apă.

Vrei să pui masa de bucătărie în centrul acesteia sau pe o latură a ei? Doreşti ca ea să se poată extinde sau nu intenţionezi să o muţi niciodată? Acestea sunt lucruri de care trebuie să ţii cont înainte de a te orienta spre un anumit model de mobilă.

Acum există atât de multe modele de mobilier încât nu mai este nevoie să faci compromisurile de odinioară. Calculează înălţimea la care doreşti să ai blaturile de bucătărie şi cât spaţiu vrei să rămână între ele şi dulapurile suspendate.

Cine ştie cel mai bine în afară de tine cât de des vei deschide şi închide anumite spaţii de depozitare? Doar tu cunoşti secretele bucătăriei tale, aşa că alege dulapuri cu uşi de tip soft close pentru o rezistenţă mai mare. Sau sertare înguste pentru a depozita sticle sau produse pentru curăţare.

Culorile şi materialele mobilierului din camera pentru gătit sunt esenţiale. Chiar şi atunci când petreci timp puţin în bucătărie, tot meriţi maximul de confort. Decorează spaţiul folosindu-te de culorile tale preferate şi de materiale practice, dar care te fac să te simţi bine.

Pentru ca totul să iasă ca la carte, măsurătorile atente sunt cheia succesului. Dacă ştii exact ce lungime, înălţime şi adâncime trebuie să aibă dulapurile pe care ţi le doreşti, atunci cu siguranţă vei găsi mobila de bucătărie potrivită pentru tine.