Info

Jidvei, vinul oficial al vernisajului celei mai mari retrospective Brâncuşi de la Paris

19 apr 2024 355 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Peste 2800 de vizitatori, printre care personalităţi internaţionale marcante, s-au delectat cu vinuri din colecţiile exclusiviste ale producătorului roman.

 

Pe 26 martie 2024, a fost inaugurată cea mai mare expoziţie-retrospectivă Constantin Brâncuşi din toate timpurile, la Centrul Pompidou din Paris, iar Jidvei a fost desemnat, în premieră, vinul oficial al vernisajului.

Cei peste 2.800 de vizitatori, printre care numeroase personalităţi marcante, au fost acompaniaţi de colecţiile de vinuri din inima Transilvaniei, semnate Jidvei -  Owner’s Choice Maria Fetească Albă, Mysterium Roze şi Pinot Noir Roşu 2019  - medaliat cu aur la concursul Femmes et Vins du Monde, Monaco 2023.

Sonia Argint / Foto: Mugur Cristescu | Jidvei | Expoziţie Retrospectivă Brâncuşi - Centrul Pompidou  

Expoziţia retrospectivă reuneşte o colecţie impresionantă, de peste 400 de exponate - sculpturi, fotografii, schiţe, filme, materiale de arhivă, unelte şi obiecte de mobilier - cărora li se adaugă însuşi spaţiul în care au fost concepute multe dintre operele expuse: atelierul marelui sculptor.

„Prezenţa vinurilor Jidvei la evenimentul de deschidere a retrospectivei Brâncuşi, în anul în care Jidvei aniversează 75 de ani de existenţă pe piaţa românească, a fost o reverenţă în faţa măreţiei unui artist de geniu care a depăşit bariere culturale şi graniţe geografice. Mândria de a fi român şi bucuria de a putea, prin munca noastră şi a generaţiilor dinaintea noastră, să aducem un omagiu sincer, sunt greu de pus în cuvinte. Cred că trecutul există numai în măsura în care îl onorăm, iar viitorul este al nostru numai în măsura în care continuăm să ne susţinem valorile către performanţă. Mulţumim Ambasadei României în Franţa pentru sprijinul oferit în realizarea acestui parteneriat ambiţios.” – Ana Necşulescu, Director de Comunicare Jidvei

Traseul expoziţiei este gândit în jurul principalelor serii de lucrări şi evidenţiază cele mai importante provocări ale sculpturii moderne: ambiguitatea formei (Prinţesa X), portretul (Danaide, Mlle Pogany), relaţia cu spaţiul (Măiastra, Pasărea în spaţiu), rolul bazelor (Nou-Născutul, Începutul lumii), efectele mişcării şi luminii (Leda), reprezentarea animalelor (Cocoşul, Peştele, Foca) şi relaţia cu monumentalitatea (Sărutul, Coloana infinită).

Florin Nefrutiu / Foto: Mugur Cristescu | Jidvei | Expoziţie Retrospectivă Brâncuşi - Centrul Pompidou  

 „A fi prezent la un eveniment cultural de o asemenea amploare internaţională, ce a adus în atenţia a peste 2.800 de participanţi vinul din ţara natală a Maestrului, reprezintă o premieră remarcabilă pentru România. Această prezenţă ilustrează, de asemenea, angajamentul companiei Jidvei de a-i face pe consumatorii săi mândri de brandurile lor şi de a-i conecta mai profund cu tradiţia şi excelenţa românească.  Este o imensă onoare să reprezinţi în faţa lumii întregi ţara care i l-a dat pe Brâncuşi”, subliniază Alexandra Tînjală, partener de Comunicare & PR Jidvei.

Foto: Mugur Cristescu | Jidvei | Expoziţie Retrospectivă Brâncuşi - Centrul Pompidou

Evenimentul s-a încheiat cu un moment muzical excepţional, susţinut de Cristian Macelaru - director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei şi director artistic al Festivalului George Enescu, împreună cu violoncelistul francez Gautier Capuçon. Fragmentul muzical ales, Gymnopédies de Erik Satie, piesa favorită a maestrului, a răsunat din nou în atelierul acestuia. Publicul a fost, astfel, transpus în atmosfera de odinioară, când Brâncuşi petrecea ore în şir alături de prietenul său Satie, ascultând muzică şi discutând la un pahar cu vin.

Ana Necsulescu, Roxana Badescu / Foto: Mugur Cristescu | Jidvei | Expoziţie Retrospectivă Brâncuşi - Centrul Pompidou

Vernisajul a reunit personalităţi din întreaga lume, printre care: Laurent le Bon - preşedintele Centrului Pompidou, Xavier Rey - directorul Muzeului Naţional de Artă Modernă, Laurent Fabius – fost Prim-ministru al Franţei, Raluca Turcan – Ministrul Culturii din România, Ioana Bivolaru – Ambasadoarea României în Franţa, Luca Niculescu - Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cântăreaţa şi compozitoarea Patti Smith, istoricul român de artă Doina Lemny, regizorii Corneliu Porumboiu şi Radu Jude, numeroşi ambasadori, jurnalişti şi persoane publice.

Foto: Mugur Cristescu | Jidvei

Desfăşurată sub înaltul patronaj al preşedintelui Emmanuel Macron şi organizată cu sprijinul instituţional al Ambasadei României în Franţa şi a Institutului Cultural Român din Paris, expoziţia va fi deschisă publicului până pe 1 iulie 2024.

Vinurile Jidvei au fost distinse cu peste 1.000 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaţionale, iar anul acesta Jidvei a fost desemnat în Top 100 cei mai buni producători de vinuri şi distilate premium din lume, de către Luxury Lifestyle Awards.

Foto: Mugur Cristescu | Jidvei

 

* Despre Jidvei
Jidvei, cel mai mare producător de vinuri cu Denumire de Origine Controlată din România (D.O.C. Jidvei). Grupul Jidvei deţine cea mai mare plantaţie viticolă din Europa cu proprietar unic, 2.500 hectare situate chiar în inima Transilvaniei şi patru crame, aflate la Jidvei, Tăuni, Blaj şi Bălcaciu, precum şi unul dintre cele mai diversificate portofolii de produse de pe piaţa naţională a vinului, variind de la vinuri liniştite la vinuri spumante, vinars şi must.

Simbolul vinurilor Jidvei este Castelul Bethlen-Haller, un loc plin de farmec, unde se desfăşoară activităţi de oenoturism pentru a face cunoscută povestea Ţării Vinului, ţinut al podgoriilor nesfârşite de viţă-de-vie, al cetăţilor de basm şi al bisericilor fortificate săseşti.