Info

Cum poate un sol mai sănătos să vă crească profitabilitatea, cu Cargill RegenConnect®

17 apr 2024 184 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Cum ar fi dacă aţi putea face solul mai productiv şi mai rezistent la secetă, în acelaşi timp economisind bani şi generând un flux nou de venit?

Trei fermieri de succes din România învaţă cum să facă acest lucru prin intermediul  noului program de agricultură regenerativă de la Cargill.

Familia Şerban, fondatoarea Grup Şerban Holding a înscris recent o parte a terenului său agricol din nord-estul ţării în acest program. Şi Arnaud Charmetant, care conduce SC Alisa Farm Management SRL (parte a grupului Vectr-Farms) din regiunea Călăraşi îl încearcă. Nu în ultimul rând, grupul de ferme Agromad Crops din Giurgiu, administrată de Ionuţ Olteanu, face acelaşi lucru.

Familia Şerban şi Arnaud au implementat deja practici, precum  semănarea de covoare vegetale şi lucrări reduse ale solului pe o suprafaţă considerabilă. Acestea au dus la creşterea materiei organice din sol şi la o mai bună retenţie a apei şi a nutrienţilor în sol. În timp, această soluţie ajută fermierii să obţină producţii mai stabile, crescând profitabilitatea, în special în anii de secetă, precum cei cu care s-a confruntat România în ultima vreme.

Cargill RegenConnect® este un program simplu, voluntar care ajută fermierii să transforme beneficiile aduse solului şi mediului în venituri suplimentare. Agronomii Cargill lucrează împreună cu fermierii pentru a implementa practici agricole noi. Fermierii sunt plătiţi pentru carbonul stocat natural în sol şi beneficiază de soluri mai reziliente. 

„Am decis să ne înregistrăm în programul Cargill RegenConnect® pentru că este un instrument extrem de eficient şi precis”, spune Nicolae Şerban. „Ne ajută să aflăm, să analizăm şi să interpretăm rezultatele eforturilor noastre pentru a stoca carbonul în sol şi, de asemenea, ne sprijină în promovarea viziunii noastre pentru o agricultură responsabilă, durabilă şi axată pe viitor.”

Această oportunitate ajută fermierii să păstreze rezilienţa financiară a operaţiunilor în această piaţă volatilă, în care condiţiile meteo şi ştirile impactează preţurile cerealelor. „Practicile durabile ne ajută să reducem impactul tuturor evenimentelor imprevizibile”, ne-a spus Arnaud.

 

Cum funcţionează Cargill RegenConnect®

În România, fermierii eligibili semnează un contract pe trei ani, care înseamnă plata unei sume fixe pe tona metrică netă de carbon stocat în sol.  Pe parcelele eligibile trebuie să se fi cultivat cel puţin o dată în ultimii 5 ani una din culturile de rapiţă, grâu, porumb, orz sau floarea soarelui.

Vă puteţi înregistra online şi puteţi selecta parcelele pentru a estima impactul implementării practicilor alese asupra cantităţilor de emisii stocate. Puteţi înregistra întreaga fermă sau doar anumite parcele, în funcţie de preferinţe.

În timpul perioadei de vegetaţie, primiţi suport din partea specialiştilor Cargill. Apoi, practicile sunt verificate prin satelit, pentru a valida implementarea practicilor şi culturilor şi pentru a calcula plata pentru carbonul stocat în sol.

Arnaud ne-a spus că a fost surprins de cât de simplu este  programul. Şi Ionuţ Olteanu a încurajat alţi fermieri să încerce aceste noi practici: „Este adevărat, cei mai mulţi fermieri sunt conservatori şi sceptici în legătură cu schimbarea. Dar, din cauza schimbărilor climatice, va trebui să adoptăm cu toţii aceste practici agricole. Sunt convins că, în timp, mulţi fermieri vor face tranziţia.”

Înregistrarea în programul Cargill RegenConnect® pentru acest an începe în primăvară şi continuă până la finalul lunii august. Pentru a vă verifica eligibilitatea, vizitaţi regenconnect.cargill.com sau discutaţi cu reprezentantul Cargill local pentru a afla mai multe detalii.