După Afaceri

Din vorbă-n vorbă cu Alexandra Blaga, fondatoarea Blaga Events, despre frumos, mâncare bună şi iubire. "Obiectele mele preferate din garderobă sunt lenjeria (nu de pat, deşi îmi place să dorm frumos) şi rochiile"

19 aug 2024 233 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Era anul 2015 când Alexandra Blaga lansa Blaga Events, o agenţie boutique de creaţie şi producţie de evenimente private şi corporate, cu servicii ce pornesc de la concept, design şi organizare şi merg până la experienţe complete.

Şi-a început cariera în organizarea de evenimente lucrând pentru agenţia Geometry Global, asistând branduri internaţionale precum BAT, Coca-Cola şi Absolut Vodka în implementarea campaniilor şi evenimentelor pe piaţa locală. Apoi, a pornit pe cont propriu. „De când mă ştiu, caut, descopăr şi testez experienţe şi locuri speciale şi îmi iau inspiraţia din ele. Iubesc frumosul, mâncarea bună şi... iubirea“, spune Alexandra. Ce altceva o inspiră?

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... inelul de 9 euro pe care l-am cumpărat din insula grecească Poros, care tocmai ce s-a rupt, dar încă stă pe deget. Ah, şi mints Tic Tac, într-o cutie de la Santa Maria Novella, de unde îmi iau mentosanele când ajung la Florenţa.

Cartea pe care o citesc acum este... Sunt multe. Când nu îmi citesc telefonul, încep câteva cărţi în acelaşi timp şi, în funcţie de stare, le schimb. M-am reapucat de „Idiotul“, dar încă o dată o să îl las pentru altă vârstă pe Dostoievski. Cred că sunt prea tânără să îl asimilez corect. Sunt teribil de fascinată de „Străbătând secolele“, o superbitate de carte, mă rog…împărţită în opt cărţi. Sunt la a doua momentan şi mă emoţionează, fascinează, încurajează cu fiecare pagină. O frumuseţe de scriere şi pură filozofie ascunsă, plus o dragoste şi o iubire la care nu doar visez. Am şi Gala-Dali lângă pat, o poveste toxică, dar interesantă.

Pasiunile mele sunt… Mă inspiră tot ce mă face curioasă, şi asta vine, de obicei, din dorinţa de a învăţa mai multe despre ceva şi, de asemenea, de a nu ignora nimic ca ispiraţie. De exemplu, pot să devin pasionată uitându-mă la construcţii şi fabrici la fel de mult cum aş putea să citesc despre draperii şi chateau-uri din Franţa într-un album random (la întâmplare - trad.). Poate să vină din orice pasiunea. În plus, toată lumea ştie că îmi place mult să savurez mâncarea.

O descoperire recentă din Bucureşti este... o improvizaţie de fântână arteziană (le ador!) dintr-un parc de lângă casă (Ioanid), care dimineaţa reflectă nişte jocuri de umbre şi lumini prin copacii din jur.

Cel mai mult îmi place în România… mirosul de la ţară, din sate, mirosul de conifere din pădure, diferite de orice miresme din orice colţ al lumii.

Ceasul pe care îl port la mână este... un Jaeger LeCoultre nematerializat.

Parfumul meu preferat este... Nu îmi prea plac parfumurile, sunt foarte particulară. Folosesc rar The Hedonist de la Ex Nihilo. Dar îmi plac mirosurile de la unele lumânări şi mă gândesc câteodată de ce nu poţi avea un parfum cu acelaşi miros ca al unei lumânări, cum ar fi Astier de Villatte „Opéra“ sau „Alexandrie“ de la O.Buly.

Beau întotdeauna cu plăcere... ciocolată caldă şi champagne. Nu împreună.

Muzeul pe care îl vizitez mereu cu plăcere este… Sunt două, Theodor Pallady şi Jacquemart-André. Şi Casa Regelui Charles, când ajung la Viscri, un proiect în care a fost implicată (still) dinainte să devină public o prietenă specială.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Ar fi iarăşi doi, Hieronymus Bosch şi Ştefan Câlţia. O ador pe Elena Bria, în schimb.

Restaurantul meu preferat este... Ca şi cărţile, multe. Unico Vero, un loc de suflet. Fish House. MARe, îmi place foarte mult acest loc, dar aleg să merg rar. Ogata, Paris. Koya la Londra, un alt loc frumos pentru mine, extrem de simplu, unde nu trebuie să faci rezervare, ceea ce ador, mănânci la bar mâncare japoneză şi asculţi jazz.

Gadgetul meu preferat este... Nu este.

Aplicaţia din telefon pe care o folosesc cel mai des este... Spotify. Mă distrez profund pe Instagram în schimb. Nu sunt încă o TikToker, dar câteodată mai intru şi acolo, doar să mă asigur că sunt la curent cu ce se întâmplă pe planetă.

Podcast sau e-book… Sunt în perioada de podcast-uri în limbi pe care nu le cunosc încă.

 Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este… Amintesc două, San Luis Lodges şi Château de la Colle Noire. Doresc însă să ajung la Highclere Castle, unde s-a filmat Downton Abbey, un serial pe care îl iubesc.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... usturoi, slănină, caviar, unt şi salam de Sibiu. Ah, plus coca-cola (niciodată Zero!) şi Champagne.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... lenjeria (nu de pat, deşi îmi place să dorm frumos) şi rochiile. Dar mă vezi foarte simplu îmbrăcată, de regulă: un maiou/vestă, vintage Levi’s şi, poate, nişte bijuterii preţioase. Depinde de mood şi confort. Nu port genţi.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt… Note-urile de la TUT în fiecare dimineaţă şi The Guardian sau The Cut. Şi iubesc The New Yorker, pentru care am şi abonament. Şi urmăresc câteva conturi pe Instagram: Muse and Heroine, Tat London, multe despre interioare, mâncare şi călătorii.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Londra şi zona de ţară din UK. Aş recomanda-o şi pentru mine. Plus Franţa. Îmi este tare dor de vechi şi nou, de istorie, deşi nu sunt o mare pasionată de francezi şi atitudinea lor, dar e un loc aparte.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... early check-in. Şi inspir aerul, după care mănânc.

Cel mai bun sfat pe care l-am primit vreodată este... că toate trec şi nimic nu este permanent. Cel mai frumos sfat pe care l-am auzit în timpul celei mai urâte perioade din viaţa mea a fost acesta: „trebuie să simţi heartbreak (suferinţa din dragoste) ca să ştii ce să îi spui fiicei tale când o să aibă her heart broken (inima frântă)“. Într-o zi o să am o fiică şi o să ştiu ce să îi spun. O să îi spun că nimeni nu trece prin viaţă fără să aibă inima sfărâmată, dar într-o zi o să se trezească şi o să fie bine. Şi că este foarte frumos să simţi iubire, chiar şi cea neîmpărtăşită.

Un lucru pe care l-am învăţat recent este… La Bohème. Mi s-a părut că dacă învăţ un cântec în franceză e ceva impresionant. Încă încerc.

Ultimul lucru pe care l-am cumpărat şi intră în categoria răsfăţ este... o pereche de cercei Haute Couture cu diamante, smaralde şi perle.

Cel mai frumos cadou pe care l-am oferit recent este... un serafim în basorelief, un înger al dragostei, făcut de o minunăţie de om.