Travel

Zece destinaţii turistice care nu trebuie ratate

02 dec 2012 481 afişări de Cătălina Butan
Din aceeaşi categorie
Zece destinaţii turistice care nu trebuie ratate

YahooTravel a compilat o listă cu unele dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ, amintite de fiecare ghid turistic internaţional, pe care nu trebuie să le ratezi într-o excursie în jurul lumii.

 

Marele Zid Chinezesc

Construit între secolele 5 î.Hr şi 16 d.Hr cu scopul de apărare a graniţei imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade, Zidul Chinezesc se întinde pe o lungime de 8000 de km şi este astăzi principala atracţie turistică din China. Puteţi să evitaţi aglomeraţia din cea mai vizitată zonă, Badaling şi să călătoriţi într-o zonă mult mai liniştită a Zidului, a satului Mutianyu.

 

 

 

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel nu a fost apreciat la început, când a fost prezentat la expoziţia de la Paris din 1889. În 1909 s-a cerut demolarea turnului însă din fericire pentru noi toţi, nu s-a mai luat această măsură, turnul fiind folosit ca un important punct de comunicaţii. Astăzi, Turnul Eiffel este cel mai vizitat loc din lume.

 

 

 

Pisa

Turnul din Pisa a fost întâi cunoscut ca un dezastru arhitectural, mai apoi ca o curiozitate, devenind în cele din urmă o atracţie turistică internaţională. Turnul a început să se încline la scurt timp după ce a fost construit în 1173. În 2001 s-a finalizat un proiect de restaurare de 27 milioane, care a durat 11 ani şi a îndreptat turnul cu 28 cm, prin extragerea pământul de sub o parte a sa.

 

 

Acropolele din Atena

Deasupra Atenei veghează ruinele civilizaţiei antice greceşti, Acropolele. Complexul cu o vechime de 2500 de ani include templele Parthenon şi Erectheion şi mormântul lui Erectheus.

La bazele colinei Acropole se află un muzeu cu pereţi şi podele din sticlă, proiectat de arhitectul elveţian Bernard Tschum, cu 40.000 de exponate, care reflectă civilizaţia antică.

 

 

Chichen Itza

Chichen Itza este un impresionant sit arheologic construit de civilizaţia Maya, localizat în peninsula Yucatan, din Mexic. Situl a fost recent numit una dintre cele Şapte Minuni ale lumii.

Oameni din întreaga lume vin să viziteze Altarul Jertfei, templul războinicilor şi mai ales piramidele din cadrul sitului.

 

 

Angkor Wat

În apropierea oraşului Siem Reap, din nordul Cambodgiei, se află un complex de temple antice, Angkor Wat, care a intrat recent în patrimoniul UNESCO ca simbol naţional al Cambodgiei.

Cel mai important templu din cadrul sitului este o construcţie de 12 secole, un fost centru religios hindus, dedicat zeului Vishnu, care a devenit ulterior un sanctuar budist, în secolul 16.

 

 

Uluru

Uluru este un masiv stâncos izolat în deşertul din Australia Centrală, situat pe teritoriul Parcului Uluru-Kata-Tjuta.

Masivul stâncos este un monolit cu o înălţime de 340 de m, de culoare roşiatică, care apare ca o formaţiune bizară într-o regiune de şes.

Situl este un loc sacru pentru locuitorii aborigeni din Australia, Anangu, care cred că muntele a fost creat prin acţiunea unor fiinţe ancestrale în timpul perioadei de creaţie.

 

Piramidele din Egipt

Piramida lui Keops, "Marea Piramidă" are o vechime de peste 4.500 de ani, fiind cea mai veche dintre "Cele 7 minuni ale Lumii" şi singura care a supravieţuit timpului.

Piramida face parte din complexul de la Giseh, oraş situat în apropiere de Cairo. Alături de Marea Piramidă în complex mai există alte 9 piramide mai mici şi Sfinxul.

 

 

Barcelona

Principala atracţie a Barcelonei este catedrala Sagrada Familia, o creaţie impresionantă a arhitectului Antonio Gaudi.

Barcelona atrage turiştii din întreaga lume şi prin diversitatea culturală a oraşului. Distracţiile se găsesc la tot pasul, fie în barurile zgomotoase, fie în restaurantele rustice, care vă vor delecta cu cele mai gustoase specialităţi.

 

 

Veneţia

Veneţia este un oraş unic în lume datorită arhitecturii sale, un amestec de cultură renascentistă, bizantină, gotică şi barocă şi a străzilor sale care sunt de fapt canale.

Nu te poţi deplasa decât cu barca şi există nenumărate străduţe ocolitoare, însă acesta este tot farmecul oraşului.