Travel

Cristina Roşca, După Afaceri Premium: Let there be winter!

09 aug 2024 122 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

În momentul în care scriu acest text, afară sunt 34 de grade, iar în casă sunt 26. Abia am (re)(re)(re)pornit aerul condiţionat (nici eu nu mai ştiu a câta oară astăzi) şi mă gândesc că mai degrabă decât să număr câte zile mai sunt până la plecarea în Grecia, îmi vine să conto­rizez zilele care ne despart de Crăciun, de frig şi ploi, pe care le aştept - pe toate - cu nerăbdare.

Probabil că sunt mulţi cei care se simt sufocaţi vara asta, dar care ar prefera oricând canicula unui anotimp umed şi friguros. Nu e cazul meu.

Nu ştiu de când s-au reaşezat „plăcile tectonice“ în ceea ce mă priveşte, probabil după terminarea studiilor, când vacanţa de vară nu a mai avut aceeaşi conotaţie, însă cert e că pentru mine vara e sinonimă doar cu canicula, nu cu escapadele la soare sau la mare. Pe acestea din urmă le las pentru septembrie, preferabil pe final, când soarele e mai blând, iar marea e în continuare caldă.

Şi totuşi, cred că eu sunt excepţia. Iar vara a fost şi rămâne anotimpul preferat al majorităţii, motiv pentru care ediţia aceasta a După Afaceri Premium este una cu parfum estival.

Aşadar, vă invităm la mare, chiar pe litoralul românesc, unde lucrurile încep să se schimbe, iar staţiunea Eforie Sud e cea mai bună dovadă că un facelift poate face minuni. În urmă cu aproape un deceniu, pe malul mării, în Eforie Sud, apărea Arome22. A fost unul dintre primele proiecte din zona de turism care au crezut în forţa schimbării, posibilă în locuri despre care se vorbea mai mult la timpul trecut, după cum scrie colega mea Roxana. Acum, Arome22 este într-o nouă etapă, după o transformare aproape magică.

Dar, nu doar cu o floare s-a făcut primăvară în această staţiune. Iniţiatorii proiectului Eforie Colorat încearcă să aducă la lumină adevărata identitate a oraşului, dincolo de atractivitatea sezonieră a litoralului, şi să contribuie, prin proiectul „Artă la Mal“, la înţelegerea profundă a legăturilor dintre cultură, artă şi mediu. Cum se transformă Eforie Sud şi ce se află în spatele lucrărilor care vor fi expuse până în septembrie în Grădina Cinemascopului aflaţi mai multe din textul Mădălinei.

Dacă totuşi nu vreţi să poposiţi pe litoralul românesc, vă invităm la o plimbare prin Bucureşti la bordul unor maşinuţe care atrag privirile mai ceva ca nişte bolizi de lux. În curând, aceste maşinuţe ar putea să îi facă şi pe braşoveni, dar şi pe vizitatorii din oraşul de sub Tâmpa să întoarcă privirea. Şi dacă tot am ajuns în inima ţării, până la Sibiu mai e doar un pas. Am oprit aici pentru a descoperi istoria de trei decenii a FITS.

„Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu s-a dezvoltat în directă legătură cu viaţa“, spune Constantin Chiriac, preşedintele FITS, eveniment care a avut loc anul acesta în perioada 21 – 30 iunie. Despre ediţia cu numărul 31, dar şi despre multe altele, vă povesteşte Miruna.

În drumul spre casă am poposit la Târgovişte, acolo unde doi fraţi au pus bazele unui business - Fragilistic pe numele lui - care aduce împreună două lumi - cea a cafelei de specialitate şi cea a lecturii. Alina a aflat că cele două merg mână în mână, nu că am fi avut vreo îndoială.

Aş mai fi vrut să vă plimb în acest editorial prin Ibiza, la bordul unui Rolls Royce, sau pe la poalele Alpilor Francezi, pentru a descoperi secretul siluetei perfecte, dar simt că mai bine vă las pe voi să aflaţi mai multe din această ediţie a După Afaceri Premium, ce se vrea a fi companionul perfect în vacanţă. Sper că ne-a ieşit fix aşa!

Lectură (şi vacanţă) plăcută!

 

P.S. Ne revedem la toamnă, în septembrie, când sper că temperaturile vor fi mai pământene. Până atunci, rămân cu gândul la Parisul care în iulie m-a fericit cu 20 de grade.