Travel

Cel mai mare iaht din lume, alimentat cu energie solară, la jumătatea călătoriei în jurul lumii

05 iun 2011 812 afişări de Alexandra PELE
Din aceeaşi categorie
Cel mai mare iaht din lume, alimentat cu energie solară, a ajuns la jumătatea călătoriei sale în jurul lumii

Turanor, cel mai mare iaht din lume alimentat cu energie solară a ajuns, după aproape 250 de zile în larg, la jumătatea călătoriei sale în jurul lumii, relatează CNN.

Vasul de 31 de metri lungime, care foloseşte doar energia soarelui pentru a naviga, a pornit în luna septembrie a anului trecut într-o călătorie ambiţioasă pentru a demonstra potenţialul imens al energiei regenerabile. Raphael Domjan, căpitanul echipajului format din trei oameni, a povestit pentru CNN cum a decurs prima parte a călătoriei şi cum este să străbaţi oceanele cu un vas care este dependent de razele soarelui.

"Înainte de a porni la drum, cea mai mare temere a noastră a fost că nu vom avea parte de suficient soare, că bateriile se vor descărca şi vom rămâne pe loc în mijlocul oceanului", îşi aminteşte Domjan, care este încântat să dezvăluie că energia captată de cei peste 536 de metri pătraţi de panouri fotovoltaice nu a scăzut niciodată sub pragul de 20%. Vasul, care cântăreşte 60 de tone, poate naviga chiar şi cinci nopţi fără lumina directă a soarelui, doar din rezervele de energie stocate în cea mai mare baterie reîncărcabilă din litiu. Citiţi mai mult despre cel mai mare iacht din lume, alimentat cu energie solară pe www.gandul.info