Style

Selecţie de produse pentru răsfăţ sau care sunt cele mai inspirate idei de cadouri parfumate

20 dec 2015 1511 afişări de Roxana Pricop
Din aceeaşi categorie

Sezonul rece vine cu propriile plăceri, mai ales pentru amatorii de parfumuri gurmande, complexe, care acum au ocazia de a-şi încânta simţurile cu creaţii ce folosesc drept ingrediente notele dulci-lemnoase şi pământene. Oud-ul este la mare căutare acum, la fel şi creaţiile olfactive ce îşi trag seva din mosc, ambră şi paciuli. Ideea de bază este regăsirea confortului în interior, în condiţiile în care puţinele grade din termometru l-au făcut să dispară de la exterior.

Pentru nonconformişti şi pentru cei cărora le place să experimenteze, casa italiană Xerjoff are răspunsul la căutările lor.

Este vorba despre colecţia Amber & Musk, formată din parfumuri ce pot fi combinate. Pentru această colecţie, sursa de inspiraţie a fost amestecul de oameni şi personalităţi.

Colecţia are la bază conceptul original de layering: construirea unui parfum nou prin suprapunerea a două parfumuri. Prin combinarea în diferite concentraţii, cele două parfumuri oferă iubitorilor de arome posibilitatea de a-şi crea propria amprentă olfactivă.

„Clienţii care cumpără de la parfumeriile de nişă sunt foarte atenţi la ceea ce poartă, îşi cunosc bine dorinţele: unii sunt tradiţionalişti, în timp ce alţii se plictisesc repede şi caută mereu să se reinventeze. Celor cărora le place să se joace şi să se reinventeze prin parfum noi le dăm ustensilele necesare“, spunea Sergio Momo, fondatorul Xerjoff, într-un interviu acordat După Afaceri Premium. 

Parfumul este disponibil în parfumeriile Elysée.

 

Ilustra casă de parfumuri Diptyque nu a putut sta deoparte de frenezia mondială generată de parfumurile cu oud. Deşi iniţial acestea au fost preferatele femeilor din ţările arabe, parfumurile cu note de oud au prins atât de bine în Europa încât aproape că nu există casă de parfumuri care să nu fi dedicat una sau mai multe creaţii acestui ingredient-rege.

Parfumul „Oud Palao“ al casei Diptyque iese însă din mulţime prin rafinamentul ingredientelor şi armonia amestecului. Uni­versul vizual al lui „Oud Palao“ este un mix subtil şi armonios dintre tablourile lui Gustav Klimt şi mozaicul specific arhitecturii marocane fiind simbolul vieţii sclipitoare a Orientului ce întâlneşte cultura Occidentală.

Trandafirul bulgăresc, santalul şi tămâia sunt „accesoriile“ ce încoronează ingredientul-rege în acest parfum.

„Oud Palao“ este disponibil în parfumeriile Beautik.

 

Menţinem la cote ridicate notele orientale, însă le acordăm în stilul clasic al casei franceze Lubin.

Recent lansat, parfumul „Upper Ten“ este un parfumul puterii, o creaţie prin definiţie masculină. Aroma sa este cea a cluburilor de gentlemen din New York- ul ani­lor 1880.

Lemn de cedru, lemn de santal, piele cu o atingere florală adăugate la notele de muşcată alcătuiesc acordul principal al acestui tribut adus masculinităţii. Ambra şi baza de mosc aduc potenţă şi profunzime conferind o putere liniştitoare.

„Upper Ten“ este sintagma folosită pentru prima oară în secolul al XIX-lea de poetul american Nathaniel Willis pentru a descrie „clasa de sus“ din New York.

Parfumul este disponibil în parfumeriile Beautik.

 

Un parfum oriental însă bine acordat la ritualurile europeanului modern este „Selfie“ al casei franceze Olfactive Studio. Două ritualuri diferite, însă acelaşi gest de apăsare a „butonului“' - camera telefonului şi pulverizatorul parfumului preferat. Notele de bază ale acestui modern sunt pielea, styrax-ul, paciuli şi seminţe tonka.

La prima pulverizare se declanşează notele de vârf - ghimbirul, tămâia şi angelica. Un mix original de arome ce nu te lasă indiferent. Aşa cum fotografia-selfie îţi imortalizează portretul, la fel şi parfumul incapsulează eul olfactiv al purtătorului.

Parfumul este disponibil în parfumeriile Elysée.

 

Inspirat de amprenta olfactivă pe care aromele dulci-uscate o lasă pe materialul de piele, parfumul „Vetiverus“ de la casa spaniolă Oliver&Co este puternic şi terestru, asemeni unui călăreţ pornit să exploreze necunoscutul pe spinarea unui murg sălbătic.

Notele uscate şi afumate ale rădăcinii de vetiver se îmbină cu note proaspete de coriandru şi dulci de portocală amăruie.

Notele de patchouli şi mosc vin să completeze combinaţia imprevizibilă.

Parfumul este disponibil în parfumeriile Madison.

 

„Frumuseţea unei femei se vede în ochii ei“, spune o vorbă veche. Un motiv în plus pentru a adăuga un strop de mister ochilor.

Cu ajutorul trusei de machiaj „Smoke and Mirrors kit“ de la Jane Iredale Mineral Makeup, ochii devin enigmatici graţie pigmenţilor minerali special creaţi pentru a lăsa o amprentă durabilă.

Principala preocupare a lui Jane este ca pielea să fie sănătoasă, astfel că toate produsele sale au în compoziţie ingrediente minerale prietene cu tenul. Ediţia limitată „Smoke & Mirrors Smoky Eye Kit“ include opt culori uşor de combinat şi un ghid vizual step-by-step pentru cinci tipuri de machiaj smoky.

Produsele Jane Iredale sunt disponibile în parfumeriile Madison.