Style

A ajuns în Gara de Nord cu două valize iar acum conduce divizia de lux a L’Oréal România: A fost un nou început foarte interesant în care ziua de lucru dura şi 14-15 ore

11 iun 2015 3124 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie
Cosmin Ban conduce din 2013 divizia de lux a grupului francez de cosmetice L’Oréal, având pe mână nouă branduri precum Kiehl’s, Lancôme, Yves Saint-Laurent, Giorgio Armani sau Biotherm care contribuie cu aproape 20% la businessul local de peste 60 mil. euro. Executivul român este absolvent al Facultăţii de Mecanică din Timişoara, după care a urmat o specializare la Universitatea Tehnică din Montpellier.

„Am fost admis la doctorat şi aveam de gând să rămân în învăţământul superior. Printr-un concurs de împrejurări însă, după întoarcerea din Franţa, am ajuns să lucrez pentru un mare distribuitor de medicamente, în zona Timişoara.“ În 1998 a venit la Bucureşti să se ocupe de primele deschideri ale unuia dintre cele mai mari lanţuri de farmacii locale, afirmă el, fară a oferi nume.

„Îmi amintesc şi acum că am ajuns în Gara de Nord cu două valize, după o noapte nedormită. Era o dimineaţă de martie, însorită, dar foarte friguroasă. A fost un nou început foarte interesant, un business pasionant, în care ziua de lucru dura şi 14-15 ore“, îşi aminteşte el despre firma unde a cunoscut-o pe cea care acum îi este soţie. La un an după aceea s-a alăturat echipei L’Oréal România, lucrând pentru divizia de produse mass market, respectiv brandurile L’Oréal, Garnier şi Maybelline.

A fost ulterior director de operaţiuni la nivel de grup în România şi apoi director comercial al brandurilor de dermatocosmetice Vichy şi La Roche-Posay pentru România şi Bulgaria. În 2013, odată cu integrarea diviziei de lux în businessul local, Cosmin Ban a preluat conducerea acesteia. Ultimul său pariu este un magazin Kiehl’s, primul din România, care reprezintă totodată pariul L’Oréal în retail.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine…

Întotdeauna am asupra mea telefonul mobil. Atunci când sunt la birou sau în deplasări, îl am la mine pentru a fi în contact cu familia mea, iar atunci când sunt acasă sau în vacanţă, pentru a păstra legătura cu businessul.

 

Pasiunile mele sunt…

Îmi place foarte mult să călătoresc alături de cei dragi mie ca să descoperim împreună locuri inedite. Suntem îndrăgostiţi de Grecia, pe care o vizităm de fiecare dată când avem ocazia. Printre insulele preferate se numără Mykonos şi Creta.

 

O destinaţie de vacanţă pe care aş recomanda-o este…

România. Chiar dacă în general suntem tentaţi să ne petrecem vacanţele în afara României, există totuşi locuri în ţară care merită şi trebuie să fie vizitate. Un exemplu recent ar fi satul săsesc Viscri, din judeţul Braşov unde am petrecut 4-5 zile. Această destinaţie aş recomanda-o celor care vor să descopere ceva inedit sau celor care vor sa facă o călătorie în timp. Pe lângă Cetatea Fortificată din secolul al XIII-lea, aflată în Patri­moniul UNESCO, poţi descoperi aici, pe par­cursul unei călătorii cu căruţa, un atelier de cărămidă, unul de fie­ră­rie, precum şi o stână aflată la câtiva kilometri de sat. Poţi profita astfel de câteva zile de relaxare, departe de tumultul oraşelor aglomerate.

 

Cel mai frumos suvenir adus dintr-o călătorie recentă…

Fiindcă am vorbit de Viscri, de acolo am achiziţionat câteva obiecte de artizanat, din lemn foarte vechi, care m-au impresionat prin povestea lor. Sunt colecţionar de obiecte de artizanat, însă pentru a mă convinge să le cumpăr trebuie să aibă în spate o istorie

 

Ceasul pe care-l port la mână…

De obicei nu prea port ceas de mână, însă apreciez mărcile elveţiene de ceasuri. Cred ca astăzi telefonul poate compensa utilitatea unui ceas, însă trebuie să precizez că de-a lungul anilor am primit în dar ceasuri, cum este cazul recent al unui Tissot.

 

Parfumul preferat…

Nu am un singur parfum preferat. Consider că parfumul pe care-l porţi trebuie să reflecte întotdeauna starea de spirit pe care o ai la momentul respectiv. Parfu­murile pe care-mi place să le port sunt cele ale Casei Armani şi cele de la Yves Saint-Laurent. Din poziţia mea sunt însă „nevoit“ să încerc şi noutăţile din portofoliul nostru.

 

Obiectul vestimentar preferat…

Trebuie să spun că am o adevărată pasiune pentru cămăşi. Am peste 100 în dressing. De fiecare dată când am ocazia, nu mă pot abţine de la a-mi cumpăra o camaşă, de cele mai multe ori una business.

 

Beau întotdeauna cu plăcere un pahar de…

Sincer, beau foarte rar, însă savurez cu plăcere un pahar de vin bun.

 

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou…

Încerc întotdeauna să mă „pierd“ în atmosfera oraşului respectiv. Încerc să experimentez sentimentele oferite de acel oraş, evitând pe cât posibil de mult „capcanele“ turistice. Oraşele mele de suflet sunt Parisul, unde ajung destul de des, Praga, dar nu iarna, şi Florenţa, cu zonele înconjurătoare din Tos­cana.

 

Bijuteriile preferate…

Singura bijuterie pe care o port este verigheta. Verighetele le-am achiziţionat împreună cu soţia mea, într-o zi friguroasă din ajunul Crăciunului, de pe Ponte Vecchio din Florenţa, un oraş care ne-a cucerit prin farmecul artistic deosebit pe care-l întâlneşti la tot pasul.

 

Site-urile pe care le citesc…

Îmi petrec destul de mult timp pe site-urile şi mai ales blogurile specializate în produse cosmetice. Consider că este un lucru esenţial în dezvoltarea strategiilor de brand.

 

Un cadou pe care aş vrea să-l primesc…

Cred că este vorba de un cadou exclusivist, respectiv acela de a petrece mai mult timp alături de soţia mea şi de fiul nostru.