După Afaceri

Smells like Christmas spirit sau ce cadouri aromate poţi alege dacă ai rămas în pană de idei. Astăzi este ziua aromelor. De tot soiul, de la parfumuri la prăjituri, la cafele şi ceaiuri

20 dec 2018 513 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Nicio altă sărbătoare din an nu mai aduce laolaltă o asemenea simbioză de simţuri cum o face Crăciunul. De la bucuria ochilor ameţiţi de sclipirile instalaţi-ilor de brad, la desfătul urechilor cu ritmul colindelor de iarnă, la arome care cuceresc şi alintă. Despre gusturi s-au scris cărţi. Întregi. De bucate. Rămânem însă concentraţi pe arome. De tot soiul, de la parfumuri la prăjituri, la cafele şi ceaiuri. Note de vârf, de mijloc, de bază. Dar mai ales, note de suflet cucerit de Crăciun.

 

Victoria’s Secret Bombshell, disponibil în magazinul Victoria’s Secret din aeroportul Otopeni, zona Plecări

Fie că e pentru petrecerea de Crăciun ori de Revelion, fie că e pentru bucuria personală a purtătoarei, în dimineaţa desfacerii cadourilor de sub brad, apa de parfum Bombshell, parfumul-semnătură al brandului Victoria’s Secret, e un cadou în sine, chiar şi când e cumpărat pentru propriul răsfăţ.

Cu note dulci, pentru amatoarele acestor acorduri, de fructul pasiunii violet, bujor Shangri-La şi orhidee de vanilie, parfumul cucereşte de la prima vedere.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Buchet cu hortensie, Cărţi, Dulciuri şi Flori

Cine spune că florile nu sunt un cadou potrivit chiar şi pentru sărbătorile de iarnă? Cu o floare se poate face primăvară... chiar şi de Crăciun. În definitiv, şi masa de sărbători are nevoie de podoabele ei. Un buchet diafan, cu flori în culori pastelate, de hortensie roz, ranunculus, frezii, cală, eucalipt şi aspidistra (plantă cu flori decorative din Asia) poate înveseli nu doar masa, ci şi ferestrele care strălucesc (sperăm) asaltate de dansul fulgilor de zăpadă.

 

 

Ceaiuri disponibile în librăriile Cărtureşti

O carte bună nu poate să nu aibă alături o simfonie de arome precum cele dintr-o ceaşcă de ceai. Dacă vreţi să ajungeţi la inima unui cititor pursânge, încercaţi cu ceaiuri cu arome de scorţişoară, de măr, de vanilie, măceşe, coajă de portocală, ananas ori hibiscus. Unii spun că succesul e garantat!

 

 

Parfum Costume National Scent Intense Red edition, disponibil în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie

 

Scent Intense este primul parfum creat de casa italienească Costume National, iar ediţia specială Red sintetizează filosofia unui stil sofisticat care defineşte spiritul acestui producător. Iasomie, hibiscus şi ambră - aceasta este parola de care are nevoie un purtător pentru a înţelege parfumul. Un parfum ca acesta este, practic, o invitaţie la misteriozitate.

 

 

Deserturi Grace Couture Cakes, colecţia Holiday Spirit: tort Drip Cake, cozonac tradiţional cu glazură de ciocolată, cutie Turtă dulce Snowflake

 

Ciocolata merge direct în suflet, aici nu încape urmă de îndoială. Ce reuşeşte însă Crăciunul să facă - şi asta e cu adevărat magie! – este ca, pe lângă aburii ciocolatii deja ispititori, să aducă note cărora până şi cele mai fine nasuri ale lumii le-ar cădea pradă, cum sunt cele de scorţişoară, de portocală ori de migdale. Poţi cuceri lumea cu desertul potrivit, indiferent că asta înseamnă un tort preţios cu decoruri fine, un fulg de turtă dulce gata-gata să se topească în gură sau un cozonac dolofan care şi-a tras plapuma de ciocolată peste el. Orice încercare de împotrivire e zadarnică. Pe cuvânt de Moş Crăciun!

 

 

Lumânări parfumate de la Tiziana Terenzi, disponibile în parfumeriile Obsentum 

Şemineele din filme nu ne sunt chiar tuturor la îndemână, aşa că Tiziana Terenzi, casa italienească de parfumuri, a adunat întro lumânare parfumată atât căldura, cât şi trosnetul lemnelor din jăratic. Un cadou ca acesta ar putea pune sufletul celui care îl primeşte pe jar. Fitilul lumânării este de fapt o bucată de lemn de santal, iar sunetul pe care îl produce prin ardere e desprins din cărţile cu poveşti ale bunicii. Unde să mai punem că totul vine la pachet cu fel de fel de arome, de la fructe la trandafir, orhidee, violete, vanilie sau chiar... coniac?

 

 

Cafea Origo, colecţia Christmas Blend, disponibilă la Origo Coffee

 

Pentru dimineţile târzii de sărbători, Origo Coffee a gândit un blend special, cu note de piersică, portocală roşie şi ciocolată neagră. Trei origini de cafea – Columbia Inza Cauca, Etiopia Mormora şi Kenya Komothai, pentru un singur scop: dimineţi suspendate în timp, care să nu se termine niciodată, cu aromă de cafea în nări şi picături amărui delicioase pe buze. Enjoy!