Gadget

Pentru generaţiile care vin

13 dec 2022 206 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

O seară perfectă de iarnă rece e de neconceput fără o sesiune de muzică bună - de orice fel ar fi ea, o băutură caldă şi nişte lumini difuze. Pentru cele din urmă ştim că opţiunile sunt numeroase, însă pentru primul element compania daneză Bang & Olufsen a creat echipamentul perfect care să transforme în realitate visul unei nopţi de iarnă.

Bang & Olufsen, lansat în 1925, este o marcă audio de lux care se îndreaptă cu paşi repezi spre primul său centenar, dar care a fost tot timpul în fruntea inovaţiei acustice. Lansarea soundbarului Beosound Theatre vine să demonstreze încă o dată măiestria prin care brandul danez reuşeşte să transforme un produs uzual într-un soundbar durabil, menit să aducă magia experienţei cinematografice în propria casă.

„Beosound Theatre redefineşte complet sunetul cinematografic de acasă. Cu sunetul său puternic, platforma tehnologică avansată şi designul modular, am integrat capacităţile unui sistem complet multi-speaker într-un soundbar care se potriveşte perfect cu orice ecran”, povesteşte Kristian Teär, CEO Bang & Olufsen.

Nu e de mirare aşadar că Beosound Theatre a fost creat cu ambiţia de a fi cel mai puternic soundbar din lume. În plus, spune Kristian Teär, Beosound Theatre este construit să reziste zeci de ani datorită designului său modular, care le permite utilizatorilor să actualizeze, mai degrabă decât să înlocuiască acest soundbar. Practic, atunci când clientul îşi va dori să migreze la un ecran mai mare, designul modular al Beosound Theatre îi va permite să se extindă. În acest fel, gadgetul va putea fi funcţional pentru mai mult timp, pentru maximul de eficienţă.

Beosound Theatre vine totodată şi cu propria platformă software – Mozart, dezvoltată chiar de Bang & Olufsen şi care se asigură că soundbarul se poate conecta perfect chiar şi cu acele produse cu mulţi ani de experienţă în spate, unele fiind create încă din 1986.

Însă nu doar trecutul este respectat şi luat în calcul, ci şi viitorul, astfel că platforma Mozart promite compatibilitate şi cu produsele care vor fi lansate în următorii ani. Ce reuşeşte Bang & Olufsen să demonstreze practic prin produsul Beosound Theatre este că lucrurile bune pot fi folosite un timp îndelungat, acest soundbar fiind creat pentru a fi oricând actualizat, şi nu înlocuit. Versatilitatea lui îi permite să fie montat pe perete sau pe podea, astfel încât să se integreze perfect şi să nu ocupe mai mult spaţiu decât televizorul existent.

Care este însă povestea designului aces­tui nou produs marca Bang & Olufsen? Conceput pentru a reflecta graţia bărcilor cu vele, aspectul în formă de navă al Beosound Theatre îl face să pară că s-ar sprijini pe o lamă de aluminiu, plutind în aer ca o formă fluidă. Această iluzie a fost creată cu măiestrie în unitatea de producţie Factory 5 a Bang & Olufsen din Struer, Danemarca.

Învelişul din stejar masiv este fabricat în Danemarca, în atelierul unei afaceri de familie, şi se potriveşte perfect cu gama de boxe Beolab de la Bang & Olufsen - Beolab 18, Beolab 28 şi Beolab 50. Designul lamelelor cu sistem de fixare, şi nu lipite, permite dezasamblarea şi înlocuirea cu uşurinţă, în timp ce versiunea din material textil este concepută pentru a fi o soluţie discretă, care se va integra cu uşurinţă în orice decor.

Suportul de podea sau de perete poate fi motorizat şi formează o conexiune perfectă cu ecranul televizorului. În plus, ascunde orice dezordine creată de cabluri pentru a prezenta televizorul ca un design integrat, suportul incluzând un compartiment pentru cutiile de smart TV şi cablurile în exces.

De ce poate Beosound Theatre să aducă experienţa cinematografică acasă? În termeni tehnici, Beosound Theatre vine cu 12 drivere audio, inclusiv două woofere personalizate de 6,5 inch şi o putere de amplificare de 800 de waţi, oferind un nivel sonor de până la 112 dB. Practic, claritatea vorbirii este gestionată de canalul central personalizat, unde tweeter-ul este montat direct în faţa driverului de medii. Alinierea acestor drivere asigură o distribuţie mai bună a sunetului, furnizând o experienţă audio de calitate pentru toată lumea din încăpere, în timp ce direcţionarea sunetului a fost concepută pentru a optimiza calitatea vorbirii. Beosound Theatre se bazează pe funcţia Beam Width şi Beam Direction Control astfel că toate driverele colaborează nu doar pentru a produce sunet, ci şi pentru a controla lăţimea şi direcţia fasciculului de sunet.

Pentru cei mai puţin avizaţi şi iniţiaţi în lumea detaliilor tehnice, cu siguranţă cel mai mult va conta efectul – adică senzaţia de a te uita la televizor ca la un ecran de cinema, atunci când nimeni altcineva nu mai este în sală. De nepreţuit!

„Puteţi cumpăra Beosound Theatre ca soundbar şi apoi să adăugaţi o pereche de boxe în spate, cum ar fi Beolab 28, într-o configuraţie triunghiulară care oferă o performanţă spaţială incredibilă a sunetului, păstrând în acelaşi timp stilul minimalist. Tot ce trebuie să faceţi este să le conectaţi. Această flexibilitate înseamnă, de asemenea, că decizia iniţială de cumpărare nu le limitează posibilităţile clienţilor noştri, iar noi putem prelungi durata de viaţă a produsului şi probabilitatea de a fi deţinut, succesiv, de mai mulţi proprietari“, a declarat Jakob Dyreby, Senior Technology Specialist.

Practic, Beosound Theatre reinventează ideea de soundbar şi face acest produs să fie atemporal. Într-o epocă a sustenabilităţii, dar şi a dorinţei de a fi tot timpul în pas cu noutăţile, ce poate fi mai preţios decât atât?

 

Showroom-uri Bang & Olufsen Bucureşti:

► AVIAŢIEI - Bd. Nicolae Caramfil 74A.

► FABRICA DE GLUCOZĂ - Şos. Fabrica de Glucoză 6-8