După Afaceri

Din vorbă-n vorbă cu…Mihai Bordeanu, director general, Automobile Dacia, despre tabieturi beletristice, sport şi filme care îl ţin în priză

08 ian 2024 196 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

În 2008, Mihai Bordeanu a devenit primul român care a preluat conducerea unei mărci auto la nivel regional, fiind responsabil de vânzările Lexus, divizia de autoturisme de lux a constructorului auto japonez Toyota. Anterior, fusese director de marketing şi director comercial în cadrul aceluiaşi gigant nipon. Experienţa sa numără peste două decenii în marketing, comerţ şi business în companii cu profil auto şi FMCG. În 2010, a preluat funcţia de director de marketing în cadrul Renault Commercial Roumanie pentru mărcile Dacia şi Renault. Începând din 2014, a fost directorul de marketing al Grupului Renault pentru pieţele din Marea Britanie, Irlanda, Cipru şi Malta, iar din 2016 director de marketing pentru regiunea Eurasia. În septembrie 2019 a fost numit VP marketing Dacia, pentru ca din 2021 să fie country head pentru România la Automobile Dacia, bifând din nou o premieră: a fost prima dată din 2002 încoace când la conducerea Dacia a venit un român. Îi place să conducă – atât maşini, cât şi businessuri – la fel de mult cât îi place fotbalul. Cum îşi bea cafeaua Mihai Bordeanu? Ce cărţi nu citeşte niciodată? Ce film l-a ţinut recent în priză? Ne dezvăluie chiar el.

 

Primul lucru pe care îl fac dimineaţa este...

să mă joc cu câinele meu Corbyn – un yorkshire cu paşaport fran­ţuzesc, aclimatizat foarte bine în România.

Activitatea sportivă preferată este...

Alerg pe distanţe cât se poate de lungi (nu vă gândiţi la ultramaratoane, ci mai degrabă la 7-8 kilometri pe sesiune), cu participare la semimaratoane când am timp suficient de antrenament. Schiez iarna şi mă mai urc pe mountain bike, dar din ce în ce mai rar. Sunt un pic obsedat de fotbal, acum doar la nivel de privit, căci rotula genunchiului drept nu mai ţine la meciuri, nici măcar amicale. Îmi place să mă uit şi la rugbi – am descoperit pasiunea asta în UK.

Cafeaua mea preferată este...

espresso scurt, mai spre ristretto. Mărci sunt mai multe, aparatul să fie bun! Şi dacă mai sunt şi prieteni lângă, e perfect.

Cel mai recent film văzut pe care l-aş recomanda este...

Am văzut Oppenheimer şi-l recomand. M-a interesat subiectul încă din liceu. E un film bun, nu o capodoperă, dar te „ţine în priză“ trei ore – nu multe filme reuşesc asta.

Cel mai bun sfat pe care l-am primit vreodată este... 

„Nu poţi depăşi niciodată 14 maşini pe vreme bună, dar o poţi face când plouă.“ Nu e chiar un sfat, e o vorbă a marelui Ayrton Senna şi, evident, nu îmi este adresată mie, dar am băgat-o repede la cap şi mi-a folosit mult.

Îmi plac cărţile despre...

E mai simplu să vă zic ce nu-mi place deloc să citesc: cărţi motivaţionale, de dezvoltare personală. În rest, talent/condei să fie!

Cartea pe care o citesc acum este...

citesc două sau trei în paralel, depinde de stare. „Zaraza“, de Andrei Ruse, „Cum am devenit huligan“, de Mihail Sebastian, şi „Memoriile lui Barack Obama“ sunt acum la mine pe noptieră.

Ultima melodie pe care am ascultat-o pe repeat a fost...

Vă rog, nu ascultaţi asta! „Unstoppable“, un cover cântat de Sandaru. Asculţi şi râzi în acelaşi timp.

Cea mai mare temere a mea este...

Îmi doresc să fim sănătoşi, eu şi familia mea. În rest, nu am nicio temere.

Primul lucru pe care îl observ la o persoană când ne cunoaştem este...

modul în care vorbeşte despre ea.

O descoperire recentă din România este...

Cetatea Alba Carolina pentru istorie şi Domeniul Drăgaşi pentru experienţe culinare de neuitat.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este...

să mă uit pe Google să văd ce e de vizitat/ mâncat/ făcut în oraşul respectiv. Şi dacă e undeva departe, o sun pe mama să-i spun că am ajuns bine.