După Afaceri

Din vorbă-n vorbă cu Mădălina Sandu, Cosmapp Global, despre patinaj, feminitate şi Germania pitorească

23 mai 2023 182 afişări
Din aceeaşi categorie

Mădălina Sandu patinează, schiază, merge pe bicicletă, citeşte, călătoreşte prin Europa, colecţionează reviste de modă de mai bine de 15 ani şi are peste 100 de ediţii ale Vogue. Dar asta în timpul liber. În rest, lucrează în creaţie şi PR, fiind cofondatoarea agenţiei Cosmapp Global. Lucrează cu companiile care se listează la Bursa de Valori Bucureşti, dar şi cu ONG-uri care participă activ la conservarea planetei. „Am comunicat cel mai mare eveniment de mediu din lume - Earth Hour - WWF România, dar am fost parteneri şi la curse de ciclism precum L’etape by Le Tour de France.“ De curând, ea a creat şi o asociaţie dedicată femeilor, numită M. Women Association, unde organizează lunar workshop-uri cu specialişti.

 

O descoperire recentă din Bucureşti ...

Sunt străzile atât de liniştitoare din Cotroceni.

 

Cel mai mult îmi place în România...

vibe-ul şi lejeritatea cu care trăim.

 

Ceasul pe care îl port la mână este...

Am mai multe, dar e despre accesoriu, nu neapărat despre brand. Am un ceas Longines şi unul Fossil. Pe ele le alternez cel mai des, în funcţie de starea pe care o am.

 

Parfumul meu preferat este...

Gucci Rush. Ne identificăm de foarte mulţi ani. Chiar am o prietenă care spune să mai renunţ la el, să mai încerc şi altele, dar nu pot. Gucci Rush este parte din mine.

 

Beau întotdeauna cu plăcere un pahar de...

ceai sau prosecco. Sunt băuturile mele favorite. Nu merg împreună, dar le alternez.

 

Muzeul pe care îl vizitez mereu cu plăcere este...

Muzeul de Istorie de pe Calea Victoriei, pe care l-am descoperit în primul an de facultate, când aveam de scris un eseu despre una din operele prezente acolo.

 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este…

Salvador Dali. M-a inspirat de mică. Când mergeam la meditaţii, proful de mate avea pe un perete un tablou senzaţional, în care se regăsea un ceas din inconfundabila operă a lui Salvador Dali.

 

 Restaurantul meu preferat este...

Am două, Gastro Lab, din zona Piaţa Victoriei, şi Il Pescato Cucinato din Cinque Terre. Ooo, ador mâncarea.

 

Gadgetul meu preferat este...

chiar telefonul meu Samsung Galaxy Flip mov. Nu sunt foarte tehnică, iar acest telefon mă salvează de fiecare dată.

 

Aplicaţia din telefon pe care o folosesc cel mai des este...

aplicaţia de mail, urmăresc constant ce mailuri primesc, ce mailuri pleacă de la noi din agenţie. Astfel, pot găsi moduri pentru a îmbunătăţi activitatea.

 

Cartea pe care o citesc acum este...

„Generation P“ de Viktor Pelevin.

 

Pasiunile mele sunt...

Am atât de multe, îmi place enorm să merg cu bicicleta, să colecţionez reviste, am peste 100 de ediţii Vogue din toate călătoriile, să patinez, să merg în multe călătorii prin Europa – îmi place să petrec două sau trei săptămâni în anumite zone. Ador să decorez casa, iubesc florile – am constant în casă. Patinez când mai am timp. Îmi place să scriu poezii şi să pictez. Am multe lucruri care îmi plac, le fac cu multă pasiune şi îmi creează bucurie.

  

Podcast sau e-book?

Şi, şi. Îmi plac ambele, podcastul pentru că mă simt mai aproape de oameni, iar e-book-ul pentru că prin cuvinte poţi face atât de multe. Noi, oamenii, avem atât de multă nevoie de conexiune, de mesaje emoţionale şi informaţii clare, iar totul se face prin cuvinte bine alese.

  

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este...

Lago di Braies (din Dolomiţii italieni). Splendid. Acolo este locul de întâlnire dintre rigoarea nemţească şi specialităţile culinare şi boemia caracteristice Italiei. E cu adevărat spectaculos.

 

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna...

apă cu lămâie şi busuioc.

 

Obiectele mele preferate din garderobă sunt...

Am o garderobă foarte simplă, formată din jeans largi şi cămăşi bleu sau albe. Simt că mă regăsesc în acest oufit şi nu l-aş schimba cu nimic.

 

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt...

cel al Vogue– sunt şi membru în clubul Vogue Internaţional –, şi BBC. Şi zilnic citesc toată presa din România pentru că aşa sunt antrenată conform meseriei.

 

Primăvara aceasta mă va găsi în...

Puglia, mai exact în Bari, Matera şi Polignano a Mare. Deci în Italia.

 

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este...

Recomand o călătorie de zece zile prin Germania, cu Romantische Strasse, valea Moselei, Cochem. E o splendoare Germania pitorească.

 

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este...

să simt energia oamenilor şi să privesc mult în jur.

  

Un lucru pe care l-am învăţat recent este...

dacă vrei să ai încă un angajat bun, trebuie să îl recrutezi cu cel puţin şase luni înainte să ai nevoie de el. Toţi oamenii profesionişti sunt ocupaţi.

 

Ultimul lucru pe care l-am cumpărat şi intră în categoria răsfăţ ...

Sunt de fapt trei, sare de baie, câteva lumânări parfumate şi ceai. Îmi place să fac baie, nu duş, îmi place să am un ritual de răsfăţ, în care să stau eu cu gândurile mele în fiecare zi.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este...

feminitatea, pe care nu o pot numi obiect. Feminitatea nu este doar un ruj, o coafură elegantă sau haine la modă. Feminitatea este despre tot, despre delicateţe, creativitate, farmec, bunătate, strălucire, spiritualitate, demnitate, putere şi multă duioşie. Cred că feminitatea este ceea ce mă reprezintă în tot ceea ce fac: simplitate, bun-gust şi grija pentru mine şi ceilalţi.